KL CHRONICLE: Najib Razak : Tuduhan tawaran RM 3.5 juta untuk bunuh Kevin Morais Mengarut!

Wednesday, October 3, 2018

Najib Razak : Tuduhan tawaran RM 3.5 juta untuk bunuh Kevin Morais Mengarut!


Sebentar tadi, agensi berita nasional BERNAMA mengeluarkan artikel dengan menggunakan tajuk "Najib tawar RM3.5j jika mengaku bunuh Kevin Morais: Tertuduh". Artikel ini turut digunakan oleh beberapa portal berita lain.

Sudah tentu mereka yang tidak mudah terperangkap dengan hanya membaca tajuk sahaja pasti akan mendapati sesuatu yang pelik selepas membaca sepenuhnya andungan artikel itu.

Terdapat 7 orang dituduh dalam kes pembunuhan ini.



Hanya orang kena tuduh (OKT) yang ke-7  tiba-tiba mendakwa saya menawarkan RM3.5 juta melalui seorang pegawai penjara yang tidak dinamakan untuk mengaku membunuh Kevin.

Sebelum menuduh saya, OKT7 ini juga pernah menuduh adik kepada Kevin Morais menawar RM2 juta kepadanya untuk mengaku membunuh Kevin. Dan sebulan sebelum itu, OKT7 juga mendakwa bahawa Dr Kunaseegaran yang turut didakwa dalam kes ini telah menawarkan RM1.5 juta bagi mengaku membunuh Kevin.

Tuduhan OKT7 ini untuk melibatkan nama saya nampaknya sangat mengarut.

Sebenarnya, pertama kali nama saya dikaitkan dengan pembunuhan Kevin dibuat portal Sarawak Report yang mendakwa kononnya Kevin dibunuh kerana dia terlibat dalam penyiasatan kes 1MDB ataupun SRC.

Pada masa itu, saya menganggap tohmahan Sarawak Report ini juga amat mengarut kerana ramai yang terlibat dalam siasatan untuk setiap kes. Tidak logik bahawa Kevin seorang yang dijadikan mangsa tetapi ramai lagi yang menyiasat masih hidup, bukan?

Oleh kerana pasukan propaganda Pakatan bekerja kuat dalam menanam kebencian terhadap saya, maka ramai termakan fitnah dan mempercayai yang saya terlibat walaupun tidak logik sama sekali.

Untuk makluman orang ramai, pada akhir Mei lalu selepas PRU14, Ketua Pesuruhjaya SPRM yang baharu, Datuk Seri Mohd Shukri Abdull telah menafikan tanggapan umum bahawa pembunuhan Kevin mempunyai kaitan dengan kes dana RM2.6 bilion dan SRC International Sdn Bhd mahupun 1MDB.


Ini secara sangat jelas telah mematahkan fitnah dan tohmahan Sarawak Report.

Editorial Bernama juga agak nakal dengan menggunakan tajuk sensasi ala tabloid seperti itu dan nescaya mereka yang malas membaca akan terus percaya pada tajuk itu semata-mata.

-DS Najib Razak-

60 comments:

Anonymous said...

Songlap, bunuh kemudian nafikan memang kepakaran najib.

Anonymous said...

Altantuya diC4. Kevin disimen. Hebat perancangan bekas PM malaysia @ bakal banduan.

Anonymous said...

Anom 1:11 & 1:16am, orang yg sama..baca dgn kepala kotel..sondol jer semua lobang..bonggok..

Najib telepon pegawai penjara...aper kelas boddoh..

Teori kau..memadukkan kau ke neraka jahanam..ttp ksu srorang KAFIR...cina babi..memang pon ahli neraka..

Jadi aku tak kesah lah...nnt aku lambai2 kau tengah kena bakar..ok! Enjoy dlm neraka

ted manoff said...

Cash is king...hanya kevin yg tahu rahsia najib selain rosmah..hukum rejam dikhalayak ramai sesuai utk najib..najib dh bunuh org yg tau rahsia 1mdb...

ted manoff said...

