KL CHRONICLE: Tiga Cara Dr. Mahathir Cari Duit untuk Pilihanraya

Tuesday, January 19, 2016

Tiga Cara Dr. Mahathir Cari Duit untuk Pilihanraya


Semasa Tun M memegang jawatan Presiden UMNO, duit untuk membiayai pilihanraya di perolehi dengan tiga cara:-

1. Dari syarikat-syarikat yang di miliki oleh UMNO tetapi di pegang kroni-kroni seperti TS Halim Saad dan lain-lain. Syarikay0syarikat ini sekarang sudah di tukar kepada GLC-GLC di miliki oleh Khazanah Nasional, untuk kesejahteraan rakyat semua. Khazanah Nasional di tubuhkan di bawah pemerintahan Pak Lah.
2. Dari pasaran saham. Oleh kerana fenomena "Asian Tiger Economies" di dalam dekad 90an, pasaran saham Malaysia berdentum-dentum melambung. Sesiapa di dalam pasaran saham pada waktu tahu bagaimana pasaran saham boleh di gunakan untuk meraih RM400 juta - RM500 juta dengan senang sahaja. Sekarang apsaran saham sudah tidak begitu lagi kerana pelabur-pelabur adalah lebih dari golongan institusi dna bukan lagi orang-perseorangan atau sindiket-sindiket seperti Repco Low.

3. Dari towkay-towkay billionaire yang akan mendapat habuan terima kasih dari Kerajaan. DSN berazam tidak mahu melalui jalan-cara ini kerana DSN mahu memberhentikan berbilion wang mengalir masuk kepada golongan ini.

1 comment:

TERESA PEDRO said...

Apakah Anda mencari investasi dan pinjaman pribadi? Mencari lagi karena Anda berada di tempat yang tepat untuk solusi pinjaman Anda di sini! Ibu Teresa Firm Loan memberikan pinjaman kepada perusahaan dan individu pada tingkat bunga rendah dan terjangkau dari 2%, silahkan hubungi kami melalui e-mail melalui: (teresapedro200@gmail.com)

Share This

Comments

Facebook Popup

Powered by Blog - Widget