KL CHRONICLE: Dongeng @1MDB oleh Dr Mahathir & Geng

Sunday, November 8, 2015

Dongeng @1MDB oleh Dr Mahathir & Geng


Dongeng #1MDB

1. Mula-mula Mahathir tuduh RM42 b hilang, lepas tu ubah kpd RM27 b hilang. Kemudian ubah kpd AS$1 b, pastu AS$700 j hilang.



2. Lepas tu Mahathir sebut lesap kpd Jho Low, pastu lesap kpd Riza, konon beli rumah mewah di NY, buat filem, pastu masuk akaun Najib.

3. Lepas tu tiba-tiba mahathir kata dia tak cukup bukti untuk dakwa Najib pasal 1MDB.

4. Bila polis panggil utk ambil keterangan dan siasat, mahathir tak nak jawab apa2 soalan & tak jawab mcm yg dia cakap kat blog, ceramah pasal #1MDB

5. Lepas tu dia tulis semula kat blog cakap macam2 pasal #1MDB. Padahal masa polis nak ambil keterangan, dia tak nak pertahan apa yg dia kata pun pasal 1MDB

6. bila polis tanya, patut cakap la mcm apa yg dia cakap kat blog & ceramah #1MDB. Rupanya dia takut sebab dia sendiri kata dia 'tak cukup bukti'.

7. dah tau mahathir pun tak berani cakap sebab tak cukup bukti, hampa yg berani cakap sgt ni pasai apa? Hampa lebih tau dari mahathir ka? Kan dah terkena :D #1MDB #ChickenPua #MydinBestari

2 comments:

fauzi pater said...

Mcmla kau tu tau sangat. Dedak semacai kau tau la. Unit tu kau xcrita plak. 2.63 bilion tu pe crita . GANI PATAIL, SPRM, BUKIT AMAN PUnya kes plak cmne. Dasar bloger sauh dilaboh bontot dikembang gak kau ni.

usin said...

...dan kau tu, yang dikasihi tun mahathirpun tak berani bukak mulut bila keterangan diambil apa pasal kau macam lebih tahu dpd tun mahathir? oh, kau tanya pasal ghani patail. cer ko cari maklumat lebih awal pasal ghani patail sebelum isu 1mdb ni. baguskah prestasi kerja dia, baguskah tindakan dia, baguskah caranya melindungi melayu, Islam dan rakyat keseluruhan? hanya kerana ghani patail tidak sependapat dengan najib, kisah gelisahnya hati rakyat dengan tindak tanduk dia sebelum ini kau lupakan. kau ingat lagi statement dia pasal injil berbahasa melayu oleh puak kristian evangelist? ginilah pauzi pater, kalau kau rasa lebih tahu dan lebih berani dpd tun mahathir, apa kata kau sahaja ke depan, buat repot polis pasal najib dan 1mdb, dakwa semua yang kau rasa berdosa dan bersalah pasal 1mdb. tapi kau kena ingat, tun mahathirpun pernah keluarkan statement tak cukup bukti untuk dakwa isu 1mdb. kau ada?

Share This

Comments

Facebook Popup

Powered by Blog - Widget