KL CHRONICLE: Kenyataan Menteri Pendidikan tentang hutang negara tidak tepat #MalaysiaMemilih #MalaysiaBaru

Saturday, June 2, 2018

Kenyataan Menteri Pendidikan tentang hutang negara tidak tepat #MalaysiaMemilih #MalaysiaBaru


Dr Mazlee kata kerajaan dahulu menyembunyikan hutang negara . Kerajaan sekarang pon kata benda yang sama sebab tu manifesto kena tangguh . Betul ke kerajaan dahulu menyembunyikan hutang?



Benda tu tidak betul . Hutang negara sentiasa diupdate dan diletakkan di laman web rasmi kerajaan . Ini saya bagi link . Save post ni . Kemudian hari kalau nak tengok berapa hutang kerajaan boleh tengok dkt website berikut . 

1. Government debt 686.8Billion-> di pautan ini>>http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=58&pg=255&ac=1&bb=central_gov_debt

2. Contingent Liabilities aka Debt guaranteed by Federal Government berjumlah 226 Billion(*end of 2017) -> juga dipautan ini>>http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=58&pg=255&ac=1&bb=central_gov_debt

3.Senarai projek Public Private Partnership (PPP) yang berjumlah 200 Billion disini --> http://www.ukas.gov.my/en/senarai-projek-utama

For PPP lease payment ada dalam perbelanjaan operasi setiap tahun jadi ianya tidak disorok . So rajinkan membaca , Semak fakta dan jangan telan bulat2 apa yang diberikan . 

P/S - Those yang selalu komen , kenapa tidak bertanding , kenapa tidak join politik , Kenapa xjadi menteri bla bla bla . Inilah sebabnya . Dr Mazlee yang punya alim tu pon akhirnya menipu apatah lagi saya yang iman senipis kulit bawang .

80 comments:

Anonymous said...

budak k-pop dan k-pub ni mana nsk baca benda berat2 dan fakta . berita
sensasi persepsi fitnah ulam depa semua.

budak k-pop dan k-pub ni balik malam kepala dah fly high. mana boleh masuk crrita fakta dan berat2 nanti nak balik umah masuk longkang.

Anonymous said...

Dr.mazlee alim taik kucing.. Terserlah sifat2 munafik.. Puuuiih la.. Alim konon.. Wayang kuat... Dah tak boleh tunai janji salahkn orang lain.. Yang mulut cabul janji macam2 tu buat2 lupa.. Tu sifat orang beriman ke..? Lebih kepada sifat munafik ade la..

Kejora said...

Guna duit kerajaan bayar hutang 1mdb, fail perjanjian pula dikategori sebagai sulit. Maka anjing-anjing seperti arul kanda dan blogger celaka ditugaskan menyebarkan pembohongan.

HaFiZ IsMaIl said...

Mana ada pkai duit kerajaan...aset 1mdb diletak bwh mof utk monitoring function dan bila aset dicairkn tnggungjwb mof utk byr hutang 1mdb sbb aset tersebut berada di bwh mof...ade kelemahan dlm internal control tpi bkn ketidakupayaan mmbyr hutang...aset> liabilities so xde mslh byr hutang tpi klau saudara ade bukti konon bleh bntu sprm kesian tgk kp sprm ngan polis duk geledah2 still xdpt dakwa najib ��

Kejora said...

Bila masa aset dicairkan? Ex-ksu irwan serigar beritahu pada bulan 2 2018, aset 1mdb hanya akan mendatangkan hasil pertama lebih kurang 10 tahun akan datang. Jika tiada sebarang tunai, bagaimana 1mdb bayar hutang? Guna duit siapa? Kenapa pada perhimpunan agung umno 2015 najib janji kerajaan tidak akan ambilalih 1mdb tetapi tak sampai setahun iaitu 2016 ia diletak di bawah kementerian kewangan? Bila tanya johari ghani dlm parlimen, beliau suruh refer irwan serigar. Sifat menjulang najib memusnahkan umno.

Kejora said...

Monitoring function? Ambilalih dengan monitor banyak beza. Kalau tidak tahu, buat cara tak tahu. Jangan mengelirukan yang lain.

HaFiZ IsMaIl said...

