Friday, May 25, 2018

Rafidah : Tempoh 100 hari janji Pakatan Harapan Bodoh #kltu #jbtu


Bekas menteri Tan Sri Rafidah Aziz menyifatkan tempoh seratus hari Pakatan Harapan (HARAPAN) memenuhi sepuluh janjinya itu sebagai tidak masuk akal.




"Kenapa seratus hari? Kenapa tidak setahun?" tanya beliau ketika wawancara dengan stesen radio perniagaan BFM.

"Jika kita buang tempoh seratus hari yang bodoh itu, maka kamu akan mendapat perspektif yang lebih baik. Kamu tidak boleh melakukan perkara (pelaksanaan janji) dalam masa seratus hari.

"Tiada negara di dunia boleh menyelesaikan semua masalah dalam seratus hari," katanya.

Rafidah berkata walaupun langkah-langkah pembaharuan tertentu boleh dilakukan dalam jangka pendek, namun perlu ada matlamat jangka sederhana dan jangka panjang.

Bekas menteri itu mendedahkan beliau akan memberi input (nasihat) kepada pentadbiran Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad apabila diperlukan. Walau bagaimanapun, beliau berkata tidak semua cadangannya akan diterima.

Mengenai Datuk Seri Anwar Ibrahim mengambil alih jawatan perdana menteri daripada Mahathir, Rafidah berkata jika ketua umum PKR itu dapat membuktikan beliau mempunyai motivasi yang sama dengan perdana menteri sekarang untuk menjadikan Malaysia lebih baik maka tiada sebab untuk khuatir.

Mengambil maklum hal itu, beliau mengingatkan rakyat Malaysia bahawa memimpin negara merupakan kerja berpasukan.

Rafidah juga menyatakan keyakinannya terhadap kepimpinan HARAPAN tetapi mahu melihat pemimpin berwawasan jauh yang boleh melaksanakan apa yang dikatakan dan membuktikan diri mereka sebagai eksekutif yang berwibawa.

"Sesetengah orang kelihatan sangat bertenaga dan boleh bercakap dengan baik.

"Tapi itu tidak bermaksud mereka boleh bekerja dengan baik. Saya lebih mengutamakan pemimpin yang boleh membuat kerja. Lagi kurang bercakap lagi bagus," katanya.

Sumber *MalaysiaKini*.

#FikirFikirkanlah ya, #TakFahamTakpe 😎

Sumber: https://goo.gl/odBC89

53 comments:


  1. Nek Pidah mulut murai ni.. tak habis-habis nak mengampu Mahazalim Mohamed.
    Semasa kempen PRU kenapa nek Pidah tak komplen penggunaan 100 hari sebagai janji manipesto?
    Typical perangai puak pakatan mahazalim, bila sudah berkuasa 1001 u-turn @ MENIPU.

    ReplyDelete
  2. Apa isyarat penaklukan DAP dan Cina Harbi=> Robert Kuok return to Malaysia to 'help' Mahadey..underground strategy to demolish Islam/ Raja/Hak 153, to implement Malaysian Malaysia..
    JOM MULAKAN KEMPEN BOIKOT BISNES CINA-PEK MALAYSIA!

    #DoNotBuyFromCinaMalaysia
    #MadeyNotMyPm

    ReplyDelete
  3. Hmm.. jangankan 100 hari, dgn Kerajaan yg caca marba ni, janji nak tunaikan dalam masa 5 tahun pun masih nampak bodoh jugak.. he he

    ReplyDelete
  4. pulakkkk..ish..ish..pening aku ngan Pakatun ni..

    ReplyDelete
  5. tonmahazalim dh cakap.. rakyat uneducated, sebab tu ter undi pakatan cacamarba. kalau cerdik takkan le nk pilih penjenyah dalam bicara jadi menteri jongkong emas.. pakai lingku 100x lah!

