KL CHRONICLE: (Video) Dr. M sangkal dakwaan PKR bahawa beliau sekat Anwar jadi PM #MalaysiaBaru #MalaysiaTertipu

Monday, August 13, 2018

(Video) Dr. M sangkal dakwaan PKR bahawa beliau sekat Anwar jadi PM #MalaysiaBaru #MalaysiaTertipu


Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini mencabar pihak yang menuduh beliau dan Ketua Penasihat Kerajaan Tun Daim Zainuddin berusaha menyekat Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada menjadi perdana menteri ke-8, mengemukakan bukti.

Perdana menteri juga menyifatkan perkara berkenaan sebagai satu “tuduhan yang baik”.



“Saya rasa individu berkenaan patut mengemukakan bukti. Saya tak pernah bercakap dengan sesiapa mengenai perkara ini.

“Saya mahu menjauhkan diri. Tidak ada kepentingan saya melakukan perkara dalaman parti lain,” katanya pada sidang media selepas Mesyuarat Jawatankuasa Khas Kabinet Mengenai Anti Rasuah (JKKMAR) di Kompleks Perdana Putra.





Sebelum ini, Ahli Parlimen Kapar Abdullah Sani (lihat video diatas) menamakan Daim antara individu yang berusaha menyekat Anwar daripada menjadi perdana menteri seperti dipersetujui dalam perjanjian bersama pimpinan Pakatan Harapan (PH) sebelum pilihan raya umum, Mei lepas.

Katanya, beliau berpandukan kepada kenyataan Daim yang mencerminkan “campur tangan cukup luar biasa” yang memberi isyarat kepada usaha memperlengahkan peralihan kuasa atau memperlekehkan Anwar.

Terdahulu Abdullah dilaporkan mendakwa Anwar akan berdepan masalah mengambil alih jawatan perdana menteri daripada Dr Mahathir jika Rafizi Ramli gagal menewaskan Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dalam pemilihan timbalan presiden pada pemilihan akan datang.

20 comments:

Anonymous said...

Ni kes tak dapat jadi menteri atau timbalan. Macam kes bekas pengarah jasa tak dapat jadi calon pru..puad zakarshi. Meroyan la. Kesian juga lihat zahid hamidi kempunan tak jadi PM gara-gara kedegilan najib berundur sebelum pru.

Anonymous said...

Kesemua pintu untuk Anwar menjadi PM ke 8 telah ditutup rapat oleh Mahathir. Mungkin boleh cuba melalui PINTU JAMBAN?

Anonymous said...

BANG NON...TONGGENG JE MAMAK MATDEY TU SAMPAI KELUAR TAIK....HE..HE..HE...

REFORBASI...REFORBASI....KIHKIHKIH...

Anonymous said...

HE..HE...TU SEBAB ATOK NI...MANA NAK ANGKAT PLA KAD...DULU TU...EKELEH...BUAT2 TAK TAU PULAK SI TUA RENTA NIH!!!

KO KATAKAN JE...KO TAK SUKA NUAR AL JUB NI JADI PM KE 8...HABIS CITER!!!

Anonymous said...

Jika Mahathir beri pada Anwar, maknanya banyak penyelewengan Daim masa Mahathir dulu di bongkar Anwar.

Anonymous said...

TUA BANGKA TU BUAT TAK TAU LA PULAKKK

KELAKALAK LA ATOK NIHHH.. WAT MUKA TANJAT BERUK PULAK... ALAHAII..

KLU TAK CAMNER VIDEO KAT ATAS TU BOLE KELUAR...

ATOOOKK OOO ATOKKK YOU DAH EXPIRED ALREADY ATOKK..KUBO KATA MARI SINI..