Bahlol mana plk nii..komen merapu ntah apa ntah..elok ko mamposs jerr..

Najib Razak said...

Saya tak tahu apa2.semua rosmah yg urus.

Anonymous said...

Geng- geng hancing ni skrg pusing2 modal yg sama je....demi mengubati hati yg pilu dikencing oleh seorang tua dan budak..kakakaka

Anonymous said...

kesiaaannnn OKT7 ni...bila nyawa hampir putus, taik pun boleh jadi pelampung...
target paling mudah...Najib..
penjilat tegar lendir puki babi pakatan hancing gembira dgn perkembangan ini...

Anonymous said...

Eh bahlol sape kerajaan sekarang. Bahlol tak menyalak suruh bukak kes altantuya. Dah jd setan bisu. Kau kafir tak heran.
Kepakaran ph apa? Tabung harapan tak byr hutang hilang tgh jln?

Anonymous said...

Mana mahfuz? Menyalak suruh bawak balik sirul. Dah menang takde keperluan nak bawak balik. Mula kata dah mintak bawak balik. Aikkk autralia kata takde permintaan dr malaysia. Celakalah kau bangsat.

Hebat fitnah nak menang pru. Hebat perancangan bkn kitab suci. Bolehlah kau angkuh semua kes ph digugur. Kau tau esok jd apa? 5thn lagi? Kau manpos esok pun kau tak tau.

Bapak altantuya tu dah dtg sini bongok. Sape peguamnya? Pro dap? Pro ph? Apsal tak bukak kes bingai? Siasat kat lubang cacing. Ayahnya dah buat lapuran polis suruh bukak balik. Dah jumpa madey. Apa citer sekarang pemfitnah? Pi melalak kat peguamnya. Guling la hoiiii dpn rumah peguam tu. Tu memang kerja kau org. Tak cukup dpn tumah pi parlimen pi sogo.

Anonymous said...

Bab fitnah pagi pagi buta sanggup masuk. Ko tgh mabuk todi ke nasib baik tak mampos.

Anonymous said...

Bangsat kau ted. Kes sirul diulang ulang byk kali dlm blog ni termasuk dlm blog lain dlm twitter org tanya apa jd?

Dlm blog ni apa kau kata bahlol? Bosan citer diulang ulang. Citer diulang ulang itulah modal fitnah dijaja nak menang pru.

Celaka kau. Merapu kepala bana kau. Sekarang kau kata merapu. Hoiiiii kau elok memang tak mampos dulu sebelum kumpul fitnah byk byk utk modal kau mampossss.

Altantuya... kapal selam... altantuya kapal selam... pi mamposss kau ted bawak sekali fitnah ni.

Anonymous said...

tak habis2 fitnah, lepas ni nak fitnah apa lagi, Kerajaan PH memang celaka dan penipu rakyat. Tak ada satu pun yg dibuat untuk tolong rakyat, yang dia tahu asyik nak buat skrip baharu utk fitnah kerajaan terdahulu. Kalau tak nak kena fitnah sila lah keluar parti dan masuk BEBAS. Hanya rakyat yg BODOH aje yg tak boleh fikir akan penipuan kerajaan PH

Anonymous said...

Subuh bangun ready pi kerja atau ready solat subuh?
Kata sibangsat ni kalau org pro umno buat dah kena tangkap.
Tuduhan berat najib dah bunuh.

Inilah manusia bangsat. Sek tahfiz suruh tutup. Org gay tak disebut suruh hukum rejam.

Cencaluk said...

Tiada siapa paksa india okt7 buat pengakuan ditawarkan rm3.5 juta dari najib. Kalau tiada angin pokok tidak bergoyang. Dalam mahkamah okt7 sanggup mengaku. Najib takkan setakat jawab di fb sahaja?

Cencaluk said...