    ReplyDelete

  6. skrg ni masih2 masih syok rase aircond office ministry di putrajaya.. mat sabon tk penah pikir die nk jadi mentri bom dan senapang.. sengih2 skg.. mana mau gaduh2 lagi..tunggu boring sat.. bergasak le balik.. itu pon kalo ton dh masuk kubur.. drama akan bertukar pengarah..apa nak jadi lg teruk kite tgk je..

    #boikotkedaicina

    ReplyDelete
  7. 100 hari dh tk mampu..maka arahan jelas kepada yg tidak menduduki kerusi.menghebah kn idea.utuk menghalalkan penundaan dlm 365 hari pula...

    ReplyDelete
  8. 60 thn tunggu mcm tu jugak... knp bising tunggu 100 hari?

    ReplyDelete

  9. nenek pidah mulut murai ni penjilat tegar mahazalim mohamed..
    siapa tak tau kisah2 lama.. rompak merompak sesam amereka. MITI & saham menantu.. haha
    budak kpop jd cytro madey.. apa pun tktau.. temolok dedak..kasi handphone a9 power bank pineng sorang sektul.. duit kocek.. jilat tak cukup tanah.. tapak kaki pun ok.. asik menjilat memanjang.. mak bapak budak2 lendir ni tk citer lngsung ke zaman Madey merompak tahap gilebabi.. Eric Chia pon boleh mati mengejut time trial case PERWAJA.. TS Yahya DRB lagi satu citer dikambus.. memali mati katak pulak.. clean job.. gud job mahapiruan!

    ReplyDelete


  10. kalau 31 billion boleh cuci tangan clean.. SAYA TAKTAU SAYA LUPA.. apa sangat citer 100 hari manipesto..
    budka kpop mabuk main dota mobile lagend.. lepak starbuck xde hal.. tunggu la jap.. nk tgk tokong menteri rasuah nk kais formula apa..

    ReplyDelete
  11. ye ke dalam 60 tahun tade apa-apa. poodahh. fyi, rekod bn 5 thn lepas hampir 100% janji ditunaikann ye..sebab BN buat apa yang mampu dijanji bukan macam Pakatan Hampas. anon 9.03 ni duduk bawah tempurung kaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berjanji ikut kemampuan. Banyak janji DSN dulu untuk rakyat, bukan untuk kroni. Ni PH berjanji sesuka hati, lps tu bila x dapat capai, tgkla nt, Kerajaan terdahulu juga yg disalahkan. Pening kepala 5 ahli majlis ekonomi yg kononnya “bijak”... itu dulu, skrg rakyat malaysia 30juta lebih, ekonomi lebih mencabar. Yg dipilih ahli majlis pula yg pernah ada isu. Mcm xada org lain. Mahathir pula berlagak sombong menafikan MPN, hanya geng2 mahathir sj yg bijak pandai. Bijak pandai dalam memutar belitkan fakta, mencari kesalahan org lain sampai lupa aib sendiri. Sedih sedih.

      Delete
  12. macai mahazalim mohamed.. siapa suruh ko tunggu 60 tahun.. budak kpop yg tksabr nk krjn 100-hari-melingkup... madey cakp uneducated ramai.. patut pakatan menang tipis.. 113 je.. boleh tahan satu tahun ke Nek Pidah?

    #BoikotKedaiCina

    ReplyDelete
  13. anon 9.03 duduk dalam lubang taik dalam kandang babi..wakakaka

    ReplyDelete

  14. bro..budak kpop jgn kite debate sgt.. diorng lahir bergoleh duit mak bapak diorg sumbat.. duit tu turun dr langit diorg kate.. xde kaitan dgn BN/Najib.. kan madey dh ckp diorang ramai UNEDUCATED.. BODOH.. itu pasal lah terkinja2 gaji rm4 byr ptptn.. kena tipu idup2 dgn penyangak2..kikiki

    ReplyDelete
  15. The current Bank Negara Governor is also not off the hook. Besides just imposing a fine to 1MDB, Bank Negara under him recently stated that the country’s debt is under control and our GDP is more than enough to cover the debt at a 1.1 ratio. They made another statement stating that our country’s reserve is the highest in history, as also announced by Zeti.