ALAHAI ATOK CHAMPION MAHA FITNAH
BUAT TANJAT MACAM MUKA BEROK MAK YEH
SKALI BANG NON TENGKING MASUK TANAH
TAK INGAT & LUPA ITU ATOK KASI BEREH


UDAH UDAH LA TU ATOK TUA SERABUT
FITNAH JIJIK INI GAME SI LAHANAT
PARTI LAIN TANDING KO YG TERKEMUT2
2 TAHUN AJER ATOK PASTI KENA LAKNAT


HAAAAAA... TEPUKKK.. TEPUK...!!

Anonymous said...

Tol dah diumum tak mansuh, lanjut.. tol tak mansuh br1m dah lenyap.. amacam macai baik dulu br1m dpt tu pun ada tol dah dimansuh.. syukur itu nikmat.

Anonymous said...

Ptptn sama mcm dulu, kena byr.. tapi bantuan buku takde.. bantuan lain mansuh.. baik mcm dulu ptptn tetap kena byr tapi bantuan lain dpt.. syukur itu nikmat..

Anonymous said...

Minyak tak juga turun.. tapi sst nak kena 10% + 6% bykkkknya.. brg makin mahal.. nak tambah lagi.. semua bantuan mansuh..

Baik mcm dulu 6% brg lebih murah dr sifar gst.. syukur itu nikmat..

Anonymous said...

Dgr pulak ada kaji kena ambik insuran.. br1m dah mansuh..

dulu byr sehengget atau pkr 5hengget je.. baik mcm dulu.. br1m pun dpt.. syukur tu nikmat..

Anonymous said...

Cammana nak bagi bantuan kat rakyat cukai sst belum pasti kembali ke kerajaan.. mudah lari dr byr cukai..kalau gst tak boleh lari dr byr cukai.. tu yg tercatat 6%.. rakyat mengamuk.. rakyat ph syg tokey..

Kerana rakyat ph syg sgt tokey, kutipan sst makin kecil terpaksalah kerajaan mansuhkan bantuan br1m atau apa saja sezmnnya..kajian dan cadangan byran hospital sehengget dan 5hengget terpaksa dibatal dan diganti dgn insuran.. kerana kutipan cukai dah tak cukup utk tanggung perbelanjaan negara..

SAYANG TOKEY..

Anonymous said...

Apa kabar mazlan aliman..
Masih kena maki? Takkan la peneroka maki ko.. bkn ke ko dulu rapat dgn peneroka.. hari hari berjumpa.. kalau sehari 36 jam dah pasti ko jumpa peneroka 36jam mcm madey kerja...

Dulu ko ceramah kata kerajaan mcm mcm. Belum sampai 100hr, apa yg ko ucap dulu kembali kat ko... ko pulak dimaki kaw kaw.. dulu mcm mcm ko terang kat peneroka, dia org percaya.. tak taulah apa yg ko terang, betul ke atau fitnah.. kini ko cuba terang lagi terus dimaki.. pdn muka... kerana apa yg ko ceramah dulu berlawan dgn kenyataan.. terbongkar satu persatu fitnah atau persepsi yg dimain ph..

Dah sawit jatuh.. bantuan bulanan tak dpt.. bonus raya pun kurang..
Sekarang ko buat apa mazlan? Musibah ni sape nak tanggung? Madey kata kami tanggung dosa. Elok la tu.. kami tu termasuk ko lah ya..

Anonymous said...

meroyan mcm tentera nak mintak balik kerja dan pencen tu ke.. nak umum perjanjian 2th jd pm ganti org lain dah dimansuh mcm bantuan rakyat.. Sebenarnya engkau yg meroyan... takde org suruh najib undur.. ko nak tuduh zahid pulak.. zahid ganti mydin, naik setapak . yg kempunan nak jd pm mydin.. Alhamdulillah zahid kat mekah.. tu pun ko nak tuduh.. belum kena bala ko ni ya...

Anonymous said...

MALAYSIA MEMILIH

Anonymous said...