Kevin morais yang bocorkan maklumat kes 1mdb kepada sarawakreport. Abangnya charles morais buat SD mengakui kevin yang tulis draf pertuduhan terhadap najib. Selepas khalid abu bakar bekas KPN belot dan bongkar kepada najib, Gani patail kena tendang, kevin kena bunuh dan disimen. Sekarang pembunuh mengaku najib yang suruh dan upah. Mana najib mau lari??

Anonymous said...

Geng ph ni byk yg bongok. Uneducated. Sedap sikit dgr cakap omputih. Org kg kata dongok.

Kat hospital tu byk dr pakar. Ted ni kalau sakit otak dia pi jumpa dr pakar sakit bontot tu tercirit cirit protttt tottt tottt nama jd ted jd omputih. Di sprm pun sama ada bahagian masing masing kendali kes tertentu. Bkn lintang pukang melompat meja kerusi terbang.

Sejak mula kerja kevin tak pernah kendali kes 1mdb atau yg berkaitan. Kevin kendali kes rasuah yg tertuduh hadapi sekarang.

Bab fitnah laju disubuh hari. Betul tu ted, belum cukup lagi fitnah yg kau buat sebelum kau mampos tergolek.

Anonymous said...

Aikkkk yg selalu sebut saya tak tau tu mahathir.
Najib dan rosmah disalahkan.
KAH KAH KAH
Tak penuh bertakung lagi ke air kencing dlm mulut.

Anonymous said...

Dasyat sgguh fitnah akhir zaman..

Anonymous said...

Bodohnya. Dah berapa kali india ni tukar pengakuan. Dah berapa kali india ni masuk mahkamah. Hai org tuduh tak kan tak boleh jawab. Yg kau pulak tak kan setakat tuduh fitnah kat fb. Pi buat pengakuan bersumpah "tiada angin pokok tdk bergoyang". Jahanam kau, kau boleh tuduh org kat fb. Org yg dituduh tak boleh tulis di fb. Tak boleh pertahan diri. Celakalah kau.

Yg dituduh kes berat. Kau kalau jiran sebelah rumah kata ketiak kau hangit mulut busuk bau longkang rasanya mau kau lompat pagar terus terkam jiran. Belum tuduh kes bunuh jiran lagi.

Bila najib dipanggil masuk mahkamah? Dituduh boleh masuk paper. Jawab fb tak boleh. Tv paper kau kontrol.

Anonymous said...

majority rakyat malaysia paling bodoh di dunia..

Anonymous said...

kepala tengkorak ko

Anonymous said...

Kevin bocor maklumat?
Kah kah kah. Kevin tak kendali kes 1mdb. Kendali kes rasuah india yg dituduh membunuh kevin. Kes takde kaitan 1mdb tetiba najib arah. Mereng ka kau ni. Ni betul mahasewel.

WOOOIIIIIIIII 1MDB DAH TUTUP KA? KATA NAK TUTUP SEBELUM PRU. TUKAR ORG JE BONGOKKKKK..

NAJIB DIDAKWA 1MDB KA? SIMPAN LA BONGOK TU SIKIT. Ada ke siasatan 1mdb termasuk kes kevin?

BUKU SW TULIS APA? KAU DAH BACA?JHO LO JHO LO JHO LO. SULTANAH TRENGGANU PUN DIFITNAH. TUNGGU PULAK SULTANAH DAKWA SR. BARU KENA BUKU DGN RUAS. APSAL CLARE SENYAP? KALAU TAK MALAYSIA NI MCM NEGARA BAPAK DIA.

Bekas kpn pun kau nak fitnah.
Ghani kena tendang. Bodoh sungguh. Sape kata ghani dipecat. Ghani dah habis kontrak. Takde pemimpin ph bagi tau kat kau. Dah sebut dlm paper diberitahu tempoh dah habis. Marah kontrak tak disambung? Boleh pulak pm7 putus kontrak pembesar yg lain? Walau belum habis tempoh. Sama mcm pembesar yg lain. Tamat tempoh ganti org lain. Kau tak tau atau dah berjangkit penyakit pura pura tak tau.
Kah kah kah.
Tunggu mahkamah paggil sr buat pengakuan. Kah kah kah

Anonymous said...