    But less than a week after such an announcement, Mahathir and LGE stated otherwise. Mahathir even said the financial data etc are incorrect. And they painted a picture that our country is near bankrupt. Now they say we are not bankrupt, but the debt level is above the statutory limit as opposed to the GDP. In short, is Mahathir and MOF under LGE lying, or is Bank Negara lying about our current economic situation?

    ReplyDelete

  16. lagi satu style madey jatuhkan bn/ najib ialah FOKUS.. Madey bagus die dr piji sotong ialah die intense/fokus fitnah.. biar upah juta2 tkpe janji satu skop je..tembak satu shj isu..iaitu IMDB-money laundering utk jatuhkan Najib. dia akn ulang dan ulag tkjemu 2015-2018.. gile mmg power la brain die bab menjahat ni.. piji sotong data bagus dr madey..tp cpt klimaks.. tembak merata.. last2 org buang die ketepi.. esok lusa Cg Bard la lawan Jimin Jamban..

    #BoikotKedaiCina

    ReplyDelete
  17. But it seems the government do not want to charge some of them especially Datuk Shahrol, the CEO of 1MDB when all these problems arose. From day one 1MDB become an issue, the target of Mahathir and PH have always been Najib only, and to an extent Arul Kanda. But how can you absolve the CEO Shahrul? You need to charge him to get to Najib. Till today if you say his name, many rakyat will stare at you blankly, for they have never heard of him in this 1MDB scandal.
    Let’s face facts. If you want to get to the bottom of the 1MDB scandal, then you need to charge all the people above. For each had power that without it, 1MDB’s dubious transactions could not be made possible. For even if the government only wants to charge Najib, as far as foreign investors goes, they see it as a breakdown in financial order. And our much esteemed and respected worldwide Bank Negara, its former governor Zeti, and Auditor Generals Office would be tainted as well if they are not also held accountable like the Attorney General Chambers. Let them have their day in court and clear their name if they are innocent, which I believe they are.

    And that is why the market is reacting like it is now, although with other external factors involved. But to lose such big investments in just a few days, should ring alarm bells.

    ReplyDelete
  18. But less than a week after such an announcement, Mahathir and LGE stated otherwise. Mahathir even said the financial data etc are incorrect. And they painted a picture that our country is near bankrupt. Now they say we are not bankrupt, but the debt level is above the statutory limit as opposed to the GDP. In short, is Mahathir and MOF under LGE lying, or is Bank Negara lying about our current economic situation?

    Diorang sudah CUAK.. madey mana buat PC kerap sgt dah..berkerut muka.. Najib? cer tgk video die kt SPRM smlm..rileks tenang je..wajah pun seri2.. Solat Zohor rehar 30 minit..zalim pun dia relaks.. Inshaa Allah.. madey akan tumbang awal.. bateri baru tukar kot

    ReplyDelete
  19. Why are PH protecting this Shahrol is beyond rakyat.

    The ball is now with the government.

    ReplyDelete


  20. drama nk jatuhkan najib guna kes SRC paggil Najib dan Kanda je jadi kambing.. ceo board members semua lepas..kah..kah.. drama bodoh budka kpop mcm tgk citer korea..nanges2 le..pdhal bodoh kosong sampah.. tapi forex lesap xde bekas 31 billun pm yg kasi lulus duit tu boleh lepas..TAK TAU TAK INGAT..

    BABI SUDAH TERBANG MERATA2 di PUTRAJAYA...

