KL CHRONICLE: Sebab - sebab mengapa calon DAP M.Manaogaran tewas di Cameron Highlands!

Sunday, January 27, 2019

Sebab - sebab mengapa calon DAP M.Manaogaran tewas di Cameron Highlands!


Maafkan saya wahai Tuan Manogaran,

Anda kalah bukan kerana BN gunakan 'race card' atau isu perkauman,

Anda kalah kerana,



Anda menghina orang asli apabila anda sebut orang Melayu tidak akan beli kuih pun dari orang asli.

Anda kalah kerana,
Bila anda kantoi beri 'duit minyak' kepada pengundi CH namun anda masih nak acah-acah suci.

Anda kalah kerana,
Senator dari pakatan anda mengugut Tok Batin orang Asli.

Anda kalah kerana,
Menteri-menteri dan pemimpin dari pakatan anda dilihat menyalahgunakan dana dan jentera kerajaan untuk memenangkan anda.

Anda kalah kerana,
Pemimpin parti anda menghina orang asli dengan menggangap mereka bukan warganegara.

Anda kalah kerana,
Setiausaha parti anda yang main sentimen perkauman dengan mengugut rakyat, jika BN menang PRK Cameron Highlands ini, maka pada masa akan datang nanti, orang bukan Islam tidak akan boleh jadi menteri bahkan nak jadi MP.

Anda kalah kerana,
Orang menyampah tengok PAMPLET KERAJAAN BARU HARAPAN BARU:PENDIDIKAN CINA SEMAKIN HEBAT, bila anda sembang anda tidak perkauman.

Anda kalah kerana,
Pemimpin anda seperti Lim Kit Siang dan Anwar Ibrahim yang sepatutnya memberikan janji penambahbaikan di CH sebaliknya sibuk bercerita mengenai BN.

Anda kalah kerana,
Orang FELDA perlukan BMT dan pemulihan harga sawit bukannya mesin ATM tambahan.

Anda kalah kerana,
Orang menyampah dengan poster 'Pembunuh Adib' yang kononnya tular persis taktik pilihanraya kampus.

Anda kalah kerana,
Pemimpin no 1 anda datang naik helikopter yang sepatutnya datang berkempen untuk anda atau memuji anda, tapi sebaliknya sibuk berkempen mengenai 'keburukan' Najib.

Anda kalah kerana,
Pakatan anda mengarahkan JAKOA untuk memasang papan tanda projek Harapan dengan mesej 'JASA UNTUK ORANG ASLI'.

Anda kalah kerana,
Anda bijak sangat pakai baju ada logo HARAPAN di PDM yang mana kalau anda menang pun akan dibatalkan di kemudian hari.

Jadinya, kalau anda masih tak boleh terima kekalahan ini dan masih menyalahkan BN dan acah-acah suci tak main kad perkauman, sesungguhnya anda sememangnya seorang SORE LOSER.

Sekian.

Sumber:
Manogaran dakwa BN menang kerana bawa isu perkauman
https://www.bharian.com.my/berita/politik/2019/01/524433/manogaran-dakwa-bn-menang-kerana-bawa-isu-perkauman

107 comments:

ted manoff said...

Salah ph sendiri..mereka tk sensitif keadaan sekeliling..bn manipulasi isu tertentu..lagipun ni kubu kuat bn sejak dulu lagii..


Kejap lagii macaii akn kata kemenangan nii kerana najibby..poorahhh..

ted manoff said...

PrOoTtπŸ’¨πŸ’¨πŸ’¦..dmuka najibby..πŸ’©πŸ’©πŸ‘΄

Anonymous said...

Awat hang lagu ni.. move on le...

Anonymous said...

TANDA AWAL TUN KENA UNDUR SEGERA
MASA TUN BERUNDUR GANTI ALJUBORI
DEWAN RAKYAT PASTI ADA UNDI X CAYA
UNDUR SEGRA KALAH PRK ALASAN TERKINI


MASA TUN BERUNDUR.... UNDUR SEGERA.. KASI ALJUBOORI PULA... LAGI SENANG KERJA KAMI...KIKIKIKIKI..OOOPSSS KIBAR PANJI DULU SEBLOM UNDUR..

Anonymous said...

Kalah pi culik tok batin ka?. paksa tok batin undi haprak.. senator org asli ugut tak undi akan dipecat tak byr gaji tapi tak mengaku ka? u turn tak mengaku salah tapi mintak maaf. pooooorahhhhhhhhhhh

Yg lu sentap org pro umo bn nak kata faktor najib apa hal lu panassss.. dlm blog pro umno, lu libih libih pulakkkk pukimak la luuuuu..

Mahacai ph tak berani bersuara ke ph kalah sbb kit sial gone end madey garan
Poooooooooraaaahhhhhhhhhhhhh

Ted mongok lu baru keluar dr terowong ka.

Anonymous said...

Bernanah bontot lu.
Kah kah kah

Yg bertanding org lain. Yg diceramah najib. Bodohhhhhhh ph. Kesewelan ted jubo berdarah nanah. Kata tak takut najib. Najib pun ph takut.

Boss lu gone pun dah isytihar malas layan najib. Sape suruh layan. Tapi lu kuli ph tetap jd rba cina dap.
Kaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh

Anonymous said...

Ayat mahacai ph menahan kemaluan besor.. sebelum cakop besor..manipulasi isu.. berpuluh tahun ph manipulasi isu buat fitnah.

kubu kuat bn? Tengoklah yg lepas berapa undi. Batal undi, la tu ph berlagak yakin boleh menang.