Songlap duit mcm bail out?
Songlap duit mcm kes forex bnm?
Songlap duit mcm terowong?
Songlap duit mcm tabung haprak?

Anonymous said...

Konspirasi kepakaran sape?
Fitnah kepakaran parti mana?
Tekan ahli politik lawan kepakaran sape?
Yg pasti masuk ph jd suci. Kepakaran terdahsyat.

Anonymous said...

Peliknya.... Rupanya ramai yang percaya cerita fitnah PH hampir 1 dekad yang mereka jaja seluruh dunia. Akhirnya tak ada satupun tindakan kerajaan PH yang mereka boleh buktikan. Cuma AES yang dulu Mahfuz Pokok Sena melalak suruh batal sekarang buat. Azmin kata minyak mengalir dibawah bumi Malaysia boleh guna untuk taja pelajar tak perlu PTPTN apsal tak buat sekarang Petronas dipunyai oleh PH. Bawak balik Sirul tapi australia kata tak mintapun dengan kata lain tak ada surat dari Kerajaan Malaysia.Apa sebenarnya PH buat untuk rakyat . Semua salah Najib. agaknya menteri2 PH ni tak ada Perancangan strategik , perancangan tektikal, untuk memmajukan negara.

Anonymous said...

Susah la kalau semua bende nak dikaitkan dengan Najib. Analtunya, Kevin Morris itu semua cerita mengarut nak kaitkan dengan Najib, ini semua kerja peguam2 yang dengki dengan Najib. Sebagai layman aku lihat pasukan pendakwa kes 1MDB kini menggunakan jalan belakang untuk disqualify peguam hebat Shafee Abdullah kerana mereka merasakan akan kalah kes!!!!

Anonymous said...

Dalam politik tiada yang mustahil. Dahulu jutaan pendatang cina yang dibawa British diberikan kewarganegaraan secara percuma sebagai syarat untuk orang Melayu mencapai kemerdekaan. Aku menyeru semua peminjam PTPTN menulis surat kepada kerajaan untuk menukarkan status pinjaman PTPTN kepada BIASISWA. Ketauilah hak mendapatkan biasiswa untuk kaum Bumiputera telah termaktub didalam perlembagaan. Dengan harga minyak yang kini mencecah USD80 per barrel, keuntungan Petronas untuk satu tahun sahaja dapat menyelesaikan kesemua hutang2 tersebut.

Anonymous said...

Sementara menunggu gaji mencecah RM4 K untuk memulakan bayaran PTPTN, eloklah semua peminjam lakukan apa yang disarankan anon 11:27. Hak untuk mendapatkan biasiswa adalah hak semua Bumiputera dan termaktub dalam perlembagaan. Gunakanlah hak2 anda ini sebaik mungkin!!!!!

Najib Perompak said...

Anonymous2 yg komen bekap najib ni semua orang sama.
nak buat acah2 macam ramai bekap najib.
tgk ayat pon tau org sama.
Hanya org bodoh je yang diperbodohkan oleh najib.
macam penulis konon anonymous. bodoh satu keturunan bodoh.
pemakan dedak tegar. bertuhankan najib kaki songlap putar belit.

Anonymous said...

kepada anon 11:27, memang kita ada hak sebagai rakyat malaysia. tapi its not fair kepada petronas untuk bail out hutang PTPTN while mereka boleh gunakankan dana tu untuk bayar cukai kpd kerajaan dan digunakan untuk hal2 pembangunan lain. Yang peminjam PTPTN ni dah ditawarkan biasiswa kalau perform semasa belajar. tapi adakah mereka perform? bila dapat duit PTPTN je joli sana sini beli handphone beli rokok. tak ke salah guna tu? orang yang betol2 susah yg perlukan duit mesti dah guna untuk belajar dan perform seterusnya jadi biasiswa macam aku sndiri peminjam yang tak perlu bayar. sebab aku gune untuk belajar dan perform bukan untuk berjoli.