Dlm pac monitoring dicadangkn dimana mof akan monitor segala aset yg ade utk mengawal dri kecelaruan dlm pentadbiran 1mdb...permasalahan mmg wujud dlm ic 1mdb sbb tu antara pelan rasionalisasi adelh mletakkn aset dibwh mof sbgai monitoring bkn ambik alih...apabila kite nk tau keupayaan company dlm mmbyr hutang aset akan digunakn sbgai timbal balik utk mengukur keupayaan mmbyr hutang sesebuah company...projected dlm pembangunan sesuata projek mmg akan mengambil masa lama mana ada org buat projek trus dpt hasil bersih...projected dlm project akan dibuat utk memastikn dlm temph berapa lama hutang dpt diselesaikn dan hasil dpt dituai...antara aset 1mdb terpaksa dijual adalah ipp...1mdb masih ade aset lain yg bernilai hmpir 40 billion dan hutang bnilai 32 billion dan jika pentadbiran 1 mdb tiada cara lain terpaksa mjual segala asset 1mdb masih mmpunyai lebihan hmpir 8 billion...so issues ketidakupayaan mmbyr hutg tidak timbul

Kejora said...

Dok geledah tapi tak dapat dakwa najib? Hahahaha..berapa ramai pemimpin umno sejak kalah pru 9/5 hingga ke hari ni sudah mengaku kesilapan sikap tidak berani menegur najib berkaitan kes 1mdb punca utama kekalahan bn. Nur jazlan, kj, johari ghani, syed ali alhabshee dll..pesanan buat najib, sediakan barisan peguam yang handal. Bangkai gajah tak dapat ditutup dengan nyiru.

Anonymous said...

Najib urus negara dan kewangan negara eluk je. x de masalah. x de sapa yg dibuang kerja. Hutang semua dibayar. x de pungut derma. Derma yg dipungut pulak tu ditolak cukai, maknanya derma tu adalah wang cukai kepada kerajaan tetapi disalurkan ke akaun lain. Hmmm eluk bagi Najib je urus, semuanya beres.

Anonymous said...

Bdk bdk ni lebih suka mentelaah kajian majlis penasihat makcik pakcik bawang dlm blog gossip.. rotikaya.. beautifulnara.. jap lagi blog baru CAPATIputar..

Menghina mencaci memaki memfitnah dah tak sedar dunia.. mcm dah tau hidup dia org sampai mati takde bala.. patutla bdk bdk muda la ni byk hancur rumahtangga..

Bila ada artis komen pasal kerajaan lama bn.. gempak gempita mulut puaka.. kena pulak ada artis mcm dah jatuh miskin la pasal tak masuk tv... padahal idupnya mewah..

Teman tercari cari penasihat mulut mulut bawang komen pasal janji semakin lapuk, org kena buang kerja.. artis pulak dok bisu..

Tak heran menteri mcm ni...

Kejora said...

Bukan PAC cadangkan kepada kementerian kewangan ambilalih 1mdb..tapi pengurusan 1mdb yang sebenarnya syorkan pengambilan 1mdb pada halaman 81 laporan PAC. Satu-satunya aset "cair" 1mdb ialah exchange 106. Jual tanah pada harga rm655 juta, 49% dimiliki mulia group (peter sondakh), 51% milik kerajaan malaysia melalui sykt mof. Monitoring apa kejadahnya kalau 51% kerajaan ambil balik pada harga berganda lebih tinggi? Ini nama ahli lembaga pengarah sykt 51% milik kerajaan :
Dr Yusuf Ismail (620514-11-5081) atau Dr Mohamad Isa Hussain (580311-07-5215).

Dr Mohamad Isa Hussain adalah Timbalan Ketua Setiausaha Perbendaharaan (Pelaburan) di Kementerian Kewangan dan Dr Yusuf Ismail adalah Timbalan Setiausaha, Bahagian Pelaburan Strategik, Kementerian Kewangan.

Kejora said...

Memanglah tiada masalah apabila segalanya sorok bawah tikar suruh mof bayar. Semua nampak cantik. Hantu raya besar pegang semua ahli lembaga pengarah. Baru sehari dua ni terbongkar irwan serigar pegang macam2 jawatan.