Aku pelik nuor dituduh meliwat dihukum masuk penjara.. sebelum di dakwa dipecat dulu dr tpm.. anak madey penyokong kuat lgbt dan mintak hak.. hak apa aku pun tak tau.. katanya salah satu hak bersama di segi undang undang tak boleh tangkap la tu gamaknya dah jd halal.. buat apa tangkap nuor kalau sokong perbuatan anak?

Anonymous said...

Orang nyanyok tak layak jadi PM, sila letak jawatan!!

Anonymous said...

BUKAN NYANYOK JE.....SI TUA RENTA LAHANAT....MUNAFIK....

Anonymous said...



Kau kata Najib mencuri, duit BR1M makin tahun makin ditambah.

Kau kata Najib mencuri, sekolah tahfiz dijaga rapi.

Kau kata Najib mencuri, nelayan dan Felda tak pernah kecewa.

Kau kata Najib mencuri, Sabah Sarawak dapat lebuhraya bebas tol. Projek Bakun dah lama terbengkalai dibawah pemerintahan Mahathir pun dihidupkan semula dan disiapkan. Projek-projek lain on the way.



Kau kata Najib mencuri, SME bisnes berkembang pesat. Jutawan muda entah berapa orang dilahirkan sepanjang 9 tahun ni…

Kau kata Najib mencuri, jemaah haji sponsored makin ramai tiap tahun.

Kau kata Najib mencuri, MRT hampir nak siap lingkaran lengkap.

Kau kata Najib mencuri, HSR menunggu nak mula pembinaan.

Kau kata Najib mencuri, aku tak pernah kebuluran, gaji aku sskarang kena potong RM10 dipaksa menderma ke tabung bidaah.

Kau kata Najib mencuri, aku tak pernah diacah dipaksa kerja hari Sabtu.

Kau kata Najib mencuri, Tabung Haji, Khazanah, tak pernah rugi, malah makin meningkatningkat berganda-ganda.

Kau kata Najib mencuri, tapi gaji tahunan tahun 1999 dulu naik RM90, now naik RM250 setahun. Tak pernah gaji aku dipotong, mula bayar cukai lepas dapat over 5K.

Kau kata Najib mencuri tapi elaun RELA dinaikkan.

Kau kata Najib mencuri, rizab negara meningkat 3 kali ganda berbanding zaman PM4.

Terlampau banyak lagi benda pelik yang telah dibuat oleh si pencuri ni demi kemajuan dan kemaslahatan rakyat for the next 50 years. Di bawah pentadbiran dia, ekonomi negara pesat, hutang negara 50.8% of the KDNK.Dibandingkan zaman semua benda bersubsidi dulu, hutang over 100% dari KDNK. Apa kejadahnya?

Kau kata Najib mencuri,tapi kau baru mula kerja, gaji basic tak sampai RM2K, kau berani drive Honda City, Toyota Vios. Bermewah makan, melancong, berIphoneX.



Tuduhlah dia mencuri.
Butakan mata, pekakkan telinga.
Kalau iye dia mencuri.

Kalau dia tak mencuri dan anda hanya jadi tukang angguk kepada orang yang anda sembah, yang gelojoh menjatuhkan seorang pemimpin adil berjiwa rakyat, just because you thought that orang yg ko sembah is a Saint, I hope you burn in hell for the shit you have happily and proudly put us into.



Anonymous said...

TENGOK MUKA SI TUA RENTA NI PUN DAH MENYAMPAH...DAH LAH ANAK BETINA DIA MAKIN MENYUNDAL....

Benard Cypher said...

THE HACK GEEKS
The Hack Geeks is an organisation of HACKERS with the motive to help individuals understand the limitations in technology.

We offer services in:
*Phone cloning, hacking and tracking.
*Computer programming
*Web designing
*Cyber attacks
*Credit score upgrading
*Document sniffing, deleting or changing and lots more.

We give you details of how we will get the job done and the hacker who is in charge of your job.
Contact:
thehackgeeks@gmail.com
THE HACK GEEKS.

Share This

Comments

Facebook Popup

Powered by Blog - Widget