    ReplyDelete


  21. BabiDAP..welkam.. wow..u starting up ur work so early haah? got advanced payment arr??

    #BoycottCineShop

    ReplyDelete
  22. At the same time, the government must also charge those in the MOF, Auditor General Office and Bank Negara. For these three organisations gave a clear green light with caveat of course, to the 1MDB problems. If the government now says 1MDB is bankrupt, then the Auditor General’s report stating 1MDB has assets worth more than its debt, is a lie. Same goes to the MOF officers and the ministers; that is Najib and former Finance Minister 2, Husni, who have been shilly-shallying in regards to the 1MDB issue.

    Zeti Akhtar Aziz, who was the Bank Negara Governor at the time these issues arose, must also be held responsible. She herself stated that any investment above RM100 million abroad must get the permission of Bank Negara. That means that the investment in PetroSaudi, worth more than USD1 billion, must have got Bank Negara’s approval. If not, the transaction would not have been approved. It is similar to money coming into the country, especially the RM2.6 billion to Najib. Without Bank Negara’s approval, the money cannot enter the country.

    ReplyDelete
  23. This is something that not many rakyat has experienced. But those who deal with such large transactions would know this. Even if you deposit RM100k into your bank, the bank will phone you up to inquire about the source of such money. More so if it involves millions and billions of ringgit.

    ReplyDelete


  24. Madey punye team politik xde pasukan fizikal yg besar..he just upah good cytroopers working hard..hours..to days, intensively hantar fitnah hasutan kutukan maki cacian supaya hasutan kebencian tu berbunga di hati rakyat budak2 kpop.. masuk utube, fb, tweeter,, anywhere linked dgn Najib Rosmah dn sbhgian org UMNO.. diorg akan komen out bertalu2.. supaya kelihatan ramai benci najib/ krjn.

    madey mmg org yg sgt intense. so utk jatuhkan madey kita kena fokus dan intense..hari2 ckp skandal yg sama.. elaborate kasi dalam2.. facts ke kelaut tkpe jnji the way of attack tu mau nmpak cargas..fresh.. itu style propa cytro madeyy..

    ReplyDelete
  25. Mr CinaBabi dapster.. u talking about rakyat..who are the rakyat? I'm the rakyat too.. u cinebabi terlalu nerd..bodoh.. idiot.. melayu majority sokong UMNO-PAS.. not pakatanbabi.. be careful used the rakyat words.. today nampak mcm bagus.. we will se rakyat UBAH u punya tokong lim masuk laut..

    ReplyDelete

  26. unfortunately budak2 kpop melayu maybe terpecaya dengan janji2 manismu.. nowaday diorang sgt regretted after told by their elders parents.. ini satu kesilapan besar.. de factor mahadey jugak. without this BAPAK PEROMPAK.. no chance la tokong lim boleh jd minister..

    ReplyDelete

  27. Wow, Lim Guan Eng kena tembak habis dengan Bloomberg sebab tak jaga ekonomi negara.
    "The finance minister must remember his day job." - Bloomberg kepada LGE.
    Tugas LGE adalah menjaga kewangan negara, bukannya jadi "penyiasat skandal" kes IMDB semata-mata.
    Tugas LGE bukannya bagi kenyataan negatif tentang ekonomi negara.
    13 hari berturut-turut pelabur sedang tarik stok diaorang daripada market Malaysia. Berbilion-biliion duit yang sepatutnya dilaburkan di negara kita dibawa keluar. (Setakat hari ini sudah lebih 3 billion di bawa keluar)
    Jangan ranapkan ekonomi sebuah negara yang diberi rating A3 oleh agensi kewangan dunia macam Moody’s.

