KL CHRONICLE: Al-kisah bangsa Melayu di bumi Malaysia #Nothing2Hide

Saturday, June 6, 2015

Al-kisah bangsa Melayu di bumi Malaysia #Nothing2Hide

Tanah Melayu mencapai kemerdekaan pada 31 August 1957
As salam. Dimajukan catatan yg dkirimkan oleh kawan yg boleh dibaca, dpertimbang dn difikirkan bersama secara rational berkaitan org Melayu/Islam. Dikirimkan bukan atas dasar parti tetapi atas dasar Islam/Melayu yg dlihat sedang lemahkan dgn cara dilaga2kan.

UMNO Adalah Tulang Belakang Melayu.Dan Yg Mendokong Islam S,erta Raja Melayu Itu Melayu Yg Mempunyai Kuasa Dlm Melakar Dasar Serta Polisi Utk Hal Tersebut.

Begitu Juga Hal Ekonomi Org Melayu.

Tiada Pernah Terlihat Pelan Pembangunan Ekonomi Islam Oleh PAS.

Tiada Juga Pelan Ekonomi Utk Melayu Yg Di Buat Oleh Bekas Menteri Kewangan Tersohor Di Dunia Yg Di Buat Oleh PKR.

Juga Tiada Jua Pelan Ekonomi Bumiputera Yg Di Buat Oleh DAP.

Hanya UMNO Yg Melaksanakan Dasar Ekonomi Baru.

Mereka Yg TAK PERNAH BUAT Pelan Ekonomi Ini Tidak Di Serang Atau Di Pulaukan?

Malah Ada Melayu Yg Kini Terpengaruh Dakyah Pembangkang Menyerang Dan Mengutuk Dasar Dan Pelaksaaan Utk Memperkasakan Ekonomi Melayu.

1MDB Adalah Sykt Gergasi Yg Tidak Pernah Terfikir Oleh Pembangkang Akan Membesar Dgn Market Capitalization , Contract In Hand Dan Assets Yg Besar.

1MDB Adalah Ancaman Kepada Musuh Melayu ~ Cina.

Atas Sebab Itu Kaum Cina Memulakan Serangan Merosakkan Credibility 1MDB.

Dan DAP Mula Melakukan Serangan Dan Fitnah. Sama Seperti Yg Di Lakukan Oleh Wan Azizah Terhadap Felda.

Dan Cina MCA Serta GERAKAN Berdiam Diri Demi Menjaga Kepentingan Cina Yg Kini Di Tunjang Oleh DAP.

Dan Melayu Yg Tidak Berfikir Jauh, Mula Di Perdaya Utk Bersama Cina Dan DAP Utk Menghapuskan Assets Melayu Ini.

Semua Biz IPP Yg Di Kuasai Cina Kini Di Kuasai 1MDB Apabila Konsesi Mereka Tamat & Tidak Di Perbaharui.

Haratanah Yg Strategic Akan Di Bangunkan Oleh 1MDB Utk Memberikan Melayu Dapat Tinggal Dan Menjadi Pengundi Di Bandar Bandar Yg Memang Menjadi Kubu DAP.

Tanah Sg Besi Dgn Nama Bandar Malaysia, Pastinya Akan Memperuntukkan Perumahan Angakatan Tentera Yg Setia Mengundi BN.

Kawasan Teresa Kok Itu Kelak Akan Berjaya Di Rampas Dgn Kewujudan Bandar Melayu Seperti Shah Alam, Bangi Dan Kajang Yg Akan Di Bangunkan Oleh 1MDB Dengan Anak Sykt Berkepentingan LTAT Seperti Kejayaan LTAT Membangunkan Mutiara Damansara.

Monopoly Industry Petroluem Akan Lebih Di Dominasikan Dengan Rakan Rakan Strategic 1MDB Juga Mengambil Peluang Pemilikan Kapal Pengangkut Hasil Petroleum Yg Masih Kurang Di Malaysia.

Jika Melayu Itu Sedar Dan Tahu Akan TipuHelah DAP Dan Pembangkang, Mereka Sudah Tentu Akan Meratapi Rugi Apabila Assets Ini Hancurkan Dgn Menjadi Ejen Pemusnah Kepada DAP.

