KL CHRONICLE: Datuk Aziz Kaprawi : Kemenangan Besar BN di PRK N58 Slim Membawa Tiga (3) Petunjuk Penting.

Sunday, August 30, 2020

Datuk Aziz Kaprawi : Kemenangan Besar BN di PRK N58 Slim Membawa Tiga (3) Petunjuk Penting.


1. Tahniah diucapkan kepada Mohd Zaidi Aziz dan seluruh jentera Barisan Nasional kerana telah bertungkus-lumus berkempen bagi memastikan kemenangan BN di PRK N58 Slim. Ini merupakan satu kejayaan yang besar kerana memperoleh majoriti yang jauh lebih tinggi berbanding keputusan PRU ke-14.

2. Bagi saya, kemenangan ini membawa tiga (3) petunjuk penting menuju ke PRU ke-15.

3. Pertama, BN bukan sahaja menerima majoriti yang lebih tinggi tetapi bilangan undi juga turut meningkat berbanding PRU ke-14. Peningkatan sebanyak hampir 5,000 undi membuktikan bahawa agenda Muafakat Nasional (MN) berjaya mendapat tempat di hati rakyat. Sentimen rakyat terhadap BN juga dilihat semakin positif melalui gabungan MN dan rakyat juga telah kembali menerima BN sebagai pilihan utama.


4. Kedua, kejayaan ini merupakan satu panggilan kepada PPBM untuk mempertimbangkan dengan lebih teliti akan penerimaan rakyat terhadap simbol dacing yang dibawa oleh Barisan Nasional. Simbol dacing ini telah berjaya menempa tujuh (7) kemenangan berturut-turut di PRK dan merupakan simbol yang dikenali dan diterima oleh rakyat. 

5. Ketiga, kemenangan ini juga adalah bukti terhadap prestasi YB Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi memimpin UMNO dan juga Barisan Nasional. Tujuh (7) kemenangan BN di PRK berturut-turut membuktikan bahawa agenda, strategi dan formula kemenangan beliau telah membuahkan hasil. Seluruh ahli dan kepimpinan UMNO serta gabungan MN perlu bersolidariti dan meletakkan kepercayaan terhadap kepimpinan beliau agar dapat menempa kejayaan seterusnya di PRN Sabah dan PRU ke-15. 

6. Ketiga-tiga petunjuk ini sekiranya diteliti merupakan formula kemenangan untuk BN melalui gabungan Muafakat Nasional (MN) bagi menghadapi PRU Ke-15. PPBM yang merupakan rakan di luar gabungan ini perlu menilai semula kekuatan parti sendiri dan perlu menunjukkan keikhlasan untuk bersama.


Aziz Kaprawi

40 comments:

Anonymous said...

Utk admin: HAHAHA

Anonymous said...

Bagi aku, pengundi ini semua dulu adalah pengundi umno bn. Tapi beralih arah selepas terpedaya dgn fitnah fitnah dan terpengaruh dgn janji janji manis konon hidup senang bawah ph.

Anak muda dah sedar.
Atas pagar dah sdr.

PASTIKAN PRU 15 BERLAMBANG BN BKN LAMBANG PN. INI HARGA MATI.

Anonymous said...

Mengapa gagal lancar lambang pn?

Kata pas bersetuju? Kata ahli ikut kata pemimpin? Adakah bnr akar umbi pas sudah bersuara? Ramai keberatan? Keberatan mengapa? Parti mau laksana hudud TAPI? Bagi aku lebih baik pas terus guna lambangnya sahaja. Jika ahli/pro pas terima lambang bn, mengapa perlu guna lain, in sha Allah ahli umno/pro bn akan pangkah pas lambang asalnya.

Kpd pemimpin umno jgn bongkak dan angkuh dgn akar umbi? Sila ambil perhatian dgn kata kata akar umbi/pro. Mereka tdk pernah lari dr umno walau umno kalah. YG LARI PEMIMPIN. Pemimpin yg berada dikedudukan terkini atas tgn akar umbi/pro.

Akar umbi umno utk kedudukan dlm parti.
+ pro utk kedudukan dlm pru.

Anonymous said...