    Bloomberg kata lagi, tugas LGE sekarang adalah untuk yakinkan pelabur, supaya tidak lari dari negara kita. Yakinkan mereka bahawa tindakan jadi negara pertama di dunia abolish GST adalah langkah terbaik.
    Yakinkan mereka bahawa kalau krisis harga minyak berlaku lagi (dari gayanya akan berlaku lepas ni), Malaysia mampu survive tanpa GST yang dah selamatkan negara beberapa tahun lepas.
    Aku petik lagi kata Bloomberg:
    "But for the finance minister to pursue that goal at the expense of his day job – of keeping the economy in good shape, and investors reassured – would be inexcusable." - Bloomberg

    ReplyDelete
  28. Kerajaan yg terbina dari fitnah & penipuan tak akan kekal lama. Di bulan mulia ini ramai rakyat yg berdoa agar kebenaran mengatasi kebatilan. Hanya masa yg akan menentukannya. Mungkin tak sampai 5 tahun atau mungkin juga dalam 100 hari ini..!

    ReplyDelete
  29. tunggu lah 100 hari...budak kpop kan dah biasa tak dpt kehendak hati mereka mulalah memberontak.. waktu tu atok platinum..pula bateri weak...hancuss

    ReplyDelete
  30. mathir dah suruh akak suruhannya untuk buat serangan pra matang..
    utk cover tak cukup 100 hari..
    nnt 100 hari tak berapa nk menjadi, ada alasan..
    100 hari bendernye.. kita ni ja yg kesah..
    diaorg dan penyokong dah tak kisah pun..
    kita bangkang je la 5 tahun.. yg pastinya..
    5 tahun la tunggu.. apa nak jadi dah terjadi..
    pengundi k popers..
    GAJI GANTI GST = sememangnya dah dirancang awal,
    cuma tak di bg tahu.. tian chua pun dah hint..?

    ReplyDelete
  31. Jik sebelum ini, berdegar - degar laman portal Merosakkini (Malaysiakini) menjadi tempat meluahkan rasa kurang puas hati penyokong Pakatan terhadap polisi yang dibuat oleh Kerajaan Barisan Nasional.
    Boleh dikatakan siang malam laman portal itu memutarkan tuntutan serta desakan yang dibangkitkan oleh puak Pakatan secara terbuka, termasuk pemansuhan hutang PTPTN.
    Tapi hari ini, selepas Rejim Pakatan dibentuk, laman portal itu tiba - tiba berubah menjadi sebuah laman media yang bertanggungjawab menuntut agar peminjam PTPTN itu membayar semula hutang mereka.
    Bukan ke sepatutnya laman portal itu terus mendesak agar Rejim Pakatan menunaikan janji mereka untuk menghapuskan hutang tersebut seperti yang pernah mereka lakukan selama ini?

    ReplyDelete
  32. Menteri Pelajaran Mazlee sudah pun mengeluarkan arahan supaya AUKU dihapuskan dan pelajar yang bergaji bawah RM4000 tidak lagi perlu membayar hutang kepada PTPTN. hutang telah dimannsuhkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko biar betul.. baru keluar u mana ada gaji 4000 ke atas.. kalau ada la.. boleh kira ngan jari..

      Wooowww semua kalau keje cari gaji kecik tauuu... lapur kat ptptn.. dah mansuh baru tukar keje gaji mahal.. wowwww

      Delete
    2. Merempatla PTPTN lps ni. Dlm 100, hy 5 shj yg gaji 4k keatas. Yg sblmni pun bukan main ramai liat nak bayar ptptpn, ni bila dah bg syarat mcm ni, tgkla nt dlm 100, 10 org je yg byt ptptn. Budak2 kpop skrg ni nak enjoy je, mrka lagi suka xperlu byr ptptn, lebih3 lg majoriti yg buat ptptn tu gaji krg 4k. Smapai umur 40 pun x perlu bayar. Haha. Tp xpe, mahathir n pakar2 ekonomi dia ada formula nk tambah dana ptptn yg di”tangguhkan”. Samada tarik dri GLC / sbgnya. Maka, akhirnya jadilah “hutang x perlu dibayar”....