Anonymous said...

Alasan batal kemenangan bn tapi depa buat jd halal. Bahkan mcm mcm buat. Bagi duit bagi hadiah janji buat projek.

Kerana undi majoriti yg sikit konon ph yakin boleh menang.

Anonymous said...

Jubo lu ted asik bernanah aphal. Sumbat terung kaaaaaa
Hah hah hah hah hah

Anonymous said...

Lepas terung sumbat timun tu meleleh taikkkk.
Lu geng lgbt? Kembor senyawa lu ah pek rul penyokong kuat lgbt.

Anonymous said...

HELLO TED MONOFF,
TAK HABIS MEROYAN LAGI KE? DAH KALAH TU TERIMA JE LAH. PARTI KORANG DAH TAK POPULAR, KAKI KENCING JE SEPANJANG MASA. 😁

Anonymous said...

Next PRK ialah Semenyih

BN akan menang besar lagi bila UMNO dan PAS bekerjasama..

PH akan mampus lepas ni
Menteri2 pun tak tahu buat kerja
Masing2 buat statement bodoh--si azmin dan LGE ...dua2 bodoh
Sekarang berdua ni sedang berperang....

Mampus lah PH lepas ni

padan muka kau TED manof....hehehehe

Kenapa dengki sgt dgn Najib....dia tak kacau kau pun..

Najib very cool...sbb dia tahu dia tak bersalah dan telah difitnah dengan hebat...

Anonymous said...

Manipulasi isu?
Duit minyak konon sukarelawan tapi naik bas. Haram jd halal.
Pukimak lu ted.

Anonymous said...

PH kalah sebab hari2 pemimpin mereka menipu rakyat
Sekarang mereka di hukum
Tengok nanti sekali lagi mereka dihukum di Semenyih

Mampus kau PH..
Bila madey, dah tak ada nanti, PH akan pecah...percayalah

Nak buat janji lagi kat CH, orang asli bukan bodoh.
Janji manifestomato pun tak tunai, nak buat janji baru....podahhhh

Anonymous said...

SPR perlu dibubar dan lantik pengerusi dan ahli baru..

Sekarang SPR bergerak secara haram...
One man show..

pengeruis SPR si Art harun tu memang bodoh

kalau sorang yg bertugas, mana boleh dipanggil suruhanjaya

Dia cadang, dia angkat tangan dan dia yg luluskan...

Bodoh malaysia baru sekarang ni!!!!

Anonymous said...

Apaaaaaa manipulasi isu? Altantuya kaaaaa? Tgh bersidang tu tunggu apa lagi ted ngohngeh.. pi la ajak geng bersih menyalak dpn court sirullll sirulllll plssss come home.. jgn lupa bawak mr pusss menyalak sekali.
Poooorahhhhhh lu ted

Anonymous said...

Manipulasi isu? Isu apa?
Mlm mlm buta gelap sejuk dingin ch, menjelang esok, cai naik lori bawak hadiah utk org asli ka? Halal dah ka?

Ke isu 1mdb? Apsal waran tangkap semua org cino ekkkkk? Selama dijaja citer ni tak pernah disebut dlm bersih dlm roket dlm kempen melalak ph. Hingga kini belum dengor.
Jahanam lu ted manipulasi isu.

Anonymous said...

PrOoTtπŸ’¨πŸ’¨πŸ’¦..dmuka TED KENTOT DAN MATDEY MAHATAIK..πŸ’©πŸ’©πŸ‘΄

Khairulryezal osman said...

Masih terlalu awal menilai pretasi bn.anwar musa dh ckp tun sengaja beri peluang bn mng.ia juga perlihatkn spr jauh lebih telus berbanding sebelom ini.macai jgn gembira sangat.

Untuk pengetahuan semua,arwah mak tok kedu pernah zina dgn nepal sewaktu bekerja diladang khinzir dip.pinang.bapa tok kedu adalah mandor diladang khinzir tersebut telah bunuh isteri dn pekerja nepal terbabit.itu pasal tok kedu selalu sebut babi pasal kena badi sawan khinzir.

Khairulryezal osman said...

Ini khairulryezal osman!! Najib pun berani gua langgar!

Anonymous said...

BARUA MANA PULAK NI!

Anonymous said...

TUNGGU APA LAGI. PI LA LANGGAR. SEMUA ORG TAU KALAU LU LANGGAR MESTI BEBAS PUNYA. LU MENGAKU KEADILAN KEHAKIMAN DI MALAYSIA DIKONTROL PUOK LU KA APEK?

Tuduh sivarraajh rasuah pengundi. Padahal kenduri jamuan mkn meraikan kemenangan. Dah menang beb. Depa bagi duit jd halal. Bagi duit masa kempen prk. Duit minyak naik bas. Semua penumpang bas jd pemandu bas ka?. Pandu gilir gilir ke tempat ceramah. Giloooo
Kah kah kah

Anonymous said...

Barua rba cina dap mengaku melayu. Katanya dr simpang siput tapi yg benor simpang babi. Ada ke rba mahacai dlm blog siap bagi alamat kg? Dah sewel tiap hari duduk atas bangku baju singlet hadap 100 hp
Hahhahhahhahhahhahhah

Khairulryezal osman said...

Rasanya ada yg tak puas hati.sembang dlm ni bkn main lebat,ajak jumpa terkencing dlm seluar

Anonymous said...

AYAT AYAT KEMALUAN BESOR.