PENGUNDI WARGA FELDA JUGA DAH KEMBALI BERALIH ARAH KE UMNO BN. DULU FELDA MEMANG PENGUNDI SETIA UMNO. BILA TERPEDAYA DGN PH TERUTAMA ANAK ANAK MUDA WARGA FELDA UNDI PH. KINI MEREKA SDR DAN KEMBALI KE UMNO.
INI JUGA MENAMBAH KEMBALI JUMLAH UNDI UMNO.

AKU SERONOK TENGOK SISWA UMNO.
TERUSKAN NYANYI... MANTAPPPPPP

Anonymous said...

WAKTU KALAH AKAR UMBI SETIA
SEMASA MENANG PEMIMPIN BAHAGIA

Semua pemimpin umno jgn buat benda bodoh. Pru 15 dah dkt. Walau hanya mkn, isap, berbincang sonyap di belakang. Jgn hanya suruh akar umbi, pemimpin bawah kontrol mulut. Yg atas tu sama juga kontrol mulut jgn menganga cam tempayan asik nak sembur kat bawah yg dukung anda semua di atas. Ketika anda/parti kalah bermakna parti lain tak sokong tak dukung tak undi anda dan parti. Yg setia akar umbi parti itu sendiri. Ingat tu.

Anonymous said...

Aku benci lihat pemimpin bila bersuara seolah dialah punca utama parti menang. Bila kalah pandai pulak ajak akar umbi berjuang.

Dah menang ajak semua geng putar alam meh meh sini masuk masuk masuk hahaha hihihi pung pang bla bla bla..
Bila akar umbi bersuara.. org bawah jaga mulut. Anda semua tak tau apa pemimpin buat.

Pernah lihat dan baca twitter yg menyengat dan berbisa bila kalah? Kita baca pun bersemangat. Bila dpt jawatan jd kucing mandul/kasi? Dok diam tunggu tuan bagi mkn? Sekali sekala je menyeringai.hihihi doniaaaa doniaaa

Anonymous said...

Belum bertanding angkat midin jd pm. Sama mcm madey kerusi sikit jd pm. Pemimpin umno setuju? Najib naik kan umno kembali tapi lebih ikut kata hadi? Aku tertanya tanya.

Apa persamaan dan perbezaan?

Pkr dap hina madey berpuluh tahun tapi angkat jd pm.
Kita pulak dihina bersatu angkat org hina kita jd pm?
Kah kah kah

Anonymous said...

Dlm ceramah di slim, najib ada sebut beberapa perkara yg mana isu tersebut juga sering jd tajuk utama rakyat.

Jual aset negara: cth hospital, tbg hj, menara di singapura, petronas.

Bila nak bukak kes ni? Jemin setuju ke? Kalau jd pm sekali lagi, menteri yg sama, bukak ke kes tu? Dah kendur ke umno pas pasal tbg hj? Dulu masa jd pembangkang ph kata mengapa umno tak ambik duit petronas bagi pendidikan percuma? Duit dah disebat tapi ph ada bagi ke pendidikan percuma?

Anonymous said...

Mukris tanya mana pi hilang undi 7ribu? Ngapa? Tanya umno ka atau midin?

Sbb tanya jika dibanding pru 14 lalu, campur umno + pas tambah sikit je (jika bnr ahli bersatu undi). Atau mungkin bkn bersatu tapi pengundi atas pagar/anak muda yg dah sdr.

Jika bnr org bersatu tapi sikit je tentulah, kan ahli dah keluar beramai ramai. So harap siapa utk undi kerusi yg byk diminta?

Aku pun nak tanya presiden umno ketika lantang bersuara di slim jika undi tdk capai 6rb (tambah) di pihak bersatu, umno akan pung pang bla bla bla? So apa cerita sekarang? Hahhhhhhhhhh

Anonymous said...

Utk org sabah tolonggggggggg ingat era perintah ph. TUNAI JANJI ATAU MUNAFIK? Byk kisah boleh diimbas kembali.