Anonymous said...

Kalau kaki fitnah biasa nya tkder kepercayaan agama..kebiasaan nya anak haram...kuat fitnah..kapir..munapik..termasuk didalam golongan yg jiwa nya telah diserap oleh dajal

Anonymous said...

Keling ni macam bala la..dh mampos pn dah..org lemas di air..sehelai daun pn fi capai nyew utk selamat..ada la kroni2 kerajaan yg rasuah tu..suruh sebut nama najib..kalau srbut..hukuman kurang...boleh bebas ki ki ki..ni undang2 tarzan

Anonymous said...

Kepala bapak kau la org sama. Kalau kau kaki perompak boleh masuk 3 atau 4 atau lebih tak payah nak persoal org lain. Org lain boleh masuk yg sama byk mcm kau. Kalau kau kata semua org sama memang kau bodoh. Yg diatas aku yg dibawah ni semua bkn aku la bodohhhhh..

Kepala hotak kau pemakan dedak. Mata kau celikkan. Kau jgn buat buta. Tak kan nak tambah satu lagi. Bisu pekak dah buta dgn fakta sebenar. Kau tak baca duit dan harta umno ditahan dan dibeku.

Bangang punya pemakan dedak ph. Org bkn nak kira berapa byk kali kau masuk. Org nak baca fakta bkn fitnah mcm kau. Nama pun perompak. Apa yg acah acah. Ni bkn acah. Ni fakta bkn fitnah.

Anonymous said...

Lagi satu aku nak tambah.
Kursus yg kita ambik kita tak nafikan ada yg susah ada senang. Ada sikit paper ada byk.

Mcm finance/kewangan biasa dan islam. Bila tambah islam dah bertambah byk dan semakin susah. Dua dua kena belajar. Sbb tu jika kita lihat islamic finance kurang org dibanding yg biasa. Terlalu sikit.

Atau finance dgn kursus yg lebih mudah. Maaf bkn menghina hamya nak tunjuk perbezaan. Tapi nilai dikira sama rata utk tukar ke biasiswa. Padahal ramai yg dah belajar bersungguh sungguh.

Harap nilai utk ditukar ke biasiswa tdk disamarata utk semua tapi ada sikit perbezaan.
Maaf bkn menghina.

Anonymous said...

Ni idea tak mustahil semua banduan guna nama najib. Sape nak bebas ka nak kurang hukuman ka guna nama najib. Undang undang tarzan. Kerajaan tarzan.
TARZAN TU SAPE? KAH KAH KAH

Anonymous said...

Nak sapa penoreh getah.
Salam semua. Pakcik makcik sihat. Kalau tak baca mungkin anak baca. Sampaikan salam ya.

Harga getah makin parah. Katanya penoreh dpt tak sampai seringgit sekilo. Janji nak kurang beban hidup rakyat. Dahlah bantuan ditarik. Cam mana cam mana ni. Mana pejuang rakyat dulu tu. Yg bertempik siang mlm.

Tu la nak buat cam mana. Pejuang rakyat dah beralih arah. Asik berjuang utk fitnah. Ni bersepah mcm sampah bawak fitnah yg sama.

Anonymous said...

kepada penyokong Umno dan yang dah sedar kena tipu...kita doa ramai2...sesungguh senjata orang mukmin adalah doa...supaya Allah buktikan kebenaran dan siapa yng buat fitnah biar Allah hancurkan mereka...dan binasakan mereka agar Islam dan umat Muhammad di Malaysia ni terselamat dari bencana...contoh mudah.. gempa di Palu...katanya ada kes 6 bulan dulu padal Lgbt...Wallahualam

Anonymous said...