SENGAJA BAGI MENANG. MARILAH KITA BERDOKAH DOKAH. KESIAN SI GARAN INDIA NI JD BAHAN EKSPERIMEN MAKMAL PH. KAH KAH KAH.
TIKUS KA? TIKUS JE JD BHN UJI MAKMAL KAH KAH KAH.

TELUS WEEEEIIIIIII..
PUSAT UNDI TUTUP BERBEZA. TEMPAT BN MENANG CEPAT TUTUP. TEMPAT BN KALAH LAMBAT TUTUP.
KEMALUAN RBA DAP SEMAKIN BESOR.

Anonymous said...

Apa pulak sembang. Ko yg sembang besor. Pi la langgar najib. Pi la pi la pi la pi la... hakimkan org ko.. tunggu apa lagi pi la pi la pi la..hehhhhhh

Apsal ko terkincing kincing.. bertakung pundi kincing tak sanggup baca komen ke.

Jahanam kau masuk blog org tunjuk lagak besar.. ehhhhh nak tanya ni apa citer kit sial kena halau kat ch.. ko tak langgar ke org tu..

Anonymous said...

Pakatan harapan hanya beri HARAP.
Berjanji hanya HARAP.
Tunai janji jgn HARAP.

Anonymous said...

Yg paling teruk pemimpin ph cap ayam kalau ph menang nak bagi penduduk asal/asli jd warganegara penuh bodowwwww bodowwwww.

Anonymous said...

Ingat nenek moyang dorang naik tongkang ke tanah melayu.
Ingat dibawak pènjajah british ke tanah melayu.

Anonymous said...

Kalau bkn rakyat tanah melayu tak kan dap pi kempen utk tagih undi bodowwwww.. buat apa.. beli petai.. bagi duit bagi hadiah lagi.

Anonymous said...

Calun prk pun dr org asli.
Dah jd petinggi polis.
Pemimpin dap bodowwwwwwww

ted manoff said...

Sedih aku baca tulisan2 komen2 kesat dari mahcai najibby..πŸ˜₯πŸ˜₯








Malu kalau ada cina india yg baca blog nii..πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ€—πŸ€—



Budi bahasa budaya kita..kenapa perlu memcarut?..πŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™‰πŸ™‰πŸ™ŠπŸ™Š



Insaflaahhh...πŸ™ƒπŸ™ƒ





PrOoTt..arghhhhh lega baq hang..

Anonymous said...

Sedih baca komen kesat? Yg mana ko istilah kesat? Kesat atau fakta yg ko nak nafikan? Ko baca balik komen ko yg dulu dulu dlm blog ni dan cts.

Anonymous said...

Malu kalau ada cina dan india?
Hoiiiii ko nak perbodoh sape?
Cina india pro dap dr dulu menghina bangsa melayu dan agama islam guna kata kata kesat dlm blog pro umno dan juga dlm blog dorang. Hina maki guna kata kata kesat utk sultan melayu.

Kata kata kesat tu dulu lu suka guna. Kini dikembali kat lu. Pandai pulak lu kata kesat. Dulu lu tak tau tu kesat.

Dlm blog yg guna bahasa cina lebih teruk. Ramai melayu yg dah boleh baca bahasa cina. Ko ingat org melayu tak tau baca. Bahkan org cina sendiri mengaku blog guna bahasa cina paling teruk. Rasis. Lebih teruk dr blog guna bahasa melayu. Hanya ramai org melayu tak paham dan tak masuk blog tu. Jika mereka paham dah lama berlaku rusuhan kaum.

Anonymous said...

WOOOIIIIIIIII PI BERAMBUS DR BLOG NI. TED LU PI BLOG PH YG LU KATA TAK KESAT PENUH SOPAN SANTUN. YG BLOG TAK PERNAH HINA MAKI MELAYU ISLAM.

KESAT ATAU FAKTA TAK TERBANTAH. MALU KONON. SEBELUM ADIB DIBUNUH, APA PEMIMPIN LU TULIS? APA RAKYAT PRO PH TULIS? BELUM KOREK SEMUA PENGHINAAN KE BANGSA DAN AGAMA.

BUDI BAHASA BUDAYA KITA? BERDOKAH DOKAH. BERBUDI KE DAH JD RAKYAT MALAYSIA YG DIPERSETUJUI SULTAN SULTAN MELAYU? BERBAHASA KE DLM BERSIH? PEMIMPIN DAP JE PIJAK GAMBAR. TU ENGKAU NAK SEBUT BUDI BAHASA BUDAYA KITA.

BERPULUH TAHUN BUAT FITNAH. DLM BLOG NI JE FITNAH PH SELALU DIUNGKAP. TIBA TIBA LU MAU SEBUT INSAF.

BERTAMBAH KEMALUAN BESAR RBA CINA DAP.

Anonymous said...

Kah kah kah fakta tak terbantah ted meroyan. Byk fakta dah terungkap. Tak boleh main isu fitnah lagi ted sasau. Manifesto ph tak boleh guna lagi nak perbodoh rakyat. Tu yg kit sial meracau cari isu kat ch. Akhirnya dpt isu nak jd org asli warganegara penuh. Terserlah kebodohan pemimpin ph cap ayam.

Masa ph lu dan geng jd pembangkang, dah lupa bahasa kesat kat umno bn najib rosmah?

Anonymous said...

MALU KAT CINA DAN INDIA?
CINA INDIA MALU KE?
BERGULING GULING INDIA CINA PRO DAP BACA KOMEN TED.
NI TAK KESAT... BIASA JE... BLOG DIA ORANG PARAHHHHHHHH
BODOHHHHHHHH TED...