Aku sentiasa ingat tanah bandar malaysia. Di mana tanah yg akan dibangun oleh kerajaan BN yg akan ditempati org bawah hingga atas. Aku berangan nak beli kat sini. Dijd isu utk jatuhkan najib umno bn. Dituduh difitnah mcm mcm. Melalak org melayu yg percaya kisah munafik ini. Selepas ph menang tanah tu beralih tuan punya. Tuduh najib jual?
Subhanallah... aset negara tanah strategik di kl terlepas begitu mudah. Katanya dgn kedai roti? Bnrkah? Angan angan ku berhenti dgn memakan sekeping roti gardenia.

Ingat mudah utk melupakan perbuatan ph bersatu? Mungkin begitulah lukanya dlmnya hati najib ketika dlm mesyuarat utk bawak bersatu/midin dlm MN/pm?

Mengapa najib tdk berkeras? Mengapa yg lain tdk berkeras? Ikut aje? Mengapa hanya ikut org lain? Anda diangkat akar umbi umno bkn diangkat dr parti lain?
Baca dlm portal berita mykmu twitter: pernah disingkir move on midin

Anonymous said...

Masih ingat waktu mula mula kalah pru14, ada blog umno tutup jap. Mungkin takut didakwa. Tau tau ajelah. Blog ni kl chronicle dan cucu tok selampit tetap beroparasi pertahan umno. Bangkit akar umbi. Berperang dgn rba ph. Dihina mcm mcm. Dituduh mcm mcm. Pemimpin umno masa tu byk tak tau pi mana. Dlm twitter pro umno berjuang tanpa di byr sesen pun. Byk pemimpin umno duk belakang sonyap. Kini? Lihat tingkah mereka? Nak suruh akar umbi diam setelah dihina ph utk menaikkan kembali umno/pemimpin?

Tahniah kat blog ni walaupun ada ketika la ni blog ni disekat komen. Mengapa? Pemimpin umno marah?

Tapi aku sedih blog cucu tok selampit tdk beroperasi lagi? Mengapa? Ni bkn ph lagi? Blog ni sentiasa menaikkan umno dan pemimpin yg ada sekarang.

Anonymous said...

BERGULING WEEIIIII BILA DAP SEBUT NIK AZIZ, NAK MELUNAKKAN HATI ORG ISLAM.

DGR JE SEBUTAN JAWI TERUS MENGILAI MCM PONTIANAK.

ANDA PERCAYA DAP?
PUIIIIII

Anonymous said...

Siang mlm hina agong. Mcm mcm gambar diedit hina agong.

Nampak pokok durian terus angkat gambar agong. Tetiba julang tinggi tinggi.

Siapa tu? Aku suka mkn durian kg bkn musang king. Mahal. Dah byr cukai belum. Najib dpt derma pun diarah byr cukai? Hebat puok ni.

Babonn said...

Puak sepet bodoh,,,
Buah musang babi harga x masok akal
X mkn aku buah musang bodoh to,,
Harga sial,,,
Yg jual pulak puak sial sepet,,,
Sepet klu jual semue x masok akal,,,
Babi ko sepet
Puihhhhhhh

Anonymous said...

Sinar harian/editor malaysia;
Muhyidin: saya pernah disingkir kerana pertahan kebenaran. Tdk akan pertahan kemungkaran. Tak perdagang integriti semata mata utk menjaga kedudukan dan pangkat.

Disingkir? Kebenaran apo? Kebenaran hingga bergabung dgn mahathir? Mungkar? Kes semburit? Kes isteri org? Isu isu negara di bawah kerajaan ph?
Tunggu apa lagi. Anda dah pm. Rakyat nak tengok tindakan terutama warga umno dan pas yg selalu meneriak kes kes sebelum bergabung dgn pn kannnn. Betulkannnnnn.

Perdagang integriti? Haa yg ni baguih. Betul tu. Lawan dulu pru baru tentukan sapa pm. Bkn sebelum bertanding dah wajibkan jd pm? Menteri pulun abis?

Atok ke tentukan pangkat dan kedudukan?
Semua di atas tanya je tak kan marah?

Anonymous said...

Beberapa hr lalu kawan aku suruh baca annuar musa bawa agenda siapa kat editor malaysia. Mcm mcm perbincangan di masyarakat umno. Bersoal jawab di alam maya. Mengekeh ngekeh kami ketawa. Yg disebut lalang, berjumpa pihak lawan, 3 sekawan, berkawan kawan ke dah ke tepi duk dibelakang. Dah sepi. Lidah penyambung? Kehkehkeh

Anonymous said...

