KL CHRONICLE

Friday, August 18, 2017

Video Syed Saddiq menipu kini viral di media sosial #Negaraku #Malaysia


Alahai Ketua ARMADA Parti Bunga Syed Saddiq ni. Pertama sekali dia kata kekecohan yang berlaku di Program Nothing2Hide baru - baru ini adalah kerja UMNO. 

#DemiNegara Kumpulan Terakhir Staf Prasarana Berlepas ke Mekah untuk Operasi MMMSL

Mohd Shahdan Jalil, 38 tahun
KUALA LUMPUR, 18 Ogos – Kumpulan terakhir staf Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) seramai 53 orang untuk menyokong operasi tren haji Al Mashaaer Al Mugaddassah Metro Southern Line (MMMSL) berlepas dari KLIA hari ini dengan janji untuk menabur bakti sebaik mungkin untuk membantu para jemaah menunaikan Rukun Islam kelima di Tanah Suci Mekah.

#Bingai Pakai baju oren lokap SPRM pun pembangkang jadikan Isu? #Negaraku #Malaysia


Alahai pemimpin pembangkang ni. Pakai baju oren merupakan standard procedure SPRM bukan mengatakan bahawa mereka yang dituduh adalah bersalah. Bagi kami di #KLChronicle objektif utama N. Surendran membangkitkan isu ini adalah kerana beliau sedar bahawa persepsi rakyat terhadap DAP kini sudah tidak baik dan DAP merupakan satu parti yang sinonim dengan rasuah. 

Wednesday, August 16, 2017

Isu Memali: Kebohongan Terlampau Dr. Mahathir Terbongkar #Negaraku #Malaysia


Saya tertarik dengan pembongkaran Tun Musa Hitam bahawa yang sebenarnya, ketika 'Peristiwa Memali' Tun Dr. Mahathir bin Mohamad​ berada di Malaysia dan bukan di China seperti yang didakwa.

Pada 10 April 2014 Tun Dr Mahathir mengakui beliau hanya pergi ke China pada 20 November, sehari selepas peristiwa ini terjadi.

Lim Guan Eng aware illegal factory had negative impact on villagers but took no action? #Negaraku #Malaysia


1. I refer to a recent statement by the tainted Chief Minister of Penang Lim Guan Eng who had admitted he and the state government was aware that the illegal factory in Sungai Lembu has had a negative impact on the villagers there.

Kekecohan di program #Nothing2Hide , jangan salahkan UMNO! #Negaraku #Malaysia #YP


Ahli Parlimen Ketereh merangkap Ketua Penerangan UMNO Malaysia, Tan Sri Annuar Musa hari ini membidas tindakan pihak pembangkang yang menyalahkan UMNO berikutan insiden kekecohan yang berlaku dalam program #Nothing2Hide anjuran Pemuda Parti Bunga yang diketuai oleh Syed Saddiq. Memetik kata - kata Tan Sri Annuar Musa:

Tuesday, August 15, 2017

Ahli serta penyokong pembangkang sudah semakin meluat dengan Dr. Mahathir #Negaraku #Malaysia


Apa yang saya dapat rumuskan dari membaca komen-komen mengenai majlis Nothing To Hide 2 adalah ketidapuasan para hadirin mendengar jawapan yang di beri oleh Tun Mahathir.

Jawapannya mengenai Memali pula berjaya menimbulkan kemarahan apabila Tun memberi jawapan bagaikan nyawa orang Melayu Islam adalah tidak berharga.

Exco Pulau Pinang Ditahan SPRM Kerana Melindungi Kilang Haram Selama 10 Tahun


Selama dua penggal, DAP merobohkan 26 kampung orang Melayu dan banyak gerai orang Melayu yang didakwa mereka sebagai haram. Namun selama dua penggal juga DAP memperbodohkan rakyat Pulau Pinang dengan melindungi kilang-kilang haram di negeri itu.

Sunday, August 13, 2017

Kenapa kilang haram diberi layanan istimewa oleh Phee Boon Poh dan Lim Guan Eng? #Negaraku #Malaysia


Syarikat kilang haram ini mesti syarikat yang sangat istimewa kerana Lim Guan Eng memerlukan 10 tahun atau 2 penggal pemerintahannya untuk mengambil tindakan sesuai. Itupun dia masih sempat menyalahkan pemerintahan sebelum itu.

Analisis : Kecewa dengan DAP, masyarakat Cina mula kembali ke Barisan Nasional #Negaraku #MalaysiaBaru - baru ini negara dikejutkan dengan berita bahawa Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Puyu yang juga merupakan Exco Kerajaan Negeri Pulau Pinang, Phee Boon Poh ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Share This

Comments

Facebook Popup

Powered by Blog - Widget