      Delete
  33. engkau semua batal puasa dah. selalu cakap babi sini babi sana. sy ingat nie makanan kegemaran engko orang ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau marah ya.. berpuluh tahun mencaci tak kira bulan puasa.. dah lupa.. nak bagi tau je.. babi tu makanan kesukaan org bkn islam... org islam haram mkn babi.. babi tu ada cacing bawak penyakit.. sbb tu hati ko org keras ikut org bkn islam menuduh org islam dgn fitnah.. mkn diri ngan fitnah.. akhirnya melopong janji dicapati.. putar kiri kanan dpn belakang balik balik U TURN..

      Pi psr tengok sape beli vabi.. tengok je.. naik tak harga?

      Delete
  34. tentu saya faham apa yang saudara cakapkan. tetapi bila mencaci kenapa pakai perkataan tu . kecuali anda memang sukakan benda tu. barulah mengucap berulang ulang kali. semua benda naik harga sebab GST la saudara ku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak salah kalau ko ni di panggil otak babi.. Panas hati ke..? Dulu puak ko selalu maki hamun.. Sekarang terima la balek.. Lenkali pikir pakai otak sendiri bukan pakai babi..

      Delete
  35. Tkpayah bayar kalU gaji bawah 4k
    Ni anak2 aku..tkyah bayar.gaji bawah 3 k

    ReplyDelete
  36. kesian PTPTN..bangkrap lah tak lama lagi...
    Macam MARA jugak...peminjam yang bayar hanyalah beberapa kerat...walhal ramai dah berjaya dalam hidup.
    Pinjaman yakni hutang perlu dibayar.
    so siapa yang menyerap semua hutang-hutang pelajar PTPTN ni...bukan duit rakyat jugak kan!
    Korang yang buat pinjaman, bayarlah, kenapa orang lain kena bayar. ni satu menteri bodoh jugak. terlalu nak jaga periuk nasi walhal itu adalah langkah yang tidak bertanggungjawab.

    PH membuat kesilapan dalam hal ini.

    P/S muak tengok TPM satu family so happy naik jet kerajaan gi mengadap agong. Kalau DSR bukan main dicerca lagi dengan alasan beliau hanyalah isterI DSN.
    Muak dengan sikap PH yang sangat double standard. Kalau PH buat semua halal, boleh. Kalau BN buat; semua yang dibuat diumpat keji dan diperlekehkan. tak ada satu pun benda yang baik dimata pemakan fitnah ni.

    ReplyDelete
  37. Mantan Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak seringkali dicerca, dihina dan dipersalahkan apabila isteri beliau, DS Rosmah Mansor mengikuti beliau di dalam lawatan rasmi Kerajaan. Segala kos penerbangan dihitung begitu rapi oleh macai-macai pembangkang (kini Kerajaan) seolah-olah satu pembaziran yang besar telah dilakukan apabila isteri Perdana Menteri mengiringi untuk lawatan rasmi Kerajaan.

    Kini masa telah berubah. Kerajaan juga telah berubah. Apa yang tidak berubah adalah perlakuan yang sama juga turut dilakukan. Ibarat periuk mengata bontot belanga hitam. Kini, Timbalan Perdana Menteri, DS Dr Wan Azizah Wan Ismail turut membawa suami beliau dan ank-anak beliau menaiki pesawat Kerajaan untuk ke Kelantan, untuk mengadap Bonda YDP Agong.

    Persoalannya, apa jawatan DS Anwar Ibrahim dan anak-anaknya dalam Kerajaan sekarang sehingga melayakkan mereka menggunakan pesawat milik kerajaan, kalau kritikan yang sama diambil kira telah dibuat kepada DS Rosmah Mansor, isteri mantan Perdana Menteri suatu ketika dahulu?

    Read more at http://khairulryezal.blogspot.com/2018/05/mungkin-kerajaan-malaysiabaharu.html#UW5WG1vATUOhLZkM.99

    ReplyDelete
  38. engkorang ada bantal muka Najib and bini kat rumah ye. bila rasa rindu.. cium2 dan peluk2 bantal tu.. LOL

    ReplyDelete
  39. engko ada bantal piggy...bila rasa gian..jilat jilatlah bantal tu..LOL

    ReplyDelete
  40. Bantal piggy better than Rosmah and Najib... queen of bomoh .. since u like to jilat... yuck.. seram weh

    ReplyDelete
  41. Hanya orang yang cinta Babi akan selalu utur dan tak Makan benda tu. faham tak bahlul?