Pertahan kebenaran? Ini kita sanjung.

Cpt laksana rci tabung hj. Selesaikan segera kemelut kes adib. Ungkap dan siasat semua penjualan asat aset negara di zmn ph. Bawak balik jolo. Ketika itu muhyidin menteri di KDN dan kini pm. Sdh tentu byk kebenaran yg diketahui. Semua akan setuju, kita pertahan kebenaran.

Belum lagi kes kes lain. Baru boleh kata saya pertahan kebenaran. Bsr maksud tu?

Kes fitnah pun takde yg berani angkat sumpah? Hanya najib. Nuor dulu pun tak berani angkat sumpah ketika rakyat mintak dan mendesak beliau semasa melibatkan kes liwat dulu. Yg satu lagi dah bersumpah.

Anonymous said...

BACA ULASAN EDITOR MALAYSIA:

MUHYIDDIN KATA BELIAU PERNAH DISINGKIR KERANA PERTAHAN KEBENARAN...
BENAR ATAU HANYA RETORIK POLITIK?

Aku suka baca dlm editor, unspinner. Twitter sdh pasti, tmpt ribut hahaha.

Kar Hooi said...

Hand Sanitizer Murah Malaysia
https://handsanitizerkl.blogspot.com/

Anonymous said...

UMNO tiada calun layak jd pm?
Dah berpuluh tahun teraju negara, negara maju bawah umno bn, berjuta ahli penuh dgn pro masih takde layak?
Apa guna ada PAU?
Berebut bertanding dlm PAU?

JD HANYA LAYAK JD BALACI PARTI LAIN?
HANYA LAYAK ANGKAT BENDERA PACAK BENDERA BERKEMPEN UTK PARTI LAIN?
PARTI YG NAIK GUNA FITNAH DAN JANJI MANIS LAYAK?

UTK PEMIMPIN UMNO YG PERTIKAI RAKAN SEPERJUANGAN SESAMA PARTI TDK LAYAK JD PM LEBIH BAIK LETAK JAWATAN.
ATAU HANYA ANDA, KJ YG LAYAK?
KAH KAH KAH

Anonymous said...

PEMMLIN UMNO HANYA LAYAK JD TUKANG JURUCAKAP PARTI LAIN?
KAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

PARTI LAIN TAK HINGIN JD JURUCAKAP PARTI UMNO? TAK HINGIN ANGKAT DR PARTI LAIN? BERJUANG DLM PARTI UTK JAWATAN TAPI ANGKAT PARTI LAIN?
HAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

JURUCAKAP TU PULAK KALAH DLM PAU?
KAH KAH KAH

Anonymous said...

Apa lagi persamaan midin dan madey?
Sama sama bermula huruf M.

Cer cari lagi, bukak tv je ada apa? Berkumandang yg sama? Utk meraih sokongan rakyat? Di ulang ulang ulang? Propaganda? Tenggelam isu lain? Isu yg dibangkit zmn ph tenggelam?

Dulu, rakyat memilih? 1MDB 1MDB 1MDB hingga rakyat percaya? Propaganda di ulang ulang hingga rakyat percaya? Propaganda utk menjatuh pihak lwn tetapi menaik populariti parti tertentu dan meraih simpati rakyat?

KINI? HAHAHAHAHAHAHAHAHA
Bukak tv pasti kumandang yg sama?

Anonymous said...

RATING POPULAR NAIK?
BAGAIMANA SEMUA KES ERA PH?
MELIBAT SEMUA PARTI DLM PH TERMASUK YG TELAH BERGABUNG DLM KERAJAAN?

Anonymous said...

Laporan kewangan tbg hj dah dibentang. Aku dah baca ulasan pendek dlm unspinners.

Bagaimana pula aset tbg hj yg telah terjual? Harga murah? Harga lelong? Siapa bertanggungjawab? Siapa terlibat?

Bila pm muhyiddin nak buat rci?
Mana asakan pas umno, dah dlm gomen?
Menteri agama?
Tunggu apa?

Anonymous said...

