KL CHRONICLE

Sunday, February 25, 2018

Dua senario politik yang akan hancurkan negara jika Pakatan Harapan menjadi kerajaan #YP #Negaraku #Malaysia #KekalNajib #Kltu #Jbtu


Baru - baru ini, Yang Amat Berhormat Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak telah mengeluarkan satu kenyataan dimana YAB Perdana Menteri percaya calon perdana menteri Pakatan Harapan Tun Dr Mahathir Mohamad tidak akan menyerahkan jawatan itu kepada pilihan asal parti pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Memetik kata - kata YAB Datuk Seri Najib Razak:

Saturday, February 24, 2018

PM @NajibRazak : Dimana boleh, saya akan hapuskan tol #KekalNajib #KN #kltu #jbtuPerdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menyifatkan kutipan tol dalam bandar sebagai menyakitkan hati dan menyebabkan kesesakan lalu lintas.

Friday, February 23, 2018

@Huan2u : Indeks Persepsi Rasuah merosot kerana skandal rasuah pemimpin Pakatan Harapan #kltu #jbtu


Saya merujuk kepada satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Presiden Transparency International Malaysia Datuk Akhbar Satar yang mengatakan bahawa Indeks Rasuah Malaysia merosot konon-nya kerana isu 1MDB, Felda dan penangkapan Rafizi Ramli  dalam kes beliau mendedahkan maklumat akaun peribadi syarikat NFC. 

@VellPaari : Transparency Malaysia president ignorant, @RafiziRamli is not a whistleblower #kltu #jbtu


*Press Statement*
*Datuk Seri S. Vell Paari*
*Treasurer - General*
*Malaysia Indian Congress (MIC)*

*Transparency International – Malaysia president ignorant, Rafizi Ramli is not a whistle-blower*

1. I refer to a recent statement issued by Transparency International (TI) Malaysia president Datuk Akhbar Satar who said that the recent conviction of lawmaker Rafizi Ramli for whistle-blowing is among the reasons that affected Malaysia's global anti-corruption scores. I find this statement wrong, irresponsible and in a way questioning the integrity of our judiciary system. [1]

Wednesday, February 21, 2018

Bukti Rakyat Selangor Rindukan Zaman Kerajaan Barisan Nasional #kltu #jbtu #Penangtu #Negaraku #Malaysia


Kalau dulu masa Barisan Nasional (BN) perintah, Selangor dikenali dengan kehandalan pasukan bola sepaknya.

Orang Melaka, orang Negeri Sembilan, orang KL pun mengaku orang Selangor sebab pasukan Red Giants selalu menang Piala Malaysia.

Penuh Stadium Shah Alam. Orang jual air, burger dan kuaci boleh tumpang mencari rezeki kerana kehebatan Red Giants. Namun, sejak PKR jadi kerajaan, pasukan Selangor sudah tidak hebat lagi.

Antara MCA Dan DAP, Siapa Perlu Orang Melayu Pilih #kltu #jbtu #Negaraku #Malaysia


Kira-kira dua tahun lalu, seorang pemimpin DAP, iaitu Lim Lip Eng telah mengajak MCA supaya meninggalkan parti UMNO dan bekerjasama dengan Mahathir untuk menumbangkan parti Melayu itu.

Namun ia ditolak dengan tegas oleh MCA kerana tawaran berkenaan hanya bertujuan untuk memecahbelahkan parti komponen dalam Barisan Nasional (BN). MCA memilih untuk menjadi rakan yang setia dengan berada bersama UMNO dan BN.

Tuesday, February 20, 2018

Menjelang PRU - 14, Lim Guan Eng guna isu perkauman untuk serang MCA #kltu #jbtu #PenangtuHari ini Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng, yang telah didakwa di mahkamah atas dua tuduhan rasuah mengikut Seksyen 23 Akta SPRM 2009 dan Seksyen 165 Kanun Keseksaan telah mengeluarkan satu kenyataan dengan menyerang MCA kerana konon-nya "hipokrit" sebab tidak bertanding di kawasan majoriti Cina pada PRU yang akan datang.

Memetik kata - kata Lim Guan Eng;

Monday, February 19, 2018

Kronologi ringkas skandal tanah Ijok di #Selangor #kltu #jbtu #penangtu


1. Why admit defeat at the Federal Court when the Selangor government clearly has a great opportunity to win the case against the two companies earlier given the land? Earlier, in 2013 and 2014, the High Court and Court of Appeal had ruled in favour of the state. If the state wins, the state can obtain the full RM1.18 billion cost of the land.

Diplomat Israel Masuk Malaysia? Satu Penjelasan Mudah.


1. Just nak bagi tau korang, sesetengah negara mewajibkan seseorang itu membuatkan permohonan Visa ke pihak kedutaan mereka sebelum memasuki negara berkenaan. 

2. Misalnya orang Malaysia nak ke Russia. Mereka perlu buat permohonan Visa kepada Kedutaan Russia di Kuala Lumpur. Ini bagi mereka yang memegang Passport Antarabangsa Awam. 

Sunday, February 18, 2018

(Video) Sudah - sudah lah @MukhrizMahathir, kenapa cuba perbodohkan rakyat Malaysia? #kltu #jbtu #penangtu #YM


Anak kepada Dr. Mahathir Mohamad, Mukhriz Mahathir nampaknya masih tidak putus asa cuba meminta sumbangan rakyat marhaein di negara ini untuk Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang diketuai oleh ayah beliau. Bagi kami di #KLChronicle, ianya tidak masuk akal langsung bagi Mukhriz memohon sumbangan rakyat di negara ini walhal keluarga beliau kaya raya. 

Share This

Comments

Facebook Popup

Powered by Blog - Widget