Anonymous said...

Ni satu lagi .. bkn lagi anjing dah jd babi asik menyondol ketiak hangit pemimpinnya.. drpd ko jd anjing + babi kat sini baik ko bukak buku ekonomi + report bnm dan semua seangkatan.. hadam..

Ko jilat bontot gone end suruh percepat masuk court.. bodoh tu simpan byk.. ko bersama blogger ditugas menyebar kebohongan janji janji.. anjing munafik

Kejora said...

Kenapa najib masa pegang jawatan hingga ke hari ini dah hilang jawatan, beliau hilang maruah diri tidak sanggup hadapi perbicaraan berkaitan 1mdb di mahkamah? Najib bukan penjawat awam..kata si hakim. Tiada locus standi kata peguamnya..hafarizam harun. Nak saman wsj..gertak si najib. Bila nak saman? Sekarang baru kau tahu tinggi atau rendah langit..tidur tak lena, hati gundah gulana. Padan muka kau najib!

HaFiZ IsMaIl said...

Kerajaan ambik alik sbgai langkah memastikn exchage 106 tidak dimiliki warga asing yg mana pada awal nye penjualan sbgai lgkh menyelesaikn kemelut dlm tadbir urus 1mdb...selain itu kerajaan ambik alih exchange disebabkn nilai exchange 106 yg akan meningkat dri thn ke thn dan keupayaan exchange 106 utk jdi sbgai slh satu hub financial terbsr di asia tenggara...perjnjian antara gov dan mulia group adalah mulia company akan develop exchange 106 tpi kawalan selia adalah dibwh kerajaan mlysia

Anonymous said...

pac mengadap kau? Hebat manusia ni.. atas menganjing org.. bawah kait ngan umno.. mengalah bdn siasatan.. dah lengkap sempurna menuduh org..

Hahaha kau nak bertanding.. org yg kau sebut tu jd lawan kau ke... apa kaitan pemimpin umno dgn siasatan 1mdb? Nak guna isu utk jatuh org lain.. naikkan org lain...

Masa umno menang kau kat mana.. berkepit ke hulu hilir.. ada habuan..

Kita sama sama tunggu kes 1mdb.. tak perlu guna persepsi.. najib dah tau pesanan u sedia peguam hebat..

Pesanan org ramai.. nak bertanding jgn licik menjatuhkan org.. bila dah naik tengok pulak sape berkepit bawah ketiak..

Kejora said...

Dulu barua najib bagi alasan najib dipilih allah jadi PM. Swgalanya pasal najib direstui allah. Sekarang dah terduduk jatuh ditimpa tangga, apa lagi alasan nak diberi? Ahli umno sendiri sudah menyampah tengok muka dia. Nak menyesal sudah terlambat. 61 tahun hancur dek kerana najib. Sia-sia.

Kejora said...

Itu sebab jangan guna "monitor" kalau 51% dari exchange 106 sah dibangunkan guna duit kementerian kewangan a.k.a duit kerajaan @ duit cukai rakyat. Itu namanya..ambilalih. Jual tanah kerajaan pada harga murah, ambil balik pada harga mahal. Kalaulah aset kerajaan senang2 diperlakukan begini, sesiapa pun boleh jadi kaya sekelip mata. Bisnes apa mcm ni? Ini namanya bijak?

Anonymous said...

Tak payah cakap byk kejora..

Jika kau telus kata gone end.. tunggu tak perlu menganjing.. bkn setakat cakap mulut kau je.. pihak najib arul 1mdb jugs akan kemuka bukti.. begitu juga kementerian kewangan pac bnm.. tak perlu menyalak..

Jika tak telus makna kau pihak sana.. tak payah mengalih isu.. ada bdn siasatan.. org umno pun tunggu.. yg ditunggu rakyat janji janji..

Janji janji tu nak dinafikan.. dikait ngan 1mdb, hutang negara.. BNM munafik? Atau org lain munafik?

Jika nak bertanding tunjuk ketokohan kau ngan ahli umno.. menuduh org.. ketika tu kau di mana.. sama sama berkepit utk habuan atau sama sama berjuang?

Anonymous said...