KATA BODOH TU KEGEMARAN TED DR DULU BODOSSSSS KINI TAK BOLEH TERIMA ORG KATA DIA BODOH.

PUKIMAK BABI PORK U DLL YG KESAT TU KATA KESUKAAN TED KHAIRUL DR DULU DI BLOG NI DAN CTS.
NAHHHHHHHHH AMBIK PORK U.

Anonymous said...

Ted kata bahasa rakyat ph ke pemimpin dan pro umno selama ni berpuluh tahun adalah bahasa terbaik dan tersopan santun.

Bayangkan bahasa terkesat ph cammana tu?

ted manoff said...

Bawa bertenang semua..usah ribut2..malaysia nii kecil saja kalau gaduh sapa nk jaga?..setelah tumbang umno bn kita dpt lihat kepincangan dlm kerajaan dahulu..terimalahh hakikat umno dh tumbang bersama keegoaan..rakyat selesa bersama tun sekarang..cuma macai umno yg keputusan dedak saja yg meracau..jgnlah jadi pengkhianat bangsa seperti umno..

Anonymous said...

Apa yg tenang apa yg ribut. Lu yg ribut kat blog org. Bodohhhh
Baru berapa bln rakyat dah nampak ph terpincang pincang. Bersepah org menyesal undi ph.
Lu yg ego. Kat ch je jelasssss ego bongkak. Paksa org asli. Dgn bongkak kata sape gomen sekarang? Nak pecat org. Sama dgn pemimpin dap yg sekog lagi bergaduh pasal tanah. Kat melaka dah terbukti.

Anonymous said...

TED TAK BERSUARA LAGI BAHASA KESAT.
KENCINGGGGGGGGGGG LO

Anonymous said...

Pengkhianat bangsa?
Seperti penyokong ICERD?
Seperti penyokong yg setuju dana yg telah lulus utk bina masjid dibatalkan?
Peruntukan sek cina swasta kayaraya ok?

Anonymous said...

Pengkhianat bangsa?
Azan tak boleh kuat?
Mengaji tak boleh kuat/dgr.
Biasiswa di kurang/dihentikan.
Dana mkn sek keb/tadika dikurang?
Pekerja kerajaan majoriti melayu di tamatkan perkhidmatan?
Manifesto menipu?
Janji kempen menipu?
Sajikan fitnah?

Anonymous said...

PENGKHIANAT BANGSA?

MENJUAL ASET KERAJAAN?
MENJUAL ASET GLIC/GLC?
MENJUAL ASET MELAYU BUMIPUTERA?

ted manoff said...

Yg jual byk harta melayu adalah bangsa umno..habis aset2 milik negara dijual byr hutang 1mbabi..selama nii bangsa umno terlalu sombong dgn rakyat..rasuah sana sini..bila kuasa xde meroyan mcm khinzir hilang ank..insaflahh..

Anonymous said...

PH akan mampus tak lama lagi...
PRU 15 akan diadakan awal.
Itu shj cara madey tak nk bg jawatan PM pada Anwar..
Penyokong PH memang dah kena kencing termasuk Ted Manoff

ted manoff said...

Insaflahhh saudara/¡..jgnlah kerana dendam kekalahan 9mei lalu buat saudara/¡ jadi kurang siuman..

Anonymous said...

Habis aset milik negara?
Koh koh koh
Berapa byk rezab bnm khazanah glc yg ditinggal oleh najib umno bn?
Ko baca roket ke baca bnm?
Baru berapa bln je hutang bilion bilion bertambah. Hutang jepun zmn madey dah abis ke? Nasib baik byk dah dibyr najib. Sikit baki tu pun dah tak larat nak byr ke, tambah lagi.
Lu bila takde kuasa sasau mcm anjing babi monyet kaldai. Bila ada kuasa meroyan mcm biji kote lu kena piicitttt ngan pemimpin ph. Rba kannnnnnnnnn

Anonymous said...

1mdb lagi? Bodoh sungguh lu ni. Dlm blog ni komen 1mdb dah terang kat ko masih ko ulang. Bingai betul lu ni. Kah kah kah. Boss lu je dah malu nak sebut. Ko masih lagi meroyan babi.

Heeeee bodoh lu tarak tanya tony pua ka. Sape yg berhutang. 1mdb ke ipic? Atau ipic ke 1mdb? Atau lu tarak paham. Nampak benor bodoh lu.

Apsal gone end tarak mau bukak perjanjian 1mdb. Masa dulu meroyan babi suruh bukak kat rakyat. Melalak dlm parlimen. Bila dah jd menteri semua rahsia. Kah kah kah. Lu belum terasa lu bodoh. Memanglah lu sokong sebangsa lu.

Harta mana yg dijual nak byr hutang 1mdb? Fitnah lagi.

Anonymous said...

Masa ph jd pembangkang: kalau ph menang kami akan tutup 1mdb.
Kah kah kah

Janji kat rakyat yg bodoh mcm lu ted nak tutup. Tapi dgn cepat tukar pemimpin tertingginya je. Letak orgnya. Apsal? Sbb aset bawah 1mdb byk. Byk projek bawah 1mdb. Kayooooooo loooo
Bila mau tutup ted bodoh meroyan babi? Pi baca komen lepas. Ko kan org kuat madey boleh telefon je. Cer tanya bila mau tutup. Kes agong dulu ko siap telefon madey. Kah kah kah

Jual harta 1mdb? Bukti dimahkamah mana? Printer rosak.
Insaflah dr fitnah pembawa kayu bakar neraka. Ehhhhhh lu islam ka?

ted manoff said...