UMNO tak layak jd pm?
Tak kan umno dan pas dah tak layak bersuara suruh buat rci?
Yg dikata layak jd pm bila nak buat siasatan diraja ummat islam?
Tak kan hanya bersepakat utk jawatan kabinet?
Apa yg disembunyi?

Anonymous said...

DORIAN WOOIIIIII DORIAN HOOIIIII DORIAN

KHAS KERAJAAN NEGERI UMNO BN PHG DLL NEGERI DAH LUPA KE DGN TINDAKAN YG DIPERLAKU OELH KERAJAAN DAP PP KEATAS PENDUDUK TERUTAMA KPD ORG MELAYU DI PP?

BERAPA BYK RUMAH DIROBOH?
DIHALAU?
KG WARISAN SEBELUM MERDEKA?
KG MELAYU ORG MELAYU DAH WUJUD SEBELUM INGG DAN DAP BERTAPAK?

MCM MCM ALASAN DAP BAGI?
BOLEH PULAK DAP PERTAHAN PERBUATAN CEROBOH TANAH KERAJAAN. ADA PULAK BAHLOL YG MENGAKU MELAYU SOKONG?
BARU 40THN KBN DORIAN, DI PP MEMANG TANAH MELAYU WUJUD SEJAK AZALI, KG WARISAN MELAYU, BOLEH PULAK KERAJAAN DAP GUNA PELBAGAI ALASAN NAK HALAU ORG MELAYU?

Anonymous said...

SELANGOR AIR SELANGOR AIR

Kilang haram. Nama pun haram. Di arah tutup sementara? Kahkahkah. Ni betul betul haramjadah. Makcik jual nasi lemak tepi jln diroboh dirampas brg alasan haram takde permit jual tmpt salah. Ni bhn kimia masuk sg bahaya tutup sementara. Nasi lemak halal sdp tak bahaya kenyang perut ditutup terus.
Marilah kita berdokah dokah kahkahkah. Teringat kembali kes sg di jhr tercemar semasa di bawah ph.

Takpe rakyat selangor sayanggggg ph. Splashhhhhhh.....Berjuta kali takde air tak masalah. Totap undi.
Kilang haram... durian tanah haram.. suka benor yg haram.
Kalau kena kat org melayu langsung ambik tindakan? Berbuih mulut dap hentam?

Anonymous said...

Bersatu dlm MN?
Lebih byk kerusi menang atau lebih byk kalah?
Pengajaran/pelajaran slim:. Dikatakan undi rosak di salah satu kubu kuat umno. Tak pernah berlaku. Protes ahli/pro?
Jika kalah kerusi bersatu: PAS atau UMNO dipersalah? Majoriti undi dr akar umbi/pro tetapi ciput undi dr pemimpin? Yg mana patut dihargai?

Aku keluarga pasti undi umno, dr dulu umno, in sha Allah pas, tdk bersatu. Ini perjanjian awal yg dimomok permulaan gabungan MN. Ramai akar umbi umno dah bersuara tdk ke bersatu. Fikirlah pemimpin kayangan umno?

MIC 1 kerusi boleh tarik diri dr PN. Mengapa tdk umno?

Anonymous said...

Dulu masa dlm PH, PBBM menang 13 kerusi ajer dari 56 kerusi yg dia bertanding…mereka tak dapat sokongan org melayu..
Sekarang PBBM, masuk MN untuk membolehkan dia menang lebih byk kerusi dengan sokongan org melayu dlm BN/UMNO dan MN…
Ini semua agenda madey…untuk gunakan org melayu dlm BN/UMNO/MN beri kemenangan kepada PBBM…..percayalah, bila PBBM menang lebih byk kerusi dan PM adalah dari PBBM, maka lepas tu mereka akan menarik masuk lebih ramai MP Umno kedalam PBBM…
Masa tu PBBM akan jadi parti yg dominan dan akan mengambil alih UMNO sebagai parti terbesar org melayu dari segi jumlah kerusi MP..
UMNO/BN perlu berhati hati….ini agenda madey. Harap Presiden nampak apa yang sedang berlaku.....

Anonymous said...

Misteri Proton Perdana dalam bangunan terbiar di UK. Rakyat tidak semudah itu untuk diperbodohkan.

