KL CHRONICLE: #Nothing2Hide PM @NajibRazak Bakal Bertemu NGO-NGO Jumaat Ini

Tuesday, June 2, 2015

#Nothing2Hide PM @NajibRazak Bakal Bertemu NGO-NGO Jumaat Ini



Belum pernah dilakukan oleh mana-mana Perdana Menteri (PM) sebelum ini termasuk Tun Mahathir, PM @NajibRazak  telah mengambil langkah luar biasa dan proaktif dimana beliau akan hadir dalam satu "Dialog PM Bersama NGO" dimana PM akan menjelaskan beberapa isu yang sering dibangkitkan oleh masyarakat terhadap kepimpinan kerajaan.


Malah, program yang diadakan ini adalah berkonsepkan "nothing2hide" dimana PM akan menceritakan segalanya kepada hadirin yang hadir secara langsung. Penjelasan yang diberikan oleh PM adalah bagi menangkis tohmahan dan fitnah buruk pembangkang terhadap kerajaan dan memberi keyakinan kepada rakyat bahawa kerajaan akan berusaha bersungguh-sungguh untuk meningkatkan kesejahteraan rakyat.

Bagi kami di #KLChronicle, program townhall sebegini yang dihadiri oleh PM tepat pada masanya. Ini juga membuktikan bahawa PM terbuka dalam mendengar pandangan orang ramai dan juga PM juga berusaha memberi penerangan secara langsung kepada rakyat supaya berita yang disampaikan adalah tepat dan tidak dimanipulasi. 

4 comments:

Labu8455 said...

Ini sudah kira terlampau "desperado" sehinggakan kalau perlu untuk berjumpa dengan pemungut sampah pun Najib sanggup tapi untuk mengadap Tun M jauh pemanggang dari api....

Zulkifli Kassim said...

Ni bukan desperado, ni lah hero sejati. Berani kerana benar. Bukan mcm peliwat, bila berceramah bagai nak rak, masuk mahkamah kecut telor, tak benar pendakwaraya soal balas, tuduh kerajaan konspirasi. Gay tua, pondan bersiri. Bila mangsa buat laporan polis, gay tua lari sembunyi kat kedutaan Turki. Peliwat ni lah desperado de jubo

Zulkifli Kassim said...

Ni bukan desperado, ni lah hero sejati. Berani kerana benar. Bukan mcm peliwat, bila berceramah bagai nak rak, masuk mahkamah kecut telor, tak benar pendakwaraya soal balas, tuduh kerajaan konspirasi. Gay tua, pondan bersiri. Bila mangsa buat laporan polis, gay tua lari sembunyi kat kedutaan Turki. Peliwat ni lah desperado de jubo

Fikir said...

Kalau berani berdebat lah dgn Tun Dr M - akan jadi DEBATE of the century, bukan saja wedding of the century.

Share This

Comments

Facebook Popup

Powered by Blog - Widget