KL CHRONICLE: AHLI #CHALLENGER YANG PERNAH DIPECAT KERANA SKANDAL MENIRU DALAM PEPERIKSAAN DI UTeM MAHU PM NAJIB LETAK JAWATAN!

Saturday, March 5, 2016

AHLI #CHALLENGER YANG PERNAH DIPECAT KERANA SKANDAL MENIRU DALAM PEPERIKSAAN DI UTeM MAHU PM NAJIB LETAK JAWATAN!


[Admin] dari emel pembaca.

Meniru dalam peperiksaan merupakan kesalahan yang sangat serius dalam dunia akademik. Di Universiti Awam seperti Malaysia kesalahan ini tertakluk dibawah peraturan Kaedah-kaedah universiti masing-masing.
Ada seorang anak muda dari mahasiswa challenger bernama Affendy Mohd Salleh ini sedang mencabar pemimpin negara yang beliau tuduh skandal. Lupakah dia bahawa dia pernah dibawa ke lembaga tatatertib dan akhirnya dipecat sebagai YDP MPP UTeM 2013/14 sehingga digantikan dengan Mohd Adnan Abu Bakar.

Skandal memalukan seorang YDP meniru dalam peperiksaan merancakkan kekecohan pada tahun itu. Dia berusaha keras merayu dan akhirnya keputusan dibuat. 

Jadi janganlah dia mendabik dada mengajar orang lain seolah-olah dia sebagai pemimpin mahasiswa yang tidak pernah ada skandal. Jangan jadi ibu ketam mengajar anaknya berjalan betul. 

Apakah contoh yang baik ke kepada mahasiswa dan rakyat kalau jenis begini jadi pemimpin nanti?  

Dia bernasib baik, bagi kes-kes tertentu yang ditangkap ketika meniru di dalam peperiksaan tindakan ialah buang universiti. 

Jadi berhentilah mengutuk dan salahkan orang lain. Hormatlah sistem negara.

Whatasp kumpulan Challenger yang tersebar itu menunjukkan perbualan kalau Tun M salah sekalipun tetap akan pertahankan Tun M. " Even kalau Tun M tu buat salah macam Najib sy stil akan fight dia".

Dan Don Andy 87 ( Affendy Mohd Salleh) berkata "Agree.. right now...najib must step down dulu. Sesiapa saja yang ada scandal..kita tentang".

#Nota: Keputusan memecat dan menggantikan beliau dengan Mohd Adnan Abu Bakar adalah tepat kerana Adnan adalah Penerima Anugerah Pelajaran Diraja UTeM pada tahun 2014. Ini contoh pemimpin mahasiswa yang berkaliber dan tiada skandal.

https://www.facebook.com/idealismahasiswa/posts/846200195503237:0

No comments:

Share This

Comments

Facebook Popup

Powered by Blog - Widget