Semua ahli lembaga pengarah lama dan baru dah dipanggil ke?

Irwan dah disiasat ke?

Ahli lembaga tak dipanggil.. isteri org dipanggil..

Kejora said...

Arul kanda tamat kontrak hujung bulan ni. Siap dapat rm5 juta gratuity najib janji sebelum kalah pru. Bayar guna duit kerajaan. Dia dah selamatkan diri dia. Nasib najib shj yg tenggelam timbul. Cuma ada segelintir yang mengaku umno tapi masih mahu menegak benang yg basah. Orang umno masa zaman Najib dipaksa tunduk kepada blogger, macai berbayar. Hancur umno bila inner circle najib tamak bolot harta negara.

Anonymous said...

Kejora... haha. Pemakan dedak PH paling umphhh. Haha, semoga kau sempat melihat kerosakan yg dibuat oleh Mahathir n the geng nt. sembang hebat mengalahkan pasukan siasatan 1mdb. Dlm diam dia x sedar sedang menunjukkan kebodohan, dan tidak dpt menrima kenyataan. Berkuburlah PH x smpai dua tahun. InshaAllah.

Anonymous said...

Sah kau memang org umno...

ahli umno? Semua ahli umno menyampah atau kau and puak kau? Dah dpt tandatgn ahli umno yg menyampah?

Teruk nuor jatuh tersembam sampai mata lebam.. naik dipuja.. memang semua ketentuan Allah.. tapi ketentuan Allah ke dpn tiada sape yg tau..

Umno juga hancur gara gara perebutan kuasa dalaman.. akar umbi tak kata dah terlambat.. yg kau nampak dlm blog twitter tu apa? Yg kau baca dlm blog ni apa? Yg kata terlambat dan sia sia tu kau?

Org mcm kau ni la buat umno hancur..

Kejora said...

Sudah buat silap sebelum ini, jangan ulangi untuk kali ke 2. Kalau ahli umno sayangkan parti, masalah 1mdb harus dipikul oleh NAJIB RAZAK seorang. Bukannya suruh macai pergi backing najib tak tentu pasal. Elakkan bayangan najib dalam umno lagi. Orang kanannya harus dicantas. Parasit. Memalukan umno. Menjahanamkan umno.

HaFiZ IsMaIl said...

Exchange 106 dijual kepada mulia utk selesaikn isu ic dlm 1mdb...kerajaan take over hanya exchange 106 yg dijual ke org lain...aset yg lain masih aset tetap 1mbd dan aset2 nie di monitor bkn ambik alih...exchange 106 diambik alih sbb benefits exchange 106 in future selain nilai tanah yg akan naik bila project exchange 106 siap...exchange 106 diambil alih kerajaan tetapi aset lain adelh di monitor bwh mof (refer recommendations in pac report no 5)...skali lgi ditegaskn tidak timbul mslh hutang tidak mmpu dibyr atau dibail out oleh mof

Kejora said...

Biar najib hancur. Bukan umno yang kena cuci segala tahi yang najib tinggalkan. Berapa banyak duit yang kau sudah makan hasil jilat najib?

Anonymous said...

Apa kau merepek.. TDK SANGGUP HADAPI PERBICARAAN.. dah masuk mahkamah? kau gila ke.. kau ni dah lalok.. ahli umno yg bangang mcm kau nilah buat umno hancur..

Nak tuding kat org.. rupanya diri sendiri bangang.. baru je kau buat baik suruh najib cari peguam handal.. dr kes di siasat sama ke peguam kau sebut tu?

Kejora said...

Soalnya sekarang..untuk apa kamu ambilalih harta kerajaan atas alasan untuk dimajukan, sedangkan penyudahnya harta ini diserahkan kembali kepada kerajaan pada harga yang lebih tinggi dibayar menggunakan duit rakyat? Faham ke tak faham soalan? Dan..mereka yang berbuat sedemikian (jual balik pada kerajaan) adalah mereka yang terdesak. Mereka yang berhutang dan tak mampu bayar hutang. Mengaku sahajalah..

Anonymous said...