Woooww..byk plk komen..sekejap saja dh 50 komen..belom lagi dari komen tokudu yg akn muncul mlm nanti..ulang2 ayat sama..hahaha..sewel...

Anonymous said...

MANOGERAM YG KALAH TAPI TED MONOFF PULAK YG MEROYAN.. KAH KAH KAH KAHAK ATOK HIJAU!

Anonymous said...

KHAS BUAT TED πŸ’©πŸš½

Anonymous said...

Org yg ganti boss dlm 1mdb tu lu ingat gaji kecik bodohhhhhh. 1mdb jln seperti biasa. Mana dtg duit? Mana duit nak byr gaji bodohhhh. Bangunan tun razak je untung bilion. Belum harta lain. Dah bodoh bawak fitnah lagi.
Tanah apa yg dimintak daim dan madey dulu kat najib bawah 1mdb ni?

Anonymous said...

Sebelum lidah lu suruh org lain insaf. Ko tu dulu insaf pembawa fitnah. Rba cina dap meroyan babi

Anonymous said...

BLOG LU KA NI. YG LU TED SASAU MEROYAN BABI APHAL.
ULANG AYAT SAMA? BODOH PI BACA DR ATAS, SAMA KA FAKTA?
SEWEL LU DAH DIULANG BYK KALI ISU LU BAWAK, MASIH FITNAH. BODOHKAH LU. SEWELLLLLLL MERENGGGGG

Tapi berjuta yg baca akan dpt fakta sebenar. Dan mula mencari kebenaran fakta fitnah yg dilempar teb meroyan babi.

Anonymous said...

Manogeram kah kah kah.
Aku pun tumpang ketawa kah kah kah. Ted meroyan babi kah kah kah.

Anonymous said...

Ted meroyan babi lempar fitnah. Kita jawab dgn fakta. Tu meroyan babi.
Sewel dgn 1mdb. Mcm mana tak bangang tiap hari mengadap roket.

ted manoff said...

Korang kenal kerr dgn cts tuu..tlg sampaikn pesanan pada dia..aku nk luku2 pala dia..nama dia aku dh lupa..kalau xsilap ryezal namanya..dulu masa mlm keputusan pru mmg aku ada cari dia..dia dulu kuang ajar sgt..

Anonymous said...

Wooooiii bodoh ted pi la masuk dlm cts..ngomonggggg lu mau luku kepala dia.. ngan cts pun lu takut.. kata jantan... rupanya jantan pecah geloq...meroyan babi dr jauh...
Kah kah kah
Bangang betul mahacai

Anonymous said...

Bila pulak cts kurang ajar. Semua tu fakta benar. Yg kurang ajar biadap tu lu. Masuk dlm cts tunjuk lagak bawak fitnah. Biadap kat blog org. Teruk kau kena belasah dlm cts. Aku pun ado. Kau biadap bawak fitnah. Memaki kat blog org. Hoiiii bodoh pi berambus masuk blog pro ph semua tu tak kurang ajar kat ko kannnnn. Pi berambus. Tunggu apa lagi. Tunggu masyukkkk rba cina dap kannnnnnn. Sewel sewellah asal masyukkkkkk.

ted manoff said...

Sorrylahh..setakat cts nk takut apakejadahnya..dahlahh komen xmau siar lagi mahu kurang ajar pula..jalil backer selamba jerr aku sembur terus diam..setakat cts apa barang..

Anonymous said...

Teruk ted ngok ngek kena belasah kat sini. Nanti ted masuk pulak blog lain suruh sampai pesan ada sape kenal kl chronicle nak luku kepala.
Kaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh
Ketokohan ted benar benar mahacai ph sejati.
Kah kah kah

Anonymous said...

BLOG ORG MEMANDAI NAK ARAH. KAH KAH KAH. SUKA HATI DIA LA BODOWWWWWW.
LO MAU KOMEN MCM GILA BABI LO BUAT BLOG LU SENDIRI LA MEROYAN 24JAM. TAKDE ORG ADA HAK NAK HALANG. BODOWWWW. TAK KAN TU PUN NAK HABAQ. MEROYAN BLOK ORG APSAL.
BLOG PH BLOG KOMEN ORG PRO UMNO APSAL LO TAK MAKI GENG LO. SURUH GENG LO SIARKANLAH BANGANG. BANGANG SUNGGUH LO.

MENTERI PH BARISAN KABINET PH PEMIMPIN PH LAGI HEBAT BLOK ORG PRO UMNO BN. KAH KAH KAH. TAK BOLEH JAWAB FAKTA

Anonymous said...

Jalil backer lagi. Berguling aku baca komen bangang ted. Bangang ted dlm twitter semua boleh sembur. Semua boleh tulis. Nak balas ke tak tu hak masing masing. Tak kan kau baru masuk twitter.

Dulu kau kata jalil backer dah menyampah kat najib. Kau ulang ulang yg sama. Ni pulak kau kata kau selamba sembur jalil backer. Lain pulak citer. Maknanya kau bawak fitnah. Dah tentu jalil backer belasah ph.

Kau ingat kau sorang masuk twitter. Semua org boleh selamba belasah org lain. Kecuali di block mcm pemimpin ph block rakyat. Kau ni syokkk sendiri. Kah kah kah.

Kau perasan bagus syok sendiri.
Manogeram tak perasan baju ada logo walau dah berulang kali jd calun.
Dua dua gedebe bila dah berkuasa.

adlan aini said...

Maluuu konon.. Budi pekerti konon.. Yang mu proot sana.. Prott sini apa hal.. Ada mana mna wayar putus ke apa sebenarnya..