    ReplyDelete
  42. sah anon 139 makan b###. yuck..sedap la kot..haha

    p/s nanti jangan lupa cari DSR and DSN kat Padang Mahsyar, harap kalian akan maafkan anda...

    ReplyDelete
  43. Kerajaan Pakatan Harapan (PH) diminta berhenti mempolitikkan siasatan kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB) jika benar-benar ikhlas mahu menyelesaikannya.

    Veteran DAP, Dr. Tan Seng Giaw berkata, jika hendak menentu siapa yang salah atau siapa yang betul, maka lakukanlah siasatan dengan telus mengikut lunas undang-undang.

    “Kalau hendak menyiasat, siasatlah senyap-senyap dan fokus. Semasa dalam siasatan tidak boleh buat kenyataan, panggil sidang media dan kemudian membuat tuduhan kepada pihak-pihak tertentu.

    “Dalam siasatan ada prosedur. Seandainya ada pihak yang didapati bersalah semasa siasatan, dakwa atau lakukanlah pertuduhan kepadanya supaya yang yang dituduh dapat diadili di mahkamah.



    “Bukannya setiap hari panggil sidang media dan dedahkan apa yang kononnya disiasat. Itu bukan siasatan tetapi hendak berpolitik, ada agenda lain. Siasatan dan sidang media adalah berbeza,” katanya kepada MalaysiaGazette.

    Tegas Seng Giaw, kempen untuk pilihan raya sudah lama selesai dan pilihan raya juga sudah lebih dua minggu berlalu.

    Lantaran itu, mana-mana pemimpin yang dipilih tidak perlu terlalu terbawa-bawa budaya berpolitik kerana sudah menjadi pemerintah.

    “Pilihan raya sudah berakhir, sudah dipilih jadi tadbirkan negara ini dengan cekap berdasarkan kedaulatan undang-undang,” tambahnya.

    Menurut Seng Giaw, berpolitik sepanjang masa dan mempolitikkan semua isu tidak mampu menjadikan Malaysia sebuah negara yang unggul seperti yang uar-uarkan.

    Ini terbukti apabila pasaran saham negara jatuh semalam dan hari ini berikutan kebimbangan yang dicetuskan oleh situasi politik di negara ini.

    “Kalau banyak cakap, asyik hendak buat siaran berita seperti sekarang hingga menjejaskan nama dan reputasi negara, maknanya tidak sayang kepada Malaysia. Mereka ini hanya sayang pada diri sendiri sahaja,” ujarnya.

    kah..kah..kah...
    Dah hari hari dok ceramah tabur fitnah, makan tido...dah terbiasa..

    ReplyDelete
  44. Sy dh pernah bangkitkan tentang bayaran ptptn bila bergaji 4k. Panjang sudah sy ulas yg itu cuma akan jd perangkap kewangan dikemudian hari.

    Malangnya ada yg menganggap ptptn hanya isu remeh berbanding isu 2.6b yg sampai skrg ini pun masih belum dibuat apa-apa pendakwaan lagi.

    Isu remeh, sedangkan pinjaman ptptn itu meliputi 40 biliion drpd hutang 1 trilion yg digembar-gemburkan. (Betulkan sy jika tersalah)

    ReplyDelete
  45. Nampaknya Mahathir dan Guan Eng terdesak untuk memberi gambaran konon keadaan ekonomi negara diwarisi PH daripada BN adalah tidak baik semata-mata mahu mempertahankan dakwaanya sebelum ini kononnya kerajaan pimpinan Najib sudah tenat walhal Bank Dunia sendiri mengiktiraf ekonomi Malaysia stabil sehingga tiga kali membuat unjuran semula pertumbuhan.