Kejora bahalol.. Kalau iye pun keciwa kena kencing hancing dengan atokkutty tak payah la nak pong pang hal lain untuk divert isu... Kahkahkahah... Keciwa kaa..? Memang patut pn kena kencing..ko ni la yang atokkutty maksudkan Sebagai rakyat yang uneducated.. Kahkahkahah...

Kejora said...

Bicara apa berkenaan 1mdb? Kes najib lawan siapa mangkuk?

Anonymous said...

Kejora bahalol.. Nak tanya sikit.. Janji pakarturn bila nak di tunaikan.. Mau divert isu ka macai oiii... Minyak bila nak turun.? Tol bila nk free.? Sembang lebat pun tak guna la sial..

Anonymous said...

Sape yg mkn.. kau atau aku.. puas kau balun selama ni nak tuduh org lain.. selama aku idup sesen tak mkn duit umno.. tapi aku mkn hasil perjuangan org umno termasuk najib... ada paham bahlol..

Taik busuk pendengki kau tu yg patut disamak dulu.. kau sendiri

Anonymous said...

Babidap kejora sembang kencang babi terbang woo..

Kejora said...

Mana umno tak hancur? Tengok gelagat 3.43. Setiap kali ada kritikan terhadap umno, macai berbayar kata barua kit siang/mahathir. Lihat apa kerosakan golongan ini lakukan pada umno.. ingat ahli umno satu malaysia pakat setuju dengan apa direncanakan oleh unit media umno? Siapa tun faisal? Siapa ahmad maslan? Siapa puad zakarshi? Tun faisal bertanding mt pun kalah. Ahmad maslan menang pontian pun nasib. Puad zakarshi lagi lawak. Tak dapat bertanding, mengamuk.

Anonymous said...

Kejora ni ahli umno ke..? Sembang macam dalam kandang babi je..
Umno cawangan mane..? Ape no keahlian..? Ke anak babi menyamar je..? Nada ade iras2 anak babi yang di lepaskan dr kandang babi ni..

Kejora said...

Sila jawab...apa kes berkenaan 1mdb yang najib pernah lalui di mahkamah?

Anonymous said...

Tak payah menyamar la macai pakartoon taik.. Mau divert isu ka bahalol..? Itu taktik memang sudah di jangka la bodoh..

Anonymous said...

Ni tuduhan.. kejora tuduh arul..

Yg kedua kejora secara tersirat tersurat membuat tuduhan dan mintak kita membiarkan najib kesorangan..

Siapa kejora? Adakah jujur atau munafik? Apa tujuan bersungguh sungguh mintak ahli umno biarkan najib.. utk memberi gambaran buruk kpd pemimpin umno.. nanti bolehlah buat isu umno tak peduli najib..

Kita boleh lihat umno masih kuat dibelakang najib. Kejora sama seperti ph buat persepsi..

Belum diadili dah jatuh hukum.. memalukan

Parti lain penuh kekayaan yg dipertikai.. memalukan

Parti lain didakwa di mahkamah tapi belum dihukum bebas bergerak.. memalukan

Parti lain menuduh parti lain menguasai court tapi terbukti ia menguasai..memalukan..

Parti lain penuh janji palsu memalukan..

Lebih memalukan ada makhluk berlagak suci tapi hati berbau tak..kejora

HaFiZ IsMaIl said...

1mdb dimulakn dgn modal dri mof dan diuruskn oleh ceo company tnpa cmpurtgn kerajaan...kite tidak nafikn ade pmslahan 1mdb dlm kawal selia company sbb tu bnyk kli pertukaran dlm mngment 1mdb..antara cara penyelesaian mlalui penjualan acquired asset utk mmbyr hutang (ade kmmpuan byr hutang)...apabila asset dijual kerajaan bru msk cmpur utk elakkn kite kehilangan aset yg bgus ( berdasarkn projected project yg akan dpt in future) kepada syarikat luar....mulia company pun xkn sibuk nk beli klau hanya mendatangkn cost kerugian kat company...so xde issues in term costing klau comparekn dgn benefit in future...skali lgi jgn hanye tgk hutang(cost) tnpa ambik kira benefit(untung)...tegas skali lgi ini bkn isu politik tpi pmslh dlm company yg ade kaitan kerajaan sama seperti issues perwaja steel and etc...mngment 1mdb patut dibawa kemuka keadilan sbb terlibat secara lgsg dlm mslh tadbir urus 1mdb

Anonymous said...