Memusnahkan Kepentingan Melayu Dlm Ekonomi Dan Juga Membantu DAP Memecahbelahkan UMNO.

Jika Salah, Betulkan.
Jika Rugi, Untungkan.
Jika Kurang Untung, Kayakan.


BUKAN Dgn Menutup Assets Ini Dan Bangga Menjadi Hero Percuma Buat DAP Utk Mencapai Cita Cita Cina Memperbodohkan Melayu.

Apa Yg Melayu Itu Bantu Secara Positif?

Dan Sementara Melayu Bertelagah, Cina Dgn Happy Ketawa Berdekah Dekah, Melihat Melayu Itu Menjilat Muntah Dan Mengutil Nanah Agar Maruah Dan Jatidiri Tulang Belakang Melayu Itu Patah & Parah.

Siapa Pariah?
Siapa Gagah?

4 comments:

Abu Bakar said...

1MDB memang bermasalah, hinggakan berhutang untuk bayar hutang, malahan dana pelaburan untuk tujuan pelaburan digunakan untuk bayar hutang, entah formula ekonomi jadah apa entahlah, gunakan dana pelaburan untuk bayar hutang, nanti nak buat pelaburan macam mana lagi kalau dah digunakan untuk bayar hutang? Inilah formula ekonomi bengong yang pernah saya jumpa sepanjang saya hidup selama ini.

Malahan rakyat ditipu, malahan jemaah kabinet ditipu, sidang dewan rakyat ditipu, agensi kerajaan digunakan wang milik agensi itu seperti Tabung Haji, KWAP, KWSP dan lain-lain lagi untuk bail out 1MDB hingga mendatangkan kerugian bukan sahaja kepada agensi kerajaan itu, tetapi kepada negara dan rakyat juga.

Tak cukup dengan itu, Najib masih terus menambahkan masalah yang dah teruk ini menjadi makin bertambah teruk di mana Najib sendiri serta kuncu-kuncu Najib sendiri sudah tak ada kaedah bagaimana nak memulihkan 1MDB hinggakan terpaksa melepaskan pegangan kerajaan dalam tanah di TRX, tanah di Sungai Besi yang masing-masing berkeluasan 70 ekar dan 500 ekar lebih yang bernilai lebih kurang 10 bilion ringgit kepada pihak asing. Malahan stesen janakuasa yang dibeli dengan harga melebihi harga pasaran pun akan jatuh ke tangan pihak asing juga. Inilah rasionalisasi penstrukturan semula 1MDB kononnya, tetapi melingkupkan terus apa yang telah rosak hingga tak boleh dibaiki lagi.

Inilah hakikatnya.

Fikir said...

Habis Jho Low tu orang Arab ke? Aisehman, kenapa susah sangat nak berterus terang. Asyik nak spin sana sini.

Mungkin strategy terbaru - DEMONISE everyone not supporting kangkung dan hippo kot?

RSOthman said...

Berterus terang kan senang... Klu masa isu ni kecil, bincang pelahan pelahan. Cerita kat kabinet, cerita kat Tun, cerita kat mereka2 yg perlu tahu! Tukang Kipas Bodoh mungkin akan cakap - dah bagitau tapi Tun buat buat tak tahu! Sekarang, cabinet pun tak tahu, TPM pun lagi tak tahu, Tun lagi seronok nak ambil tahu, rakyat yg selalu tak ambil tahu pun nak tahu!
Bila isu dah besar, nak open dialogue macamana? Rakyat dah marah nak diamkan saja apa Najib cakap? Kami bukan kisah cerita 1MDB itu betul atau salah atau hanya menghalalkan cara tapi kami dah meluat!
Kami tak benci UMNO tapi Kami tak LOVE PM lagi doh!

Fikir said...

UMNO Adalah Tulang Belakang Melayu - sebab tu najib mesti undur jika tidak mahu UMNO dikubur

UMNO untuk SEMUA prang Melayu bukan hanya untuk Rosmah dan keluarga sahaja.

Share This

Comments

Facebook Popup

Powered by Blog - Widget