KL CHRONICLE: Hamidah Osman gila kuasa, sila berambus dari PPBM kata Syed Saddiq

Monday, May 29, 2017

Hamidah Osman gila kuasa, sila berambus dari PPBM kata Syed SaddiqSyed Saddiq Syed Abdul Rahman tidak lagi tahan dengan Naib Presiden PPBM Hamidah Osman yang dia percaya bertanggungjawab ke atas perpecahan parti itu di Perak.

Ketua pemuda PPBM berkata Hamidah punca tindakan 1,000 ahli PPBM Perak keluar parti kononnya kerana tidak berpuas hati dengan kepimpinan Presiden Tan Sri Muhyiddin Yassin.
Susulan itu, beliau mencabar Hamidah meninggalkan parti daripada menjadikan ahli-ahli “yang baik” mangsanya.“Saya tahu dia (Hamidah) punca keadaan ini. Saya akan berkata secara terus terang: Saya mahu Hamidah letak jawatan.

“Dia perlu berhenti jadi pengecut dengan menghantar askarnya ke depan dan mengorbankan orang yang baik bagi tujuan peribadi.

“Jika anda masuk parti untuk jawatan, sila berambus,"

Syed Saddiq juga menyifatkan bekas ketua Wanita Umno Gopeng itu sebagai seorang hipokrit yang kecewa selepas Muhyiddin tidak menamakan beliau sebagai ketua PPBM negeri.

Beliau berkata Hamidah suka mengampu Muhyiddin, sehinggalah Ahmad Faizal Azumu dinamakan ketua PPBM Perak.

“Sebelum ini, beliau selalu memuji Muhyiddin, di depan saya dan semua orang, sehingga saya berasa tidak selesa.

“Titik perubahan apabila Muhyiddin dan (Pengerusi PPBM) Tun Dr Mahathir (Mohamad) tidak melantik beliau sebagai ketua di Perak.

“Tiba-tiba, beliau mula mengutuk Muhyiddin tidak tahu bagaimana untuk memimpin.

“Secara jujurnya, ia agak menjijikkan, terutamanya bagi Faizal, seorang anak muda yang benar-benar berbakat.

“Hanya kerana Faizal tidak setua atau berpengalaman sepertinya, Hamidah kini menyerang Faizal dan Muhyiddin.”

Syed Saddiq berkata serangan Hamidah didokumenkan dalam mesej WhatsApp dari pelbagai pihak, dan dalam perbualan dengan ahli parti.

“Jadi (PPBM) menang atau kalah (pilihan raya umum akan datang) … jika dia punca keadaan ini, lebih baik tinggalkan parti ini.

No comments:

Share This

Comments

Facebook Popup

Powered by Blog - Widget