Abis semua nama disebut... yg tak disebut puak kau kah kah kah..

Belum bertanding dah busuk.. ni kalau jd pemimpin lebih busuk dr taik..

Anonymous said...

Kejora, cuba tanya atok kau platinum tu, 30 billion judi forex tu dah ambik balik ke blum? Jgn sembang kuat kau kejora.

Anonymous said...

Kau la jawab.. kau yg melalak.. kau yg memekak.. keluar kandang ajing masuk kandang babi

Anonymous said...

KERAJAAN MAMAK MATDEY HAPRAK....MUNAFIK....

Kejora said...

Pimpinan baru suruh berubah tetapi ada segelintir masih ditakuk lama. Bak dewa najib diagungkan. Macam pengundi di hulu pahang lagaknya. Berkarat mindanya mengagumi najib. Pemimpin datang dan pergi. Sepatutnya pemimpin yang membuat silap tahu dan akur akan kesilapan.

Anonymous said...

RAPUJI SOTONG DAH LEPAS...TAK LAMA LAGI SI LIM GUAN END ANAK LIM KIT SIAL TU LEPAS JUGAK LAH...KERAJAAN MUNAFIK!!!

Kejora said...

Ahli umno yang masih setia perlu berani berubah. Tinggal 2 negeri. 1 masih kucar kacir tanpa mb.

Anonymous said...

KERA jaan HAPRAK MATDEY!!!

RULE OF TELOR!!!!

Anonymous said...

Tengok mulut puaka kejora sebut apa.. org kanan najib harus dicantas..

Manusia bertopeng byk dlm umno.. nak naik cantas org lain.. dah terbukak bertanding.. lu masih bising.. lu tanding ganti najib.. gua pasti taik boleh jd bunga..

Kejora said...

Ya. Ex-Management patut diadili. Tapi sekarang semuanya cabut lari.

Anonymous said...

KALAU TAK MAMPU NAK TUNAI JANJI ITU INI...BULAN BINTANG ...TAK PAYAH BERJANJI....KERAJAAN MUNAFIK....LAKNATTULLAH!!!

Anonymous said...

MAMAK MATDEY# NOT MY PM!!!

RULE OF TELOR!!!

CAKAP TAK SEROPA BIKIN!!!

Anonymous said...

Kejo la yopppp kejo kejo kejo.. baru sedo kau bangang..

1mdb ada 2 fasa.. sebelum dan selepas.. ko kejo jolo sekali.. kejo kejo yobbb..

Anonymous said...

Tuntut janji Mazlee tol hapus balik raya.. janji dicapati lagi

d beraya rumah mazlee mintak duit tol skli.. penipu

Anonymous said...

MAMAK MATDEY NI ZUHUD SANGAT KE!!!!

HaFiZ IsMaIl said...

Kite biar kn sprm dan polis buat siasatan...kumpul kn document2 money trail dn sbgainya...bila siasatan selesai kite serah kn kat peguam negara utk mendakwa dan biar mahkamah adili dn buat keputusan yg sewajarnya...skrg kite jgn hukum mana2 pihak dlu...innocent until proven guilty

Anonymous said...

POLIS DAN SPRM ...JANGAN LUPA SIASAT SEKALI HARTA2 DAN KEMUSNAHAN YG MAMAK MATDEY SERTA KRONI NYA SEKALI NI YG DAH DIBUAT SELAMA 22 TAHUN MEMERINTAH....JANGAN BUAT DEK JE....

Anonymous said...

Pemimpin baru dlm umno belum dilantik.. belum pegang belum tau.. yg dicalun semua bersama najib.. ubah tak ubah belum pasti.. mungkin lebih teruk.. belum apa apa dah persepsi

Anonymous said...

Org mcm kau ni kejora memang bangsat.. belum jd pemimpin dah menghina org.. sape calun pemimpin kau? Calun pemimpin kau tu juga nanti pi kehulu mintak sokongan.. jd pemimin hina rakyat.. betul betul bangsat

Anonymous said...