xsemua macai PH nak sangat manifesto ka apa ka. janji najib dan umno jatuh je. nak pembaharuan je. bukannya kemaruk sngt nakkan manifesto tu. dok bahan PH kena kencing. yg penyokong tegar umno pon kena kencing byk bende xdibongkar. lagi satu terlalu awal nak judge prestasi kerajaan baru dengan taik2 lama dari umno yg nak kena cuci. dengan hutang berlambak. jgn la expect nk setel semua dalam masa terdekat. yg masih bersama umno tu tak salah nak taksub. tapi jgn la benakkan benang yg basah dok membabi buta sokong lg najib. dah terang2 cara dia mentadbir penuh unsur kekeliruan dengan bini boros camtu. kalau nk berpolitik, jgn taksub sngt sampai telan taik2 sume. jadi je macam lalang. kalau xok tukar.

Anonymous said...

Rilekla bro, takkan sentap lagi dengan Najib? Dia bukan PM lagi pun. BTW janganlah nak "cover" ketidakupayaan mentadbir kerajaan fuckatan haram ni dengan bawa kisah Najib. Apalah lu bro. Move forward la.

Anonymous said...

Cakap keling paria korang percaya. Kih kih kih... Apa bengap sangatla Cencaluk brain ni.

Anonymous said...

Konon hanya nak najib umno jatuh je tak peduli pasal manifesto. Tu dah terbukti citer fitnah dijaja. Manifesto pembohong.

Engkau khianati org yg susah. Bermakna karajaan sekarang zalim. Bawak org susah semakin susah bkn kurang beban hidup. Pembohong bsr.

Buat apa melalak lagi semua salah najib. Dok asik jaja fitnah lama apsal. Dah tau fitnah, tetap jaja kat blog umno. Bodohlah tu namanya.

Anonymous said...

Sedar tak korang mrt/pengangkutan awam dah naik harga. Kena sst. Dulu takde gst. Bayangkan sehari beberapa kali ulang alik. Laung kurang beban hidup. Berguling suruh hapus gst. Sape tak perasan nanti cer tengok. HAHAHA

MALAYSIA MEMILIH

Anonymous said...

Ano 3:10 PM, ang ni nk kata cerdik xnampak cam cerdik. nak kata bodoh nanti marah pulak. ang nak bezakan kerajaan yg dh mentadbir 60tahun dgn 4 bulan? cetek betol pemikiran ang. bukan soal sentap pasal najib bahalol kesayangan ang tu. entah la labu. ilmu xda. common sense pon xda. otak letak kt kepala bapak kau bak kata najib angpa tu lg baguih.

Anonymous said...

pedulikan la semua duniawi ni. orang yg sama je taip. cybertroopers. jengg

Anonymous said...

Nak pembaharuan?
Sistem keadilan malaysia?
Barisan kabinet badut?
Jawatan tertinggi glic/glc?
Jawatan tertinggi dlm kerajaan?
Bantuan langsung ke rakyat?
Pembinaan masjid dibatal?
Peruntukan pembangunan mesra rakyat dibatal?
Rakyat berkorban?

Anonymous said...

alamak. tersalah masuk blog pro-umno rupenye. patotla byk sokong. grak luw macai2 umno pemakan dedak tegar. dengar nasihat aku ni, pegi minum susu banyak2 supaya sel2 otak korang berkembang ye. taik masuk mulut pon belom perasan lagi. hahaha. sekian

Anonymous said...

Terang terang lu sendiri kata nak jatuh najib dan umno. Jatuh dgn fitnah. Manifesto pembohong.
HOIIIII BILA PUOK KAU TUDUH NAJIB MESTI KAIT DGN UMNO.
Keluarga madey tak boros, zuhud. Rakyat sanggup berkorban madey sekeluarga tido hotel mewah. Bini najib kau kata boros, alhamdulillah byk sungguh bantuan langsung dan program pembangunan mesra rakyat terutama luar bandar terlaksana. Byk projek mega utk rakyat mcm hospital telah dilulus tapi dibatal zmn bini pm7 tak boros.

Anonymous said...

