Sunday, August 13, 2017

Isu kilang haram P. Pinang, ADUN PKR yang lapor tapi BN yang salah? #Negaraku #Malaysia


Berhubung kes penahanan seorang exco P.Pinang berkaitkan dgn kilang habuk kayu di Kg Sg Lembu,Permatang Pauh. 

Kes itu sebenarnya bukan kes baru. Kes tersebut mula menjadi besar apabila ianya dibawa oleh Adun Penanti (PKR). Ulang sekali lagi, adun PKR. Sekali lagi, P.K.R. Tahun 2015 beliau bawa dalam Dun P.Pinang. Tahun 2017 beliau bawa sekali lagi. Rujuk video di ruangan komen. Kemudian apabila lihat di TV3 beberapa malam lepas, orang yang bercakap tentang masalah orang kampung dgn kilang tersebut adalah ahli JKKK kampung berkenaan. Seorang lelaki berbangsa cina (gambar). Sepertimana yg kita tahu ahli JKKK adalah lantikan kerajaan negeri. Maknanya orang mereka juga. 

Yang membangkitkan masalah orang mereka. Yang hadapi masalah adalah orang mereka sendiri. Yang sengsara dgn pembakaran kilang tersebut adalah pengundi2 mereka sendiri.  Permatang Pauh dan Dun Penanti lubuk kebal siapa ? 

Tetapi apabila SPRM bertindak, BN dipersalahkan ?

2 comments:

  1. Si melayu bodoh aja yang boleh terima kata2 DAP,dah sepuloh tahun kaup untong dalam hati mereka kata melayu bodoh,diam aja tak ada tindakan.Dah banyak untong kumpul harta merata di TANAH MELAYU,orang melayu maseh bodoh dan diam.Banyak untong lagi bawak ka negeri orang puteh New Zeland happy2 anak beranak.Bela dah kantoi salahkan melayu BN yang salah.Oi! apek tua lu sudah banyak untong sekarang lu jawap lah.

    ReplyDelete
  2. Hujan lebat kat pulau pinang pun salah najib buat pembenihan awan..
    Org melayu penang yg sokong pembangkang memang terlalu banyak buta hati.. sampai tak bole fikir waras..

    ReplyDelete