PEMILIHAN UMNO TU TOLAK TEPI...PANDAI2 LAH DIA ORANG...JANGAN NAK JAGA TEPI KAIN ORANG....YG AKU TUNTUT MANA JANJI2 PALSU TU...TUNAIKAN SEGERA ..ADA 78 HARI SAJA LAGI....

Anonymous said...

Berubah tak perlu menghina org.. najib dah letak jawatan.. tunggu kau pimpin..

Ahli umno/ pro umno byk setia.. yg tak setia berlegar di atas cari habuan.. rebut kuasa..

Anonymous said...

KERAJAN HAPRAK MAMAK MATDEY....RULE OF TELOR......JANJI DICAPATI....MUNAFIK....LAKNATTULLAH...

Anonymous said...

kerajaan yg berasaskan sentimen fitnah tak kekal lama.

13 kerusi jer atok u turn ade. dalam PH atok u turn bukan kerusi majority tunggu masa kick out.

hidup atok u turn


atok kau!!!!!!

Anonymous said...

Sebangsat bangsat org lain.. kejora kau senarai hasil perjuangan umno sehingga najib.. cuci mulut taik kau tu sebelum nak ukur kesetiaan org lain..

Anonymous said...

Mane KEJORA TAIK BABI tu..? Berlagak suci.. Pada hal macai pakatoon taik.. Tak yah menyamar la hanjing oii..babi sekor ni di tugaskan utk divert isu yang hangat sekarang ni.. Woiii kejora babi..minyak bila mau turun.? Tol bila mau hapus.? Janji bulan bintang.. Dah ade kuasa semua temberang..ade kuasa dengan take kuasa sama je perangai.. Elok la ko dengan pmimpin pakarturn berjemaah jaga kandang babi tu lg bagus

Anonymous said...

Bila nak mulakan semula kes banglo LGE, dah macam kartun rakyat tengok kes ini, adakah ini bermakna kita sedang mengunakan rules of telor?

Anonymous said...

Statement tiada time frame dlm menyudahkan siasatan 1mdb amatlah memeranjatkan? Adakah siasatan ini bermotif politik?

Anonymous said...

Kat sini hanya sorang je pecacai Pakartoon yg bagi komen. Dia guna bermacam nama utk menunjukkan ramainya pecacai puak Kera jaan. Hakikatnya dia sendiri pun gundah gulana kerana Kera jaan pilihannya sering buat uturn, kaki kelentong & penipu

Anonymous said...

Zaman dahulu ada undang2 rimba, kini ada rules of telor? Habislah negara ini! Rakyat nak tanya bila kes banglo murah LGE nak dimulakan semula?

Anonymous said...

ALIM KE?
TAPI BILA BERJANJI DIA MUNGKIRI.
BERDOSA TAK TUNAI JANJI WALAU APA ALASAN SEKALI PUN.
KALAU TAK MAMPU JANGAN BUAT JANJI MANIS YG SEDNRI AKAN CAPATI.
MENTERI ERA PAKATOON SEMUANYA LOW CLASS.. KAKI AUTA.

Anonymous said...

Lohh... bangang rupanya kera jaan sekarang ni. Dok sebok serbu rumah orang, lupa pulak yang ex management 1MDB dah cabut lari. Kah kah kah apala malang dapat PM tak kompeten ni.

Anonymous said...

Rakyat telah tersilap memilih golongan penipu menjadi pemimpin?

Anonymous said...

Siasatan 1mdb tiada time frame? Betul ke? Than kita boleh assume mungkin ia ambil masa 1 bulan, 1 tahun, 10 tahun atau hanya boleh disudahkan dlm masa 100 tahun? Hebat para penyiasat ni?

Anonymous said...

timeframe siasatan tak kurang dari 9 bulan, iaitu tempoh ibu mengandung

Anonymous said...

tuntut janji mazlee tol free..

Anonymous said...

Guys..hati2 skit dgn KEJORA di bawah sana..maybe dia dari belah PH..if dia UMNO sekalipun..maybe dia tgh meraban nk tuding jari tanpa usul periksa..cara dia bercakap penuh dgn fakta2 yg kurang lengkap..digarap sedikit mana yg berkenan di hati utk jatuhkan SOKONGAN Najib..hati2 ye..