Budi pekerti tahi kucing..

Anonymous said...

TED JAWAB FITNAHNYA SENDIRI.
LIDAH PENDUSTA SURUH ORG INSAF.
SETANNNNN

Anonymous said...

Pengkhianat bangsa?
Yg terbaru peruntukan dana mkn sek berasrama penuh dipotong. Asrama penuh ni majoriti melayu bumiputera sabah sarawak.
Peruntukan berjuta utk sek swasta cina kaya raya dibagi.
Bila ditanya bila dilulus dlm parlimen peruntukan dana ni? Kata dlm selfie byk sek daif teruk nak jatuhkan umno bn. Bila dah berkuasa sek kaya di beri dana. Usung citer meja lubang kerusi patah tingkap reput.
Dah kantoi boleh pulak jawab dana bkn dari kementerian pendidikan tapi kementerian kewangan.
Pukimak betul. Duit kementerian kewangan bkn duit rakyat ke? Duit bapak engkau ke? Duit dap?
Menteri melayu ph buat apa? Takde telor ke? Ikut telunjuk dap?

Anonymous said...

Ayat suci pemimpin ph: KASIHANILAH KERAJAAN bila nak naik harga air.
Kerajaan kasihan ke rakyat atau rakyat kena kasihan kerajaan. Itu yg dpt bila undi ph.

Ayat bangang sedunia menteri cap ayam: kami akan mempastikan kenaikan tdk akan membebankan rakyat. Sape yg bangang ni, menteri ke pengundi ph?

Dulu menyalak zalim kos hidup tinggi.
Kasihanilah kerajaan. Satu dunia belum abis putar.

Anonymous said...

Letrik pulak. Mula jan rebat bil letrik rm20 dimansuh. Byk yg kena. Yg tak kena tak tau sape. Bergumbiralah pengundi ph. Ingat idup senang. Rupanya menyenangkan idup pemimpin ph bergaji besor. Kau sape pengundi? Jari lu aje yg berharga.

Bln mac naik lagi. Giliran tarif letrik komersil dan industri. Kilang mall dah tentu. Tak kan brg tak naik harga.
Bodowwwwww bodowwwwww

Anonymous said...

KASIHANILAH KERAJAAN MADEY DAP.

Anonymous said...

Sst diperluas ke4 perkhidmatan...
Perkhidmatan pengendalian tmn hiburan. Kena tambah duit utk anak dpt hiburan.
Penyediaan pembrokeran dan penaja jaminan, pembersihan serta penyediaan latihan dan tunjuk ajar.
Pelabur nak beli saham kena sst. Kedai dobi pun kena. Mahallah dobi. Sesape nak belajar kursus latihan pun kena sst. Tentu kolej swasta latihan tvet naik harga.
Byk lagi tunggu je cukai cukai baru utk menyenang hidup rakyat.

Ph menang hidup rakyat senang lenang kata mahacai ph sebelum pru. Undilah ph.
Dah dpt hidup senang tertonggeng.
Kah kah kah

Anonymous said...

KASIHANILAH KERAJAAN MADEY DAP

Anonymous said...

Bln april cukai soda pulak. Nak minum coke dll tambah cukai 40sen satu liter. Byr ke sapa? Guan eng la. Bila org tanya dana sek swasta cina. Depa jawab bkn dr pendidikan tapi kementerian kewangan. Gamaknya duit kementerian kewangan bkn duit rakyat. Gamaknya Guan eng boleh salur ikut kehendaknya.

Anonymous said...

KASIHANILAH KERAJAAN MADEY DAP

Anonymous said...

Mei, katanya bkn golongan b40 tdk menerima subsidi lagi utk ron95 dan diesel. Tak mustahil harga petrol naik.
Dulu melalak siang mlm ajak semua rakyat undi ph turun harga minyak.
Terima kasih pengundi ph dgn kebangangan anda.

Jun, nak pi luar negara mungkin kena cukai tambahan baru rm40 sorang. Kalau dah boleh pi luar negara melancong tak kan tak boleh byr ptptn. Takde maruah korang. Bkn saya kata tapi pemimpin ph. Dulu heret pelajar undi ph dgn janji kempen pendidikan percuma, mansuh ptptn. Kini tiada maruah hang. Hahahaha

Anonymous said...

KASIHANILAH KERAJAAN MADEY DAP

Anonymous said...

NAMPAK GAYA TENDANG MENENDANG PHAPRAK ADA HADIAH KE PENGUNDI KESAYANGAN PH SETIAP BLN. TAPI RAKYAT SELURUH MALAYSIA MENERIMA AKIBATNYA.
KOME TAULAH PENGUNDI PH DAH KAYA HIDUP SENANG SEJAK DIPERINTAH PH.

Anonymous said...

Jgn lupa harga air menanti anda. Dah tentu naik. Ada turun ka zmn ph? Ada telor 2 sen turun.
Naik 20% woooowwwww gumbira hidup pengundi ph.

Anonymous said...

Pemimpin ph kata anak muda menolak bn. Dah pasti anak muda pengundi ph tdk akan menolak semua kenaikan tersebut. Jd terimalah semua kenaikan yg dinyata di atas. Anak muda pengundi ph dah gaji besar semua dah dpt kerja takde yg menganggur jd hidup senang lenang. Sbb itu br1m utk anak muda bujang dimansuhkan.

Anonymous said...

SEJAK BERALIH PEMERINTAHAN BN KE PH: Defisit kerajaan naik. Hutang bertambah byk. Ekonomi menurun. Ringgit jatuh saham turun. Kos sara hidup naik.