Buat apa kau banding 60thn dgn 4bln.. hang tak guna kepala otak ka. Tak kan nak guna pikir kepala otak bapak hang. Masa kempen masa berjanji hang tak kata kat rakyat nak banding 60thn. Hang tak kata kat rakyat tunggu bagi masa. Hang kata 100hr 100hr 100hr 100hr. Aku dgr ceramah. Kalau hang masa tu dlm gua, pi tengok youtube. Apsal byk dah padam.
KALAU HARI NI KITA TAWAN PUTRAJAYA BLA BLA BLA..
HARI NI KITA MENANG ESOK PUNG PANG PUNG PANG.
Dah berkuasa baru nak KAJI KAJI KAJI.... dlm 100hr boleh pulak batal tangguh manifesto.

Anonymous said...

Aku tak tau kau nak tuju sape. Malu nak ulang nama ted keris berayon perompak khairul cencaluk, guna anon.
Cibaiiiiii... fitnah yg awak jaja tu pun kerana nak kjr duniawi.

Anonymous said...

Macai ph bodoh berkata kata. Tersalah masuk blog.
Kaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh
Byk sgt minum todi sel urat otak putus.

Anonymous said...

Korang tau tak kerajaan bukak jawatan kosong. Jawatan kosong di kementerian kementerian. Pi kat spa. Berapa byk aku tak tau. Mungkin byk atau mungkin sikit hanya nak mengelabui mata rakyat. Utk alih perhatian. Bila ada isu cari isu lain utk alih perhatian rakyat. Aku tertanya tanya:

Apsal berhentikan penjawat awam?
Mengapa penjawat awam yg diberhenti tak diserap masuk?
Adakah nak bawak masuk kelompok tertentu?
Adakah lulusan uec diambik?
Adakah kita yakin jawatan sesuai dgn kelulusan org yg diambil?
Adakah ini termasuk lantikan politik?

Yg aku paling terkejut kekosongan di jab polis. Ingat tak kisah anak anak muda yg dah lulus temuduga dan kelayakan utk peringkat seterusnya jd polis. Tapi dibatal bila ph menang. Padahal mereka dah beli peralatan. Sedih dgr kisah ni. Mereka tdk terlibat politik. Dah perabih duit. Mereka bkn org senang. Ada sesape tau apa berlaku ngan mereka?

Anonymous said...

Yeyyyyyyyyy
Mrt lrt dah kena sst. Hidup ph hidup awani hidup malaysia memilih. Cukupla tu kan dpt tambah 50hengget. Sst buat rakyat lebih duit.

Anonymous said...

1MDB : Menteri PH Mengaku Dah 'KAWTIM' Dengan SPRM
Posted by SnapShot at 10/03/2018


Bekas presiden LDP, Datuk Liew Vui Keong yang kini berada di London mengiringi Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad ke United Kingdom dan New York nampaknya bergelut menjawab isu Liew menerima dana di kaitkan 1MDB dan akaun peribadi Datuk Seri Najib bekas Perdana Menteri...

Liew yang juga kini Menteri Undang-Undang JPM menafikan menyalahguna wang yang di kreditkan ke dalam akaun LDP dari tahun 2006 hingga 2012...



Sejak 5 April 2012 hingga 16 April 2013, di rekodkan Liew menerima dana yang di kaitkan dengan 1MDB ke dalam akaun Parti Liberal Demokratik (LDP)...



Bekas Menteri Tugas-Tugas Khas Datuk Teo Chee Kang dan Pemangku Presiden LDP, Datuk Chin Su Phin tetap bertegas bahawa Liew telah menyalahgunakan wang derma Najib itu untuk kepentingan politiknya...

Liew mengesahkan beliau tidak pernah menerima surat daripada pihak polis atau Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengenai wang di beri Najib bernilai RM3.5 juta tahun 2012 dan 2013...

Liew juga berkata beliau tidak di panggil atau menerima surat daripada mana2 pihak...

