KL CHRONICLE: PCM : 10 sebab Tan Sri Muhyiddin patut kekal sebagai Perdana Menteri

Sunday, July 5, 2020

PCM : 10 sebab Tan Sri Muhyiddin patut kekal sebagai Perdana Menteri
Dibawah pemerintahan PM 8 Tan Sri Muyhiddin Yassin (TSMY), Walaupun beliau jarang bercakap, tetapi dia cukup efektif dalam menangani apa jua keadaan yang dihadapi Negara. 

Inilah 10 sebab kenapa TSMY harus kekal sebagai Pedana Menteri selepas PRU 15:-1. Pandemik Covid 19 ditangani dengan baik dan mendapat pujian seluruh dunia.

2. Ekonomi pun di tangani dengan baik dan ramai rakyat mendapat bantuan dari Kerajaan.

3. AG dilantik dari golongan Professional dan bukan Kroni .

4. Perlantikan Ketua Pesuruhjaya (KP) SPRM juga dari kalangan professional di mana Timbalan KP SPRM dinaikkan pangkat menjadi KP dan bukannya lantikan orang politik seperti kerajaan PH dahulu.

5. Skandal Terowong di buka balik dan bukan disapu bawah carpet seperti Kerajaan PH dahulu. 

6. Beliau berani pecat semua pengkhianat-pengkhianat Parti ( PPBM ). Tetapi Mahathir pecat diri sendiri.

7. Memperkukuhkan hubungan yang baik dengan kerajaan Sarawak . Kes Mahkamah antara Pertronas dan kerajaan Sarawak pun di selesaikan. Bukan ikut cara Mahathir yang asyik nak saman sahaja. 

8. Kes'kes rasuah di Sabah yang disapu bawah carpet oleh kerajaan PH Sabah dibuka balik.

9. TSMY melalui kebijaksanaannya kini telah mempunyai hubungan yang baik dengan negara-negara luar . Kini hubungan dengan Negera besar seperti Cina, India dan Arab pun sudah erat. Perdagangan pun berjalan lancar. Bukan seperti Mahathir yang asyik cari gaduh dengan semua orang.

10. Rakyat kini sudah selesa dengan TSMY. 22 bulan dibawah kerajaan PH sudah cukup sengsara. TSMY harus di beri tempoh yang lebih lama bagi menyelesaikan kemelut yang melanda Negara.

Maka Parti Cinta Malaysia berpendapat bahawa Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin harus di beri lebih masa untuk memimpin Negara kita. 

Datuk Huan Cheng Guan
Presiden 
Parti Cinta Malaysia

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=181771483332129&id=105472564295355

2 comments:

Masitah Binti said...

Nama saya Masitah Binti Ayob seorang warganegara Malaysia yang mendapat bantuan kewangan dari syarikat pinjaman Puan Rossa Stanley, Setiap hari ada kisah-kisah bantuan kewangan kepada orang miskin di seluruh dunia. Saya membaca cerita ini dan hanya mengambil fikiran bahawa ia tidak boleh jadilah kenyataan sehingga saya memeriksa Redzuan binti Sarina dan saya seperti mimpi ketika dia mengaitkan saya dengan rumah pembiayaan yang lancar ini yang disebut syarikat pinjaman rossa stanley yang berpusat di California, Amerika Syarikat. anda boleh menghubungi mereka melalui kenalan di bawah
panggilan talian bantuan +12133153118
e-mel di rossastanleyloancompany@gmail.com
Aplikasi apa +19145295708
dan saya memohon pinjaman sebanyak Rm350,000.00 dan seperti itu sebelum saya mengetahuinya setelah mengesahkan dokumen saya, pinjaman saya telah diluluskan dan dipindahkan ke akaun Citibank saya dan hari ini saya menjadi bukti pemberian bantuan Puan Rossa Stanley. nasihat saya kepada semua orang di sini jangan menjadi mangsa dengan menghubungi syarikat pinjaman yang salah, sebaliknya terus ke rossatanleyloancompany kerana kadar faedah mereka adalah yang terbaik di mana sahaja pada kadar 2% pada jangka masa maksimum 10 tahun jadi hubungi atau tulis e-mel dan keinginan kewangan anda akan diberikan jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau keraguan, sila hubungi atau hubungi saya di +60113091951 atau e-mel masitahayobbinti@gmail.com terima kasih dan selamat

MURNI SANTI said...

SAYA MENYAMBUT ANDA SEMUA DI PAGE INI
INI IALAH CERITA SAYA

Saya MURNI SANTI, seorang wanita, ibu, kakak dan rakan dari (Bekasi), Indonesia, saya seorang PENGURUS ESTATE SEBENAR dan saya mengalami banyak tekanan kewangan baru-baru ini, tidak ada yang mahu meminjam wang kepada kami untuk menyelesaikan projek komersial kami yang telah dibina dalam beberapa bulan sekarang. Saya telah ditipu oleh beberapa syarikat pinjaman palsu yang menuntut sejumlah besar wang daripada saya tanpa kami menerima pinjaman.

Saya kecewa, suami saya berusaha sebaik mungkin dan menolong, saya akan membunuh diri kerana kesakitan, terlalu berat untuk ditanggung dan saya kehilangan harapan, sehingga saya diperkenalkan kepada SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL sebuah syarikat pinjaman yang ditaja oleh bank dunia itu sendiri.

Saya memutuskan untuk memohon pinjaman dan menghubungi syarikat itu, pegawai pinjaman mereka yang benar-benar memberi saya harapan dan memberitahu saya jangan bimbang syarikat itu akan meminjamkan wang kepada saya, walaupun jumlah yang saya perlukan sangat besar, dan semua yang saya dapat berikan kepada mereka keperluan yang merupakan beberapa maklumat peribadi, yang saya lakukan.

Saya melalui semua proses, mereka berjanji akan meminjamkan wang yang saya minta setelah mengesahkan saya layak untuk mendapat pinjaman, saya diminta untuk menunggu, yang paling mengejutkan adalah pinjaman yang dimasukkan ke dalam akaun saya dan saya mengesahkannya .. Kami syarikat kembali dari segi kewangan dan keluarga saya berjaya dengan baik ini menjadikan hidup saya lebih baik, saya bersyukur kepada Allah dan semua PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL
GMAIL ..... allglobalgrantloan@gmail.com

UNTUK MENGHUBUNGI SAYA
NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
EMAIL Syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com.
Whatsapp Syarikat: +1(304)997-4034
Nama Saya: MURNI SANTI
E-mel Saya: murnisanti55@gmail.com

Share This

Comments

Facebook Popup

Powered by Blog - Widget