SERONOK PENGUNDI PH TERIMA SST.
GST 6% TOLAK.
MAU SST 10% + 6%.
CUKAI BARU BERTAMBAH BYK.

KASIHANILAH KERAJAAN DAP MADEY
KERAJAAN PRIHATIN RAKYAT.
KERAJAAN TDK MENZALIMI RAKYAT.
HAKKKK TUUUIIIIIIII

Kalau tak jumpa lagi pemimpin ph, susah nak jumpa tak mcm masa kempen pru sebelum menang. Tak boleh bertanya kena block. Tu tanda semua menyorok dlm gua aircon beralas hamparan empuk.

Kau sape pengundi. Jari kau je laku 5thn sekali.

Anonymous said...

Menteri kasut hitam kata... thn ini digelar thn perngorbanan. Rakyat harus berkorban gaji kecil. Rakyat kena cipta peluang pekerjaan sendiri.. jual aiskrim ke.. yg penting buatan sendiri.. tu namanya inovatif.

Kah kah kah.. rakyat lagi kena berkorban. Pemimpin gaji besar tak perlu berkorban. Bentuk kerajaan tapi rakyat kena berkorban utk kerajaan. Dahlah rakyat jugak kena kasihankan kerajaan. Kerajaan ugut rakyat boleh.

Anonymous said...

Imbau sebelum pru..
Zmn najib jual nasi lemak, kau/ph marah... belajar tinggi tinggi takkan jual nasi lemak. Sekarang kau/ph suruh jual aiskrim. Inovatif kepala hotak kau kata asyazua dlm twitter..

Anonymous said...

Imbau sebelum pru..
Undi ph. Kami akan sediakan sejota pekerjaan.
Janji lagi gaji minima wowwwww.

Dahlah suruh berkorban gaji kecil. Ramai pulak yg kena berhenti kerja. Gaji pun takde.

Anonymous said...

Kpd rakyat semenyih.
Bersediakah anda dgn cukai cukai baru. Tambahan kos baru. Kenaikan baru.

Adakah anda termasuk yg diberhenti kerja. Atau anak anda? Keluarga anda? Bagaimana kehidupan anda sekarang.

Anonymous said...

Penduduk semenyih..

Adakah rakyat yg patut kasihankan kerajaan? Atau kerajaan yg wajib menjaga rakyat?
Adakah anda terasa dibohongi kerajaan ph dgn janji palsu dan tebaran cerita fitnah?

Anonymous said...

��������

Anonymous said...

Ted tngah menangis

Anonymous said...


Oi PEMBUNUH/PENGGANAS ted manoff PELAHAP BANGKAI BABI PORNO, CELAKA lu si KULIT BABI HARAM JADAH!!!! Dahlah TAK habis2 lu nak mengHINA DYMM RAJA-RAJA Islam/Melayu kami, dan nak MEMBUNUH dan MENYIKSA YAB DS Najib terCINTA kami aaahhh?!! MAMPOS lu ted manoff BANGKAI ANJING KURAP-PELAHAP BANGKAI BABI!!!!!

Si PENGGANAS/PEMBUNUH BANGKAI BABI, ted manoff 14 Januari 2019 6:33 PTG , di https://politikputramerdeka.blogspot.com/2019/01/agong-majlis-raja-raja-akan-tentukan.html

; dan di - https://celahgelegar.blogspot.com/2019/01/sultan-abdullah-titah-kalimah-allahu.html

- disyaki PEMBUNUH/PENGGANAS PARIA Tamil Eelam Sri Lanka-Hindraf/DAP bangkai ANJING, yg. telah mengGERTAK nak MEMBUNUH, MENE-RAJANG, MELEMPANG dan MENYIKSA YAB DS Najib terCINTA kita (lihat di - https://politikputramerdeka.blogspot.com/2019/01/iblis-mana-sorokkan-jho-low.html
; di - https://celahgelegar.blogspot.com/2019/01/viral-video-dah-kantoi-guna-kenderaan.html
;
dan di - https://politikputramerdeka.blogspot.com/2019/01/u-turn.html
) - juga asyik mengHINA DYMM YDPA dan DYMM RAJA-RAJA Islam/Melayu kita; mana PDRM bah. TERORISMA oi!!! Cepat TANGKAP si PENG-GANAS/PEMBUNUH BANGKAI ANJING HOMO PORNO ni!!!!!!

Tok Terkedu.

Anonymous said...

SYUKUR ALHAMDULILLAH dgn. KEMENANGAN YAB Dato' Ramli Dato' Mohd. Nor kita ni!!

Si PENDATANG PARIA manogaran KULIT BABI amat RASIS DAP BANGKAI ANJING ni - punya nak MENIPU lagi, kononnya dia KALAH sbb. BN 'rasis' kononnya - utk. MENUTUP segala jenayah RASUAH dan RASISMA PARIA bangkai ANJING ni dan DAP KULIT BABI ni dlm. PRK Cameron Highlands ni!

Tapi, kita JANGAN leka, dan TAK payahlah nak PERTAHANkan Pengerusi SPR PENIPU dan 'DEMOKRASI' penipu PH amat BANGSAT ni!! Sbb. kita RAKYAT dah DEDAHkan KEJAHATAN Pengerusi SPR, DAP dan PH amat CELAKA ni lah - lansung TAK berani depa nak SABOTAJ habis2an PRK Cameron Highlands ni! Tapi mana2 PRK lain2/PRU masih dlm. BAHAYA!!! Sbb. tu DYMM YDPA kita, kena PECAT segera Pengerusi SPR ni - yg.. telah MENIPU dan MELANGGAR banyak UNDG2 PERLEMBAGAAN!!