Artikel dimana Youtuber melalui siaran Youtube Lost Adventures telah menerokai bangunan kosong dan menjumpai sebilangan kereta mewah bernilai jutaan ringgit, termasuklah sebuah Proton Perdana ini.

Tambah pelik pemilik kereta seperti cacing kepanasan untuk menjelaskan kenapa kereta proton itu diletakkan dibawah basment bersama kereta jenama mewah.

Siapakah Kamal Siddiqi pembuat kereta luxury itu.? Bristol Cars, Kamal Siddiqi, British businessman dari Pakistan pada akhir Sekitar 2016, dimana konon nya pemilik kereta proton itu ke UK berbincang dengan Kamal Siddiqi untuk tukar kepada hybrid car melalui Kamal’s R&D company, Frazer-Nash Research Limited, London.

Di Malaysia sekitar tahun 2010 kereta hybrid sudah melambak di pasaran tempatan. Lagi banyak dijelaskan lagi banyak persoalan timbul. Pemilik nampak terdesak cemas dan yang beria ia sangat untuk menjelaskan situasi kereta tersebut.

Mungkinkah pemilik kereta itu sudah kepanasan akan terbongkar rahsia rumah agam itu sekali..!? Bersama khazanah ratusan juta kereta mewah didalam rumah agam yang terbiar itu..!?

Pada rakyat Malaysia bolehkah percaya keterangan dari pemilik kereta proton ini.!? Bukan saja kereta proton terdapat kereta mewah bernilai jutaan ringgit di rumah agam tersebut malah terdapag kereta jenama mewah.

Proton Perdana dengan nombor pendaftaran VK 5231 itu akhirnya terjawab dan didaftarkan atas nama super VVIP dari Malaysia.

Perkara ini dijelaskan dalam satu siaran Facebook oleh akaun Kelab Che Det dan Saya Sayang Tun Dr Mahathir Mohamad.

Antara kereta yang diparkir di garaj bawah tanah tersebut ialah sebuah prototaip Bristol Bullet dan Bentley Continental Flying Spur keluaran tahun 2008. Selain itu, terdapat juga sebuah Bristol Fighter keluaran tahun 1982 yang hanya dihasilkan dalam 13 unit. Hebat kan..!!

Hebatkan dengan jolokan pejuang tanah tumpah nya darah ku lagi. Kenapa kereta yang hendak dijadikan prototype kereta elektrik tapi letak di bawah basment..!?Kan lebih elok dibawa ke kilang terus untuk dijadikan prototype kereta elektrik.

Prototype EV dan hibrid sudah bersepah serata dunia klik saja jenama apa semua maklumat tersedia. Tak perlu angkut kereta dari suatu tempat ke tempat lain. Di Malaysia teknologi EV, hibrid sudah ada dan maju ke hadapan.

Rakyat Malaysia tidak sebodoh itu untuk mempercayai lagi apa yang keluar dari mulut sang PejuWang..!!

Rakyat diminta ikat perut untuk berjimat, penguasa zalim bolot segala kemewahan zaman kesusahan Covit19 ini.

Udah udah lah tu..!!!

Kalau diperiksa tempat tu kali ke - 2 mungkin suma kereta mewah sudah tiada lagi atau sudah di angkut keluar..?

Harap admin saluran YouTube Lost Adventures akan buat lawatan siasatan kali ke - 2 dari kota London...mungkinkah ada kejutan lagi..!? Jenggg .. jengg.. jenggggg..!!

ps : Perlukah boboi membuka satu 'Borang Tunjuk Minat' secara dalam talian mengumpulkan butiran pemohon yang 'berminat' menyertai parti PejWang...

Kalau orang dah suka kau bagi ajer borang keahlian terus bila ROS dah okey sumanya kau dafter jer leer..!! Alahaii..!! Selagi boleh goreng kau goreng lah anak beranak sampai mampos..

Anonymous said...

Perkembangan lambat? Yg di war war pejuang, ahli bersatu keluaq sokong madey. Berapa jumlah tu? Bolehke pulak midin dpt undi byk sokong bersatu pru15 atau harap org umno/pas?

Cerita pasal kereta kat atas, boleh ke tuan sambung tujuan sebenar kisah atas? Mcm tergantung. Nak tau la kisahnya. Syok ni. Atau buat citer seumpama kisah di atas.