"Saya hanya nampak satu surat daripada pihak polis bertarikh Sept 7 kepada LDP yang di tularkan melalui media sosial tetapi oleh kerana saya tidak lagi bersama LDP, jadi saya tidak bimbang mengenainya"...

Bagaimanapun, Liew berkata beliau bersedia untuk di panggil memberi keterangan kepada polis jika di perlukan memandangkan sebelum ini beliau sudah berunding dengan Tun Dr Mahathir serta SPRM...

"Saya telah memaklumkan kepada Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mengenai perkara ini pada minggu pertama selepas perlantikan saya sebagai Menteri Kabinet Persekutuan pada 2 Julai"...

Liew Menteri JPM (Undang-undang) turut membayangkan berunding dan mengarahkan SPRM agar tidak perlu menyiasat kes dana RM3.5 juta dari Dato’ Sri Najib itu...

"Saya juga telah berunding dengan pihak SPRM berkenaan isu yang sama" katanya...

Persoalannya mengapa Liew penerima dana 1MDB itu tidak di tahan atau di siasat malah mengarah SPRM menutup kesnya...

Secara jelas, Liew mengatakan yang beliau tak rasa bimbang bila dapat surat dari polis sebab :

Beliau dah KAWTIM dengan perdana menteri dan SPRM...
Beliau tidak lagi berada bersama2 LDP...


Dah jelas lagi bersuluh...

Penyiasatan SPRM ke atas 1MDB (yang di katakan skandal penyalahgunaan kuasa dan rompakan harta negara yangbterbesar di dunia) adalah penyiasatan terpilih dan mengikut skrip 'orang'2 tertentu...

Bukan kebenaran dan keadilan yang di cari dan ianya hanya retorik politik dalam satu skrip politik yang panjang bertunjangkan ketamakan kuasa dan dendam...



Sekali lagi rakyat Malaysia di perbodohkan!!!

Khairulryezal osman said...

Iyakah? Ada bukti pergi buat laporan.melalak dlm blog xdpt apa pun.pork u

Anonymous said...

Anon 3:53 gaji 3k dah masuk ke?ke lewat juga masyuk?ke masuk kecing je dlm mulut?
Kakakaka....

Anonymous said...

Bukti apa? Yg tulis kat atas tu dah masuk paper. Wartawan tanya. Masuk pun tv. Hanya diulang/copy paste. Asik hadap berita fitnah. Melalak kat blog org. Keluar blog ni masuk blog lain. Jaja fitnah.
Babi lu

AMISHA said...




Saya selalu berpikir bahwa semua perusahaan pinjaman online curang sampai saya bertemu dengan perusahaan peminjam yang meminjamkan uang tanpa membayar terlebih dahulu.

Jika Anda mencari pinjaman, perusahaan ini adalah semua yang Anda butuhkan. setiap perusahaan yang meminta Anda untuk biaya pendaftaran lari dari mereka.

saya menggunakan waktu ini untuk memperingatkan semua rekan saya INDONESIANS. yang telah terjadi di sekitar mencari pinjaman, Anda hanya harus berhati-hati. satu-satunya tempat dan perusahaan yang dapat menawarkan pinjaman Anda adalah SUZAN INVESTMENT COMPANY. Saya mendapat pinjaman saya dari mereka. Mereka adalah satu-satunya pemberi pinjaman yang sah di internet. Lainnya semua pembohong, saya menghabiskan hampir Rp35 juta di tangan pemberi pinjaman palsu.

Pembayaran yang fleksibel,
Suku bunga rendah,
Layanan berkualitas,
Komisi Tinggi jika Anda memperkenalkan pelanggan

Hubungi perusahaan: (Suzaninvestment@gmail.com)

Email pribadi saya: (Ammisha1213@gmail.com)

adlan aini said...

Songlap.. Kes kat pp ape cerita macai..

adlan aini said...

Betul betul.. Skrang sdng atur strategi nk kukuhkan cengkaman msing dlm pee ehh.. Mslh harian rakyat.. Hampeh

Share This

Comments

Facebook Popup

Powered by Blog - Widget