Mmg. si PENGERUSI SPR, yg. dia SEORG. saja dlm. SURUHANJAYA ni (APA KEJADAHnya lawak JIJIK ni), mmg. PENIPU habis2an – di mana dia boleh nak MENIPU terang2an psl. UNDG2 PERLEMBAGAAN!! Lihat PENDEDAHAN oleh PEGUAM Orang Asal Islam/Melayu kita, Mohd Khairul Azam Bin Abdul Aziz ini , di -

https://celahgelegar.blogspot.com/2019/01/peguam-jawab-pengerusi-spr-kuasa-tidak.html

Maka mana SPRM dan POLIS oi?!! HANG TIDOQkah?!!

Tgk. juga PENGERUSI SPR amat CELAKA, PENIPU dan TAK berINTEGRITI ni , yg. TAK dilantik DYMM YDPA (di samping pengerusi SPR ni menDOMINASI SPR tanpa ada 6 anggota2 SPR lain, yg. mana, KUASA dan HAK PEMILIHAN terletak pd. DYMM YDPA kita) – juga skrg. nak mengHINA pula HAK dan KUASA EKSEKUTIF DYMM YDPA baru kita, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al Musta'in Billah terCINTA kita, dlm. PEMILIHAN anggota2 SPR!! BINATANG betul PENIPUAN dan PENGHINAAN pd. DYMM YDPA; lihat UNDG2 PERLEMBAGAAN Perkara 114. Keanggotaan Suruhanjaya Pilihan Raya.

(1) Suruhanjaya Pilihan Raya hendaklah dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong selepas berunding dengan Majlis Raja-Raja, dan hendaklah terdiri daripada seorang pengerusi, seorang timbalan pengerusi dan lima orang anggota lain.

(2) Pada melantik anggota Suruhanjaya Pilihan Raya, Yang di-Pertuan Agong hendaklah mengambil perhatian tentang peri mustahaknya suatu Suruhanjaya Pilihan Raya yang mendapat kepercayaan awam.

Dahlah dulu, bukan main lagi lu si PENJAJAH/PENGGANAS PARIA PN/DAPbangkai ANJING/PHomo nak MENIPU dan MEMBULI DYMM YDPA kita terdahulu (walaupun PENIPUAN ni dah berlaku di zaman madey selama dia DIKTATOR 22 thn)!! Skrg. nak MEMBULI dan MENIPU pula DYMM YDPA baru kita!!

Lihat di - http://wak-labu.blogspot.com/2019/01/saya-sedia-letak-jawatan-kata-azhar.html

(Tok Terkedu)

ted manoff said...

Insafflahhh..pagi2 lagii dh maki hamun..ini lahh sikap bangsa umno..

Anonymous said...

Kata Ted "Hirup dan sedut kencing Atok & Gone End di awal pagi ini satu terapi diri yg menyamankan minda. Khasiatnya tak terhingga."πŸ€ͺπŸ˜‹

Anonymous said...

HIRUP & SEDUT LAGI TED SAMPAI KENYANG.. HA HA HA HAK TUIH

Unknown said...

Senang kata ph kalah kerana kurang bijak dan bodoh sombong.

Biasa lah parti politik manipulasi isu tertentu masa berkempen. Tetapi kem ph ingat org lain semua bodoh . Tak reti nak hormat rakyat.

Aku kena sebut juga, antara 4 org calon prk CH , muka mano paling karat, tak hensem . Hahaha..

Unknown said...

Ted shit head walking dead..

Lagi 1 ph kala sebab dok attack najib.
Dah tau kubu kuat BN guna lah strategi lebih baik.

Hari2 muak org tenguk nobita dan bpk dia ronda2 kawasan. Muka 2 org ni pantang no 1 org Melayu dan pribumi.
Bnyk mohong punya apeks!

Unknown said...

Lps tun , nek jijah kipas jadi PM. Tenguk jer nanti.
Bang non kempunan tak sudah.

Unknown said...

Sengaja beri BN menang? Ckp dlm tido ke?

Unknown said...

Langgar pakai bontot ke? Sah gang terasuk syaiton mcm chef tutut..

Unknown said...

Cerita kencing ni dah register kat SIRIM hanya utk gang PH. Hari2 kencing u turn.

Unknown said...

Terima kasih ted tenuk atas nasihat .
Aku tetap berbudi bahasa kpd yg layak shj.

Unknown said...

Takder 1mdb bangkrap atau buang pekerja.kalau ada keuntungan tidak lama lagi ada lah macai akan ambil kredit. Padahal biz mana ada start terus untung. Lain lah scam.

Unknown said...

Mana ada dendam ? Marah kena tipu ada lah tedddy.
Kalau dah kalah terus kena diam membisu ke? Ideologi tak sama. Kena ribut bising2 kerana gomen tak pandai tadbir negara.

Unknown said...

Baik suruh melacur jer kan ted drp jual ais krim. Benak ph ni.

Unknown said...

Tak tahan kena maki jgn masuk sini ted. Ko pun insaflah juga, pagi2 ni dah menyibuk.

Unknown said...

Ted dah tukar jadi zombie

Unknown said...

Org jual ais buatan sendiri utk pendapatan sampingan. Menteri kasut hitam karut!

Unknown said...

Bangga ted sembur org. Memang sah gang ular kepala 16. Hahaha..katok jgn tak katok.

Share This

Comments

Facebook Popup

Powered by Blog - Widget