Anonymous said...

Tetiba muncul parti anak muda. Nak alih perhatian/tumpuan rakyat ke parti pejuang kerana takde/kurang yg berminat?
Nak pecah belahkan undi anak anak muda? Bawakla manifesto baru utk buat anak anak muda berangan. Dulu rakyat berangan nak idup senang bawah ph. Dah menang jg harap duit kerajaan. Kahkahkah tetipu yopppppp

Anonymous said...

Masa aku tengok fb tu, tertanya juga mak datukkkkkkkk atokkkk, sape la yg bersusah payah nak bawak lepas tu humban kereta kat situ je. La ni aku dok pikiaqqq.
Anehhhhhhh.... kenapa wehhhhhh..
Dana? Pengalihan isu utk dana?

Ceritala wehhhhh sbb apa?
Jeng jeng jengggggg

Anonymous said...

Blog ni pro umno atau bersatu. Dah lunyai umno tak kan padam/blok komen org umno. Kena tekan ke. Masa umno baru baru je jatuh dahsyat blog ni.
Hahahaha

Anonymous said...

Editor malaysia: 12 perkara kenapa muhyiddin dan bersatu perlu minta maaf.

Bagus artikel ni. Bagi aku bkn 12 tapi bykkkkkkkk. Sbb tu akar umbi /pro umno marah hingga kini.

Anonymous said...

Ambo tersgt ingin tau adakah admin atau pihak lain yg stop?
Mcm ada keanehan?
Sesuatu yg ditutupi?
Dulu lain kini lain?

Anonymous said...

BETUL KE LOMPAT PARTI DI SABAH LAMBANG POLITIK MATANG.

Kalau matang apsal bubar. Ngapa bergaduh. Serah je lah kat musa. Ngapa buat prn. Boleh duduk semejakan. Adakah bayangan katak kembali menjelma?

Kalah lompat ke menang. Yg paling syok ditonton suruh akar umbi berikrar setia ke parti. Tapi pemimpin yg lompat melompat.

UMNO JGN JD MCM NUOR BERAPA KALI MAU KENA TIPU? JGN JD PEMIMPIN DPN LAIN BELAKANG LAIN?
UNDI UMNO BN PAS SAHAJA.

Anonymous said...

Menangis tak berlagu la tuduh umno najib jual proton. Tuduh jual tanah milik negara bdr maysia. Jd bhn kempen mintak rakyat undi ph mohon diberi can perintah malaysia... dah menang dah berkuasa laju je dlm 22bln aset negara dijual. Byk weeiiii dijual. Tuding menuding? Sapa jual?
HOOIIIIIIIII BILA NAK BUAT RCI TBG HJ?

Anonymous said...

Lari tajuk.

Apa nak jd dgn palestin? Kesatuan arab, dpn lain belakang lain. Begitulah pemimpin. Dpn, dunia islam dimomok agenda berbeza yg dibincang di belakang. Umum, tenganga org islam. Byk kali aku ulang, 10 thn ke dpn. 10 thn/2 kali pru kita. Bkn saja malaysia tapi dunia huru hara. Nak percaya silakan tak nak sudah. Mcm mcm berlaku, perkara yg tdk diduga. Jika sekeliling masjid alaqsa telah menunjukkan mula kosong/rumah dah takde/dimusnahkan, petanda dah dkt? Kini masih ada. Bersediakah anda? Maaf jika salah, jika bnr, hadapilah sendiri. Hihihi celoteh di mlm hr.

Anonymous said...

Shafie tuduh musa rompak tanah yayasan sbh. Musa sdh saman. Anifah juga mau saman selepas prn. Kehkehkeh. Tanya jer kat pie, mau bagi tanah sbh kat filipina ka, lagi bsr tanah tu sebuah negeri, siap berunding? Kehkehkeh

Cer tanya atok dulu, tanah bdr malaysia kat semenanjung apa cerita? Tuduh najib jual tapi terjual dizmn madey bersatu ph selepas pru?
Pagi ni sarapan roti bkn kedai bakery hanya roti canai warung melayu.. enak dal melayu.

Share This

Comments

Facebook Popup

Powered by Blog - Widget