    Pihak yang mengeluarkan angka ini ialah Jabatan Perangkaan dan mereka mengesahkan tidak pernah mengeluarkan sebarang angka palsu.

    Fakta yang tidak boleh disangkal bahawa angka-angka ekonomi semasa zaman pentabiran Najib sebenarnya menunjukkan antara yang terbaik di dunia namun perkara ini enggan diakui Mahathir dan Guan Eng.

    Jadi kerajaan PH yang berusia 15 hari ini sudah putar belit semua benda untuk tunjukkan mereka bagus dan kerajaan BN dulu teruk. Bagus apa kalau fakta pun putar belit. Sudah sudahlah, rakyat Malaysia tahu Guan Eng baru keluar dari terowong, jangan kelirukan rakyat Malaysia lagi.

    Lagi 85 hari sahaja tinggal, cepat laksanakan janji sebelum kena bodoh dengan orang lain pula.

    ReplyDelete
  46. Salam sejahtera buat sahabat2..di bulan Ramadhan ni baik kita bnykan ibadat dan doakan yg terbaik buat DSN..Islam Malaysia..NEGARA..UMNO..BN utk bangkit dari kekalahan kali ni..kita bangkit semula mcm LDP Jepun..Niat Jahat Makin Terang-terangan..Madey bukan sekarang mencari bukti..tapi semakin lihat membuat bukti utk jatuhkan DSN..

    Wahai sahabat2..pedulikan RBA..simpan caci hamun anda..kita tingkatkan kerja kita dlm meningkatkan kembali nama UMNO dn pemimpin2 yg dizalimi sekarang..guna fakta dan SEBARKAN habis2an dalam media2..guna FACEBOOK..INSTA..TWEET..WHATSAPP..YOUTUBE..DIINGAT..JGN GUNA FITNAH..KITA LAWAN DGN FAKTA DAN KEBENARAN..TEGAKKAN YG HAK BENAMKAN YG BATIL..SESUNNGUHNYA MATA PENA LEBIH TAJAM DARI PEDANG..

    JGN HARAPKAN UMNO NK BUAT KERJA NI..JGN HARAPKAN NGO2 UMNO JUGA..KITA SEBAGAI UMAT MELAYU ISLAM PERLU BANGKIT..SAHABAT BENDERA BULAN BOLEH JUGA MAIN PERANAN KALAU ANDA MAHU..KAMI ALU2KAN..BUAT ATAS NAMA PERJUANGAN ANDA..SELAMATKAN ISLAM DARI LIBERAL YG SUDAH MENDAPAT KUASA DI ATAS SANA..

    KITA DIDIK SEMULA REMAJA2 KPOP YG TERTELAN FITNAH DAHSYAT NI..TEGUR TAPI JGN TINGGALKAN MEREKA..AJAR MEREKA SEJARAH MELAYU DAN ISLAM DINEGARA KITA NI..JGN GOPOH..JGN HERDIK..BERHEMAHLAH MENGIKUT TELADAN NABI MUHAMMAD NABI KITA..

    JANGAN BERPELUK TUBUH SAHABAT2..JGN RASA INI UMPAMA "SUDAH TERHANTUK BARU TERNGADAH"..BELUM TERLAMBAT..DAN BUKAN JUGA MASIH AWAL..INI MASANYA..JGN MALAS..JGN TAKUT..TINGKATKAN INTERGRITI MASING2..DISAMPING KITA PERJUANGKAN BG PIHAK YG BENAR..AJAK SAHABAT2 LAIN..RAPATKAN DAN JITUKAN PERJUANGAN INI..MOGA ALLAH BANTU KITA..MOGA ALLAH LINDUNGI KITA..AMIN..

    ReplyDelete
    Replies
    1. winner for Party Peminum AMNO

      Delete