Anonymous said...

Hmmm..komen sikit jela..sedih la ini maciam..MELAYU MMG MAU SKRU MELAYU..x sayang ke perlembagaan kita..obsolete sgt da ke..teringat td tv awani ad ckp malaysia xmau parti hanya berteraskan satu kaum saja..UMNO MCA MIC..ap salah depa parti keramat ni..salah ke bila ad satu parti mewakili suara satu2 kaum..kalau nk ckp kita melayu sanggup gadai UMNO sbb rasa kesaksamaan tu ad..anda semua sudah terlajak salah dlm berfikir..mane ad UMNO picit MCA MIC suruh ikut ckp depa..yg UMNO buat adlah keputusan samarata yg mengikut lunas perlembagaan..dimana MELAYU mesti ad hak dn kelebihannya..

la ni MCA da tunjuk belang..menambah minyak ke api dgn memberikan persepsi salah..tp yela..org cina..mane ad erti syukur..dia pn cina mesti ad deal dgn dap sbb dap adlah tokong perjuangan cina utk kononnya mengeluarkan diri depa dari kongkongan MELAYU DARI TANAH MILIK ORG MELAYU utk menambah dn merancakkan ekonomi depa..MELAYU OH MELAYU..kenapa jadi x bersyukur ni..CINA yg kaya lama dari MELAYU..CINA nk lebih kita bagi..kita MELAYU baru pandai dn kaya sikit da rasa diri tu amat pandai atas dasar kesaksamaan..konon pandai bila tgk video n artikel2 hentam UMNO BN yg sahih dijaja oleh blog2 terus dianggal betol dan sahih..hmm..

sedihla dgn budak ke org tua ke yg mana yg kononya da rasa diri tu pandai sbb kaya bisnes la..sekolah pandai la..kolej oversea la..hidup da mewah la..mcm seakan senang Melayu ni kene mindhack..maaf kalau salah..ambil contoh..YAHOO dn GOOGLE punya suggestion berkenaan CERITA2 SENSASI biasanya adlah dr blog team PH mudah dn selalu tersenarai dlm berita utama..yg Pro BN mane ad tersenarai..sbb tu antara cerita2 fitnah mudah tersebar..cepat persepsi negatif dijaja..yela..btol maybe salah Najib sbb bagi muka bnyk sgt dlm media bebas..antiberita palsu pn terlambat..tapi ak rasa ni antara punca besar..hmm..mcmna nk lawan mcmni..PADA ALLAH JUA AKHIRNYA AKU BERSERAH..

hasil nukilan hati aku yg rasa bersyukur dgn zaman najib..

Anonymous said...

Dear all netizens. this Blog is provided by a cybertrooper. They get paid by UMNO to twist facts and give negative and racist comments to inspire hatreds. please don't comment to encourage these kind of websites. please pass on this message.

damak mwsu said...

Sebelum ni (09/05/2018), majoriti rakyat dimaklumkan bahawa permasalahan negara hari ini ada bersangkutan dgn kepincangan dan ketidaktelusan selama 22 tahun pentadbiran mahathir sbg PM. Fakta ini juga dikuatkan lagi dgn pengakuan beberapa tokoh² Pas. Malah kebanyakan pemimpin² dlm pakatan kerajaan hari ini pun turut mempersoalkannya suatu ketika dahulu.
Kita boleh terima tindakan utk menyiasat bekas PM Najib, tetapi sebelum siasatan tu sampai kepada Najib, individu² (PM² sebelumnya bermula dari mahathir yg didakwa bermulanya era kepincangan ini) perlu disiasat terlebih dahulu bagi maksud mencari sbb knp semua ini berlaku.

Anonymous said...

Dear all netizens. This Blog is provided by a good bloggers. They don't get paid by anybody. Never twist facts and never give negative and racist comments to inspire hatreds. Please give your comments to encourage these kind of websites to screw Pakaton. Please pass on this message.

Anonymous said...

Dear all netizens. this Blog is provided by a cybertrooper. They get paid by UMNO to twist facts and give negative and racist comments to inspire hatreds. please don't comment to encourage these kind of websites. please pass on this message.

Share This

Comments

Facebook Popup

